ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ)

Φίλες και Φίλοι,

Το 2014 αποφάσισα να συμμετέχω στις με τον συνδυασμό «Δημοτική Καινοτομία» και να συμβάλλω με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για εμάς και τα μας. Επί τέσσερα χρόνια και από τη θέση του Αντιδημάρχου υπηρέτησα το θεσμό με συνέπεια, επιμέλεια, και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Έχοντας ως κύριο γνώμονα την προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου, τοποθετούσα το εμείς πάνω από το εγώ.

Επέδειξα σεβασμό στη μέχρι τώρα πορεία μου στο Δήμο, τόσο απέναντι στο Δήμαρχο, όσο και στους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και σε κάθε απλό εργαζόμενο του Δήμου, καθώς και στους πολίτες. Αντίθετα με τα παραπάνω, εισέπραξα αυταρχισμό και διαρκή απαξίωση από ένα συγκεντρωτικό Δήμαρχο. Βασικές αρχές για την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία μιας παράταξης που διοικεί, όπως είναι η συνεργασία, ο διάλογος, η επικοινωνία, η ομαδικότητα, η συμμετοχή δεν αποτέλεσαν ποτέ προτεραιότητα για τον Δήμαρχο, παρά αφηρημένες έννοιες που ενεργοποιούσε και απενεργοποιούσε κατά βούληση. Τα αποτελέσματα δε της πολιτικής του φάνηκαν με ενάργεια από τη διαδοχική αποχώρηση έξι Δημοτικών Συμβούλων του.

Παρόλα αυτά «παρέμεινα». Αγωνίστηκα για να στηρίξω τις επιλογές μου.

Όμως δεν «συμμορφώθηκα» πλήρως προς τις υποδείξεις του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό, αυταρχικά πήρε την απόφαση της διαγραφής μου από την παράταξη επικαλούμενος ΨΕΥΔΩΣ ότι είναι συλλογική απόφαση της Δημοτικής Ομάδας. Μια ομάδα η οποία δεν έχει δουλέψει ποτέ συλλογικά, ποτέ οργανωμένα παρά μόνο βασιζόμενη στη διαρκή και έντεχνη παραπληροφόρηση από τον επικεφαλής της.

Φίλες και φίλοι, οι υψηλοί τόνοι, ο καταγγελτικός λόγος και γενικότερα πρακτικές εντυπωσιασμού δεν συνάδουν ούτε με το χαρακτήρα, ούτε με την παιδεία μου, κυρίως όμως δεν ταυτίζονται με το ήθος, τα ιδεώδη, το όραμα και τα ιδανικά που θεωρώ ότι πρέπει να έχει ως απαραίτητα εφόδια όποιος ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Η ανακοίνωση όμως του Δημήτρη Λουκά και το κατάπτυστο περιεχόμενό της, μου επιβάλλει για λόγους προσωπικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας την αποκατάσταση της αλήθειας.

Οι κατηγορίες και οι λοιδορίες που μου προσάπτει είναι ανυπόστατες καθώς υπήρξα ο πλέον συνεργάσιμος Αντιδήμαρχος με συναδέλφους, συνεργάτες και υπαλλήλους. Παράλληλα, η καθημερινή παρουσία μου και συνέπεια στα δημοτικά δρώμενα ήταν συνεχής και αδιάκοπη.  

Επιπλέον, θα ήθελα να αναφερθώ στους χαρακτηρισμούς που μου απονείμει όπως αναποτελεσματικός, γυρολόγος, τυχοδιώκτης οι οποίοι υπερβαίνουν τα καλώς εννοούμενα ήθη και την έντιμη συμπόρευση μαζί του επί τέσσερα χρόνια.

Αλήθεια μετά από τέσσερα χρόνια τώρα το κατάλαβε; Μήπως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια;

Προξενεί εντύπωση πως ένας χρειάστηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να κατανοήσει την αναποτελεσματικότητα ενός Αντιδημάρχου του.  

Το αναποτελεσματικός πρέπει να το αποδείξει. Όπως επίσης πρέπει να αποδείξει ποια έργα στην Κερατέα και στους οικισμούς παρουσίασαν σοβαρή καθυστέρηση εξαιτίας μου. Το γυρολόγος και τυχοδιώκτης είναι χαρακτηρισμοί ενός ανήθικου ανθρώπου για ένα νέο συνεργάτη που συμπορεύτηκε μαζί του τέσσερα χρόνια.

Ιδιαίτερα τέλος θέλω να αναφερθώ στον τρόπο γνωστοποίησης της απομάκρυνσης μου, η οποία έγινε με απόλυτη έλλειψη σεβασμού με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, χωρίς ποτέ σε πρώτο πρόσωπο να έχει το θάρρος, την αξιοπρέπεια και τον ανδρισμό να μου ανακοινώσει. Τρόπος που δεν τιμά το αξίωμα του. Εγώ σαν άτομο δεν υπερβαίνω το ήθος και τις αρχές μου να προβώ σε ανάλογους χαρακτηρισμούς, σεβόμενος τον εαυτό μου, την οικογένεια μου, καθώς και όλους τους συμπολίτες μου, στους οποίους δεσμεύομαι ότι από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να σταθώ αρωγός σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για ευημερία, πρόοδο και του τόπου μας.  

 

     Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Αντωνίου

 

Διαβάστε σχετικά:

Εκτός της παράταξης Δημοτική Καινοτομία ο Τάσος Αντωνίου. Εκπίπτει από τη θέση του αντιδημάρχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Καινοτομία διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια δύο σταθερές και απαρέγκλιτες αρχές, βάσει των οποίων συγκροτείται, οργανώνεται και δουλεύει η Δημοτική Ομάδα. Η πρώτη αρχή περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά για να τοποθετείται…