ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Πραγματικά δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ άλλο με τον κ. Λουκά, επειδή όμως ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση ξεπερνούν κάθε όριο, θεωρώ αναγκαίο να τοποθετηθεί ο καθένας στη του.

Ο κ. Λουκάς και οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του ακολουθώντας γκεμπελικές πρακτικές του τύπου «πες πες, κάτι θα μείνει», μετά τη πρώτη άστοχη ανακοίνωση της απομάκρυνσής μου, διέπραξε και δεύτερο ατόπημα˙ έδωσε στη δημοσιότητα πρακτικό της δήθεν συνεδρίασης της παράταξης της 1-11-2018 που αποφάσισε την απομάκρυνσή μου με αρ. απόφασης 2/2018.

Εύλογα αναρωτιέται κάποιος ότι, αφού υπήρχε την 1-11-2018 πρακτικό της απόφασης γιατί δεν δόθηκε αυτό στη δημοσιότητα; Επίσης, πως είναι εφικτή η φυσική παρουσία, στην εν λόγω συνεδρίαση, μελών που αποδεδειγμένα έλειπαν στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους ή εκτός Αττικής για επαγγελματικές υποχρεώσεις; Επιπροσθέτως, τα μέλη της παράταξης που υποτίθεται έλαβαν το λόγο, σε τι ακριβώς αναφέρθηκαν για τις δήθεν αντιδεοντολογικές συμπεριφορές; Γιατί δεν αναφέρεται στο πρακτικό η τοποθέτηση του καθένα απέναντί μου για να αντιτάξω τα επιχειρήματά μου; Γιατί φίλες και φίλοι στη συγκεκριμένη όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες, καθώς νομοτελειακά όλοι υπακούν στη γραμμή του ενός.

Ως προς τους λόγους που επικαλείστε κ. Λουκά:

Η ιδιωτική μου απασχόληση δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στην άσκηση των καθηκόντων μου, ΙΣΑ ΙΣΑ με αξίωνε να έχω ελεύθερη γνώμη και άποψη και να μην είμαι εξάρτημα κανενός. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμουν αποδεδειγμένα καθημερινά τόσο στο γραφείο μου, όσο και έξω από αυτό, βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματα της υπηρεσίας, αλλά και στη καθημερινότητα των πολιτών.

Στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων έκανα σημαντικές παρεμβάσεις. Έστησα το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων του Δήμου, με προσωπικές μου ενέργειες πέτυχα την ατελή εναπόθεση 1 τόνων απορριμμάτων ετησίως στον ΧΥΤΑ Φυλής, εργάσθηκα συστηματικά και εξυγίανα χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων στους οικισμούς. Σε αντίθεση με εσάς που είστε έκθετος από παντού. Για παράδειγμα, με δική σας αποκλειστική ευθύνη άδειασε η νταλίκα με τα επικίνδυνα απόβλητα στο του Δήμου στο ΒΙΟΠΑ και με στείλατε στο αυτόφωρο. Εσείς κάνατε καύση απορριμμάτων στο Νεράκι μέσα στην πόλη του Λαυρίου, όπως ευθαρσώς δηλώνει ο κατά τόπο Αντιδήμαρχος Λαυρίου, δήλωση καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δρομολόγησα την και συντήρηση των κάδων ανακύκλωσης και αντικατέστησα κατεστραμμένους κάδους με 50 καινούριους σε όλη τη Λαυρεωτική, ενώ είχα κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Κερατέας.

Στη συντήρηση των αγροτικών οδών σχεδίασα, δίχως καμία υποστήριξη από εσάς, ένα πρόγραμμα που λειτουργούσε οργανωμένα και μεθοδικά συντηρώντας τόσο δρόμους πολιτικής προστασίας, όσο και το δίκτυο των οικισμών. Αλλά και εκεί η παρέμβασή σας υπήρξε καταστροφική καθώς η αυθαίρετη επιλογή σας να διαχειρίζεστε το γκρέιντερ με τρόπο ρουσφετολογικό, άφησε πολλούς δρόμους σε άθλια κατάσταση.

Στο κοιμητήριο της Κερατέας, πέρα από τη φροντίδα και ευπρεπισμό του χώρου, προχώρησα στην κατασκευή 105 νέων μαρμάρινων οστεοθυρίδων, καθώς και στην επίστρωση με κυβόλιθους όλων των χωμάτινων διαδρόμων.

Αποξήλωσα όλες τις επικίνδυνες για τα παιδιά μας παιδικές χαρές, τοποθέτησα πιστοποιημένα όργανα και δάπεδα στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στις οδούς Δαβάκη και Περικλέους αντίστοιχα. Συντήρησα τις παιδικές χαρές εντός των Νηπιαγωγείων Κερατέας. Συνέβαλλα ενεργά στην προσπάθεια υλοποίησης μιας παιδικής χαράς πρότυπο στο Ο.Τ. 219, ενώ εσείς υπονομεύσατε με κάθε τρόπο τη χρηματοδότησή της.

   Μήπως ξεχάσατε ότι μόλις πρόσφατα μου δώσατε δημόσια συγχαρητήρια για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας;

Όσον αφορά τους δεκάδες εργαζομένους του ΟΑΕΔ, ας μου απαντήσετε πρώτα κ. Λουκά πόσους από αυτούς διαθέσατε στην Κερατέα; Αν δεν μπορείτε εσείς, προκαλώ τους έτερους Αντιδημάρχους να το κάνουν.  

Όλα τα παραπάνω κ. Λουκά είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ της παρουσίας μου στο Δήμο, ως απάντηση στους αβάσιμους λόγους που παραθέτετε στο πρακτικό σας.

Και όμως τέσσερα χρόνια και ένα μήνα μετά, ανακαλύψατε την αναποτελεσματικότητα, την ασυνέπεια και όλα όσα ατάκτως ερριμμένα περιγράφετε.

Να δούμε όμως αν εσείς τηρήσατε τις σταθερές και απαρέγκλιτες αρχές, που  ισχυρίζεστε ότι διέπουν την παράταξη. Ερωτάσθε λοιπόν:

Από το Σεπτέμβριο του 2014 πόσα πρακτικά της παράταξης ως επιστέγασμα της δημοκρατικής της λειτουργίας συντάχθησαν; Ποιες αποφάσεις έλαβε δημοκρατικά η για τα τεκταινόμενα στο Δήμο; Συντάχθηκαν πρακτικά; Όλα αυτά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου; Μια ιστοσελίδα η οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ αλλιώς θα έπρεπε να αναρτώνται και οι ανακοινώσεις των άλλων παρατάξεων.      

Τι φοβάστε τελικά κ. Λουκά και ρίχνετε τόση λάσπη;

Η τοπική κοινωνία στην οποία ζούμε είναι μικρή και όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Δεν χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Οι γνωρίζουν, είναι σκεπτόμενοι, έχουν κριτική ικανότητα και εν τέλει εκείνοι θα αποφασίσουν για την επόμενη μέρα του καθένα μας στην αυτοδιοίκηση.        

 

    Με εκτίμηση,

 

Αναστάσιος Αντωνίου

 

 

Διαβάστε σχετικά:

%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97 %CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91

Δημοτική Καινοτομία: Σχετικά με το … πόνημα του κ. Αντωνίου

Επειδή ακριβώς η τοπική κοινωνία στην οποία ζούμε είναι μικρή, γνωρίζουν όλοι την  ικανότητα, την αποτελεσματικότητα και τη δυναμική του καθενός. Επειδή ακριβώς ο…
%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97 %CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

  Τα μέλη της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” αποφάσισαν ομόφωνα σε συνεδρίασή τους να διαγραφεί από μέλος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντωνίου Αναστάσιος, σύμφωνα με…