Σύσκεψη με Φορείς του Σουνίου για την απομάκρυνση των προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας λόγω επικινδυνότητας

Σήμερα Παρασκευή 16/8/2019 πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκά και εκπροσώπων συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σουνίου με την των προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την επικινδυνότητα του τρόπου διαβίωσης των προσφύγων και έγινε ενημέρωση για την επικείμενη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

Παρόντες οι κκ. Νιχογιαννόπουλος Πέτρος, Τσακάλης Δημήτρης, Γλαντζή- Κυριακή, Δοντάς Κυριάκος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Κριαλής Μιχάλης, Ασημάκης Ευάγγελος που εκπροσώπησαν τους Συλλόγους: «Ποσειδωνία», «Ερασιτεχνών  Αλιέων Ποσειδωνία», «Κατοίκων και Φίλων Σουνίου», «Λεγραινών», και από τα συγκροτήματα «Παπανικολόπουλου» και «Ασημάκη».  

Ο Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «ο Δήμος Λαυρεωτικής αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης έχει ήδη  αποστείλει εκ νέου έγγραφό προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες είχαν προβεί σε διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες, με σημαντικότερο την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των σωλήνων που βρίσκονται στις πυροσβεστικές φωλιές,. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση μετακίνηση των προσφύγων της δομής του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου Λαυρεωτικής ώστε να σταματήσει η διαρκής επικινδυνότητα. Στόχος του Δήμου μας είναι να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας και να μπορέσει στη συνέχεια να φιλοξενήσει παιδιά, όπως άλλωστε είναι και ο αρχικός σκοπός της κατασκήνωσης»

 

Σχετικά:

Απομάκρυνση προσωρινής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων από το Σούνιο

Τα συνεργεία του Δήμου Λαυρεωτικής και της ΔΑΝΕΤΑΛ Α.Ε. με αφορμή τις τρεις εκδηλώσεις φωτιάς, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου όπου βρίσκεται η προσωρινή…
67872522 10219967131706600 7769950319294808064 n 807x1076

Σούνιο: Οι μετανάστες βάζουν φωτιά σαν μέσο αντίδρασης ζητώντας την απομάκρυνση τους από Hotspot…

Κάτοικος Σουνίου η διεθνής, σύγχρονη και μοναδική των μοτίβων της αρχαιο-ελληνικής μόδας  Δάφνη Βαλέντε, επισημαίνει την κατάσταση που βιώνει στην περιοχή της ζητώντας…