6.8 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Σχέδιο Υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στο Δήμο Λαυρεωτικής από την Κυβέρνηση

Πρόσφατα Άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο, που πραγματοποιήθηκε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

 

Μετά τη λήξη του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που διεξήχθη με επιτυχία στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο στο Λαύριο, γίνεται αναφορά στα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκειά του από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τα οποία επικύρωσε με την ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας, με την προσωπική του δέσμευση για άμεση υλοποίησή τους.

Τα συμπεράσματα ανέδειξαν το Δήμο Λαυρεωτικής σε κύριο πρωταγωνιστή και είναι άκρως αισιόδοξα για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

 

 • Σε παγκόσμιο επίπεδο απαραίτητη προϋπόθεση  για την οικονομική ανάπτυξη των εθνικών λιμένων είναι η σύνδεσή τους με μέσα σταθερής τροχιάς. H πρωθυπουργική εξαγγελία για επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου από το Σταθμό Κορωπίου με 6 ενδιάμεσους Σταθμούς (Μαρκόπουλο-Καλύβια-Κερατέα-Δακαλειό-Θορικό-Λαύριο) και της Αττικής Οδού προς το εθνικό λιμάνι Λαυρίου, ενοποιεί όλη την αναπτυξιακή μας πρόταση για τη Λαυρεωτική και την Ανατολική Αττική σε συνάρτηση με την Πρωτεύουσα και το Εθνικό Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 • Ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η βελτίωση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Μαρκοπούλου-Λαυρίου με την κατασκευή 6 ανισόπεδων κόμβων (3 είσοδοι προς Κερατέα και οι υπόλοιποι προς Δασκαλειό,Βρωμοπούσι,Περιγιάλι), καθώς και με την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν της λεωφόρου προς το λιμάνι.
 • Επίσης είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του Περιφερειακού Παρακαμπτηρίου αυτοκινητοδρόμου δυτικά της πόλης Λαυρίου προς το Λιμάνι (κόμβος στην Ολύμπικ Μαρίν) και στη συνέχεια προς το Σούνιο.
 • Παρεμβάσεις με εργασίες συντήρησης και ασφάλειας στον παραλιακό δρόμο από Βουλιαγμένη έως Σούνιο με τοποθέτηση διαχωριστικού διαζώματος στη μέση του οδοστρώματος, καθώς και κατασκευή 8 κυκλικών κόμβων για ασφαλή αναστροφή.
 • Τα έργα αυτά είναι μέρος των συνδυασμένων μεταφορών της χώρας, θαλάσσιων, χερσαίων και εναέριων, και επομένως ως έργα μείζονος σημασίας επιβάλλεται η άμεση υλοποίησή τους, στην οποία ευελπιστούμε κατόπιν της εξαγγελίας τους από τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπερβαίνοντας την παθολογία και τις καθυστερήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας.
 • Αντίστοιχα, η βελτίωση και ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου με συμπληρωματικά έργα επέκτασής του και προστασία του από το νοτιά, η λειτουργία του ως τουριστικού (κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής) και επιβατηγού λιμένα καθώς και η δημιουργία υδατοδρομίου αποτελούν αναγκαία έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
 • Κατόπιν κοινής σύσκεψης Υπουργείου Ναυτιλίας-ΤΑΥΠΕΔ-ΟΛΛ.ΑΕ με το  Δήμο Λαυρεωτικής, πρόκειται να μας παραχωρηθούν οι παραλίες (Βρωμοπούσι,ΑγίαΜαρίνα,ΆγιοςΝικόλαος,Θορικό,Κομομπίλι,Οξυγόνο,Πέρδικα,Λεγραινά) που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες.
 • Καθημερινή διασύνδεση ανά ημίωρο του Λιμένα και της πόλης Λαυρίου, Κερατέας, καθώς και των άλλων πόλεων των Μεσογείων, μέσω του ΚΤΕΛ (με υπαγωγή στον ΟΑΣΑ), απευθείας με τον σταθμό Προαστιακού στο Κορωπί και το αεροδρόμιο και τους άλλους σταθμούς του Προαστιακού και του Μετρό με φθηνότερο εισητήριο, με κατάργηση της αναχρονιστικής διαδρομής προς το Πεδίο του Άρεως.
 • Παράλληλα με τη διάθεση από μέρους του Υπουργείου 2 ολοκαίνουργιων τουριστικών λεωφορείων θα γίνει διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου του Μαραθώνα με το Ναό του Ποσειδώνα και το αρχαίο θέατρο του Θορικού με ενδιάμεσους σταθμούς τους υπόλοιπους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους των Μεσογείων και φυσικά με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.
 • Ολοκλήρωση του αναστηλωτικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού στο αρχαίο Θέατρο Θορικού αλλά και στο ευρύτερο όμορο αρχαιολογικό πάρκο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
 • Ολοκλήρωση ενεργειών και διαδικασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη λειτουργία του αρχαιολογικού καταδυτικού πάρκου Λαυρεωτικής σε αρχαία ναυάγια από το Σούνιο, Λαύριο, Μακρόνησο μέχρι το Δασκαλειό.
  «Κλείδωσε» η εκλογή αιρετών με 43% από την πρώτη Κυριακή
  Στην ενοποίηση Αναβύσσου-Παλαιάς Φώκαιας προχωρά ο δήμος Σαρωνικού – Το φιλόδοξο σχέδιο

 

Τη χρηματοδότηση εκτέλεσης 3 πολύ σημαντικών έργων από το ΠΔΕ του ΥΠΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζης:

α) Ανάπλαση της Κεντρικής οδού Αθηνών-Λαυρίου της πόλης Κερατέας, των όμορων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, καθώς και αναβάθμιση και ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου του παρακείμενου Αθλητικού Κέντρου,

προϋπολογισμού 6.500.000 €.

β) Αποχέτευση οικισμών Σουνίου, Ποσειδώνιας έως Λαύριο, προϋπολογισμού 7.200.000 €.

γ) Χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.απαλλοτρίωσης 2.630 τ.μ στο ΟΤ 23 της πόλης Κερατέας για επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων 2ου Δημ. Σχολείου Κερατέας, καθώς και απαλλοτρίωσης 1.550 τ.μ. στο ΟΤ 60 της πόλης Κερατέας για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Κερατέας.

Επίσης ο Υπουργός κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε την επικείμενη μεταφορά του αναβαθμισμένου Εργαστηρίου ειδικών ελέγχων οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών από το Χολαργό στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 € του έργου «Απορρύπανση-Αποκατάσταση του κτηρίου «Κονοφάγος» στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου».  

Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου αποκατάστασης αναπήρων στο Κέντρο Υγείας Κερατέας.

Ανάρτηση δασικών χαρτών στη Δημοτική Κοινότητα Κερατέας μέχρι το τέλος Αυγούστου 2018, στη Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής και στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

Χωροθέτηση νέων εμπορικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων οι οποίες αφορούν το Δήμο μας κα δεν περιλαμβάνονται στα υφιστάμενα Προεδρικά Διατάγματα, στο νέο αναθεωρημένο νόμο που περιλαμβάνει διατάξεις θεμάτων χωροταξίας, χρήσεων γης,κ.α.

Διοικητική υπαγωγή της νήσου Μακρόνησος στο Δήμο Λαυρεωτικής, Περιφέρεια Αττικής, με άμεση ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της (Κατασκευή προβλήτα, ασφαλτόστρωση οδού, επισκευή κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου), καθώς και διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης, ένταξή της στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με πραγματοποίηση διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από εδώ και στο εξής η δική μας επιμελής φροντίδα θα είναι ο διαρκής διάλογος με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία ώστε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας, διαθέτοντας ισχυρή πολιτική βούληση και στέρεη πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Σχολιασμός του άρθρου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αμερικανίδα Οικονομολόγος Κάθριν Όστιν Φιτς, πρώην υφυπουργός στέγασης στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Σχέδιο πίσω από την Πανδημία

Εάν υπάρχει ένα βίντεο σήμερα που να απαντά στο “ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ 2020;” είναι το ακόλουθο. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός,...

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για τη «βίλα στο Σούνιο» – Ζητά 1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ

Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του...

Ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, η ιδιωτική κλινική που ετοίμαζε στο Μαρκόπουλο και η «ανιψιά» του Νεγρεπόντε της CIA

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του Νίκου Κοντοστάθη ή αλλιώς του ψευτογιατρού του Κορωπίου.
  Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Λαυρεωτική με προϋπολογισμό 372.000 €
Το lawandorder.gr αποκαλύπτει ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο που εμπλέκει...

Πιο αναγκαίες από ποτέ οι επεκτάσεις του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα.

Πιο αναγκαίες από ποτέ είναι οι επεκτάσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σήμερα το δίκτυο του Προαστιακού...

«Η κόρη Βερολίνου» από την Κερατέα. Το αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης που μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20

«Η κόρη Βερολίνου» ήταν ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής που πέθανε πρόωρα στην Κερατέα. Θεωρείται αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης και μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20... Ένα...

«Κλείδωσε» η εκλογή αιρετών με 43% από την πρώτη Κυριακή

Πλαφόν εισόδου 3% και κατάργηση της τρίτης κάλπη, η οποία αφορά τους Διαμερισματικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Στην επιλογή για εκλογή αιρετών με 43% από την...

Ο Δήμος Μαρκοπούλου στην Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη απολαμβάνουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με...

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στο Μαρκόπουλο

Συνελήφθη στο Μαρκόπουλο τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 23-1-2021, ημεδαπός άνδρας για απόπειρα κλοπής, μετά από ενημέρωση περιοίκων και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων. Λίγες ώρες νωρίτερα,...

Παρόμοια Αρθρα

«Κλείδωσε» η εκλογή αιρετών με 43% από την πρώτη Κυριακή

Πλαφόν εισόδου 3% και κατάργηση της τρίτης κάλπη, η οποία αφορά τους Διαμερισματικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Στην επιλογή για εκλογή αιρετών με 43% από την...

Ο Δήμος Μαρκοπούλου στην Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη απολαμβάνουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο. Ο Όμιλος ΟΤΕ, με...

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για τη «βίλα στο Σούνιο» – Ζητά 1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ

Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του...

Αποκάλυψε ο Βορίδης στην ΚΕΔΕ το νέο εκλογικό νόμο . Τι αλλάζει

Στις «ράγες» του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου επί πρωθυπουργίας Καραμανλή , που τόσο είχε επικριθεί από όλες σχεδόν τις πλευρές , θα κινείται ο νέος...

Πιο αναγκαίες από ποτέ οι επεκτάσεις του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα.

Πιο αναγκαίες από ποτέ είναι οι επεκτάσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σήμερα το δίκτυο του Προαστιακού...

«Η κόρη Βερολίνου» από την Κερατέα. Το αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης που μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20

«Η κόρη Βερολίνου» ήταν ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής που πέθανε πρόωρα στην Κερατέα. Θεωρείται αριστούργημα αρχαϊκής τέχνης και μεταφέρθηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20... Ένα...