Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων  Ελλάδας- Κύπρου συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Πρόσφατα Άρθρα

AFISA ELLINIKIΣτο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας- Κύπρου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, συμμετείχε ο Δημήτρης Λουκάς.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών, που έχουν αναγνωριστεί ως Global Geoparks. Η ένταξη μιας περιοχής στα Γεωπάρκα προσφέρει τη δυνατότητα για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι: «Ο από το 2006 σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ υποστήριζει και συμμετέχει στη διαδικασία ανάδειξης του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, καθώς και άλλων περιοχών του Δήμου μας, που παρουσιάζουν έντονο γεωλογικό ενδιαφέρον,  ως Γεωπάρκο και την ένταξή του στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Στο δεύτερη μέρα της ημερίδας η του ΙΓΜΕ κα. Ευγενία Μωραΐτη παρουσίασε για λογαριασμό του Δήμου μας την πρόταση του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής . Στο διήμερο αυτό συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες και να μελετήσουμε καλές πρακτικές, ώστε να διαμορφώσουμε για το Δήμο μια βιώσιμη τουριστική και περιηγητική κουλτούρα.»

AFISA ELLINIKI

HLEKTRONIKO PROGRAMMA GREEK 30 4 2018 ORTHIO TELIKO 1 HLEKTRONIKO PROGRAMMA GREEK 30 4 2018 ORTHIO TELIKO2 1

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ