2018 01 17 20.10.19

Επίσκεψη στο και ομιλία σε ενημερωτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας. Παρέμβαση Δημάρχου Κρωπίας για αξιοποίηση πρότασης δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου Αν.Αττικής

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, βρέθηκε χθες Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα στο Κορωπί. Επισκέφτηκε το και στη συνέχεια μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής  Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας με θέμα «Η στην σήμερα και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη». Ο Δήμαρχος Κρωπίας ,Δημήτριος Κιούσης, καλωσόρισε τον Υπουργό και μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας παρενέβη και έθεσε το διαχρονικό αυτοδιοικητικό αίτημα της δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Ο κ. Κιούσης  παράδωσε  στον Υπουργό Υγείας, φάκελο με  τις αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, και Λαυρεωτικής για την εξέταση αξιοποίησης κατάλληλου ακινήτου σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας (Λεωφ. Κορωπίου-Βάρης-Οδός Σκοπευτηρίου) αλλά και της μεθόδου μεταφοράς κλινικών από άλλα Νοσοκομεία των Αθηνών στο υπό ίδρυση Γενικό Νοσοκομείο. Πρότεινε να γίνει και μια συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπ.Υγείας και των αυτοδιοικητικών αρχών Μαρκοπούλου, Μαραθώνα, Λαυρεωτικής και Κρωπίας προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα και η πρόταση αυτή. Τέλος, ο  κ.Κιούσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσπάθειες του Δήμου Κρωπίας μετά το 2011 για την άμεση κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών και την υποβοήθηση του Ε.Σ.Υ άρχισε να κλυδωνίζεται από τα πρώτα μνημονιακά μέτρα με τη δημιουργία κοινωνικών δημοτικών δομών  που έως τότε δεν υπήρχαν : τα δύο Κοινωνικά Ιατρεία (Κέντρου και Αγίας Μαρίνας), το Κοινωνικό και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ενημέρωσε δε και πως αντιμετώπισε την στελέχωση αυτών των δομών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Ιατρείων με ιατρικό προσωπικό,  σε εθελοντική και σε έμμισθη βάση.

 
SAM 5225 Αντιγραφή
 17 1 2018 αποψη
Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης αναπτύσσει την θέση του για το Γενικό Ανατολικής Αττικής, προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. 17.1.2018 Άποψη της αίθουσας. Διακρίνονται (από αριστερά προς τα δεξιά) Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας, Ανδρέας Ντούνης, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, Ιωάννης Δέδες, βουλευτής Αττικής, Γεώργιος Πάντζας, Βουλευτής Αττικής. Στην δεύτερη σειρά διακρίνουμε τον αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

2018 01 17 20.10.19 17 1 2018 αποψη SAM 5225 Αντιγραφή

————————————-