ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Δημοτικού Συμβουλίου & των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων

Πρόσφατα Άρθρα

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κύριο Νικόλαο, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Πέτρου Φιλίππου ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών, προκειμένου να πλαισιώσουν την εκκίνηση της νέας δημοτικής αρχής, ενώ παραβρέθηκαν δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή, Χρήστος Τσιγαρίδας. Η ομιλία του Πέτρου Φιλίππου κινήθηκε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι  «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος.»

Ο Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στο κοινό όραμα της νέας δημοτικής αρχής και των πολιτών του Σαρωνικού και στους στόχους της τετραετίας τονίζοντας ότι  για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, δεσμευόμενος ότι «πάγιες αρχές της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο νέος δήμαρχος υπογράμμισε την ταυτότητα και τις αρχές της νέας διοίκησης:  «είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης, λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες».

 

Από το Γραφείο Τύπου

IMG 6073 IMG 6057

IMG 6071 IMG 6069

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

«Σεβασμιότατε,

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αγαπητοί συνάδερφοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά, και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε όλους ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων τοπικών συμβουλίων του Δήμου μας.

 

Είναι πραγματικά μία ιδιαίτερα συγκινητική αλλά και ιστορική η σημερινή ημέρα, μια και με την  ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού πρόσφατα με την ψήφο σας επιλέξατε , ξεκινάει ουσιαστικά η καινούργια δημοτική πορεία- θητεία.

 

Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά γιατί μας πιστέψατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας, μας περιβάλλατε με την αγάπη σας, μας εμψυχώσατε με τα καλά σας λόγια σε μια δύσκολη, και γεμάτη εντάσεις εκλογική μάχη. 

Εμείς αντισταθήκαμε με μόνο μας όπλο  το όραμά μας, το πρόγραμμά μας, την γνώση μας και τον σεβασμό προς όλους εσάς τους  συμπολίτες μας. 

Με το σωστό και σοβαρό πολιτικό λόγο, με τις καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις, με τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο μαζί σας.

 

Για αυτό το λόγο η σημερινή μέρα κατά την άποψή μας δεν έχει τυπικό χαρακτήρα. 

 

Θεωρούμε ότι είναι η ουσιαστική αρχή μιας νέας παραγωγικής 4ετίας, προκειμένου η εντολή και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας  να δικαιωθούν, προκειμένου οι προσδοκίες σας, να γίνουν οι οδηγοί δράσης και συμπεριφοράς της νέας δημοτικής αρχής.

 

Οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε για ένα δήμο σύγχρονο, καινοτόμο, φιλικό, διάφανο, ανοικτό προς όλους τους δημότες.  

 

Οργανώνουμε μια διοίκηση αποτελεσματική και αποκεντρωμένη, έξυπνη ψηφιακά, με σεβασμό στο  ρόλο των τοπικών συμβουλίων τα οποία σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε.

 

Δουλεύουμε για να σμιλέψουμε μια ολοκληρωμένη ταυτότητα για τον Σαρωνικό, θα συνθέτει την οργανωμένη ήπια οικιστική ανάπτυξη, μέσα στο περιβάλλον της έξυπνης πόλης

 

Υπερασπιζόμαστε και προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά. Με σημεία αιχμής την αλλά και την αναδιοργάνωση της καθαριότητας.

 

Εφαρμόζουμε πολιτικές και τονώνουν την απασχόληση, ενισχύουν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν όπως το αποχετευτικό της παραλίας, τα αντιπλημμυρικά, τα σχέδια πόλης, που όλα μαζί συνολικά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, πρωτοβουλίες που δίνουν προτεραιότητα στους νέους και τις νέες του τόπου μας και διέξοδο στην Τρίτη ηλικία

 

Ασκούμε πολιτική ίδιων ταχυτήτων για την Ανάβυσσο, τα Καλύβια, τον Κουβαρά, τη Σαρωνίδα, την Παλαιά Φώκαια και τους οικισμούς, αντιμετωπίζοντας τους ως ισότιμες διοικητικές μονάδες του ενιαίου μας Δήμου

 

Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, για την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης στο Σαρωνικό.

 

Και  για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητα δύο βασικά στοιχεία αποτελούν και τους πυλώνες του πολιτικού μας πολιτισμού.

 

Το ένα είναι η ενεργητική συμμετοχή των συμπολιτών μας, η δημοκρατική συμμετοχή όλων των πολιτών του Δήμου μας

 

Το δεύτερο είναι η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, σε κλίμα εμπιστοσύνης και συναίνεσης.

 

Η διοίκησή μας δεσμεύεται να δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο θα ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών.

 

Στη βάση αυτή διαβεβαιώνουμε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, και αυτούς  κράτησαν μέχρι τέλους τις επιφυλάξεις, τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες τους, ότι η νέα διοίκηση θα αντιμετωπίσει με ισοτιμία και ισονομία όλους τους δημότες και τους φορείς του Σαρωνικού, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις

 

Πάγια αρχή της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας.

 

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε ότι πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες.

 

Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφόλης της ύλης διάλογος.

Εμείς θεωρούμε ότι μόνος μας αντίπαλος τα επόμενα 4 χρόνια είναι τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας

 

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε βαθιά και ειλικρινά ότι αυτά μας ενώνουν και μας κινητοποιούν είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε επιμέρους διαφορά. 

Πιστεύουμε ότι η αγάπη, η σκληρή δουλειά και οι πολιτικές ανάπτυξης του Σαρωνικού είναι ή τουλάχιστον πρέπει να είναι οι κυρίαρχες αρχές στη βάση των οποίων θα πολιτευθούμε όλοι μας την επόμενη τετραετία.

 

Διαρκής στόχος τετραετίας είναι να πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας, να ισχυροποιούμε τις θέσεις μας, να κατακτάμε αυτά που μας ανήκουν.

 

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Η ταυτότητα της νέας δημοτικής αρχής είναι σε όλους γνωστή.

 

Είμαστε δημοτική αρχή πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη, που συνθέτουμε την εμπειρία των παλιών αυτοδιοικητικών με την ορμή και τη φρεσκάδα των νέων προσώπων, που χρωστάμε μόνο στους πολίτες και εντελλόμαστε μόνο από τους πολίτες.

 

Προσβλέπουμε σε μια αποτελεσματική συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο που είναι και οι  βασικοί μας συνεργάτες, με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας και με όλα τα αρμόδια υπουργεία της νέας κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλα τα πρόσφορα μέσα και επιστρατεύοντας όλες μας τις δυνάμεις για να οδηγήσουμε τον Σαρωνικό στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. 

 

Αγαπητοί συνάδερφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των τοπικών κοινοτήτων.

 

Σας συγχαίρω όλους για την εκλογή σας και κυρίως για την ευθύνη που αναλαμβάνετε 

και σας καλώ να δουλέψουμε ακούραστα και να συμπεριφερθούμε ως πραγματικοί αυτοδιοικητικοί εργάτες.

Ευχαριστώ ακόμη και όλους μας τους συνεργάτες στα ψηφοδέλτια μας που δεν εξελέγησαν τους οποίους καλούμε και θέλουμε δίπλα μας σαν συνεργάτες σε όλες μας τις προσπάθειες.

Σας καλώ λοιπόν όλους σε έναν όμορφο αγώνα 4ετίας, όπου οι ικανότητές μας, οι δυνάμεις μας, οι γνώσεις και η εμπειρία  μας θα τεθούν στην υπηρεσία του Δήμου και των συμπολιτών μας.

 

Ευχαριστώ τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, που όπως σήμερα σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης είναι κοντά μας, τους καλώ να είναι απαιτητικοί, διεκδικητικοί και συμμέτοχοι ολόκληρη την τετραετία.

Οι κατακτήσεις δεν κερδίζονται άκοπα.

Προϋποθέτουν δουλειά και όρεξη, απαιτούν προσήλωση και αφοσίωση και φυσικά θέλουν όλους τους πολίτες ενεργούς  και μάχιμους!

 

Αγαπητές φίλοι και φίλοι

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω κάτι ακόμη,  

ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης , λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού.

Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών.

Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες.

 

Και αυτό γιατί,

ούτε μία στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αγώνα που μας έφερε κοντά, τους πολίτες των δήμων και των κοινοτήτων που βρεθήκαμε κάτω από την ίδια ομπρέλα του Δήμου Σαρωνικού.

Την προσπάθεια  που σφυρηλάτησε ανθρώπινες σχέσεις, φιλίες, όμορφα συναισθήματα μεταξύ μας, που είναι και η καλύτερη εγγύηση, η καλύτερη βάση για το πως αύριο, μια δεμένη ομάδα φίλων και συνεργατών θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να φέρουμε σε πέρας, τις δυσκολίες που το προκλητικό νέο ξεκίνημα φέρνει. 

Αφού για άλλη μια φορά και εγώ και οι συνεργάτες μου σας ευχαριστήσουμε για την μεγάλη σας εμπιστοσύνη και αγάπη που μας περιβάλατε και αφού σας καλέσουμε να είσαστε δίπλα μας σε όλη αυτή την ανανεωμένη για όλους μας διαδρομή, 

Σας ευχόμαστε κάθε καλό για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα από εσάς.

Για το καλό του δήμου μας και της κοινωνίας μας»

 

 

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ