15.6 C
Keratea
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Με 12 επιπλέον γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στελεχώθηκε το ΚΥ Καλυβίων από το 2015 έως σήμερα

Πρόσφατα Άρθρα

Καλυβίων 2

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

7/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με 12 επιπλέον γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στελεχώθηκε το ΚΥ Καλυβίων από το 2015 έως σήμερα

 

Ύστερα από πρωτοβουλία της Ο.Μ. Καλυβίων, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Αττικής και μέλος της Ο.Μ. Καλυβίων, Πάνο Σκουρολιάκο και τη Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Μ. Καλυβίων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή  6 Οκτωβρίου, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία αλλά  και τα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή η σημαντική για την περιοχή μας πρωτοβάθμια μονάδα υγείας, η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τη διευθύντρια-συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ευ. Κρανιά, τον αναπληρωτή διευθυντή-συντονιστή Α. Γκίκα, καθώς και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Από τη συζήτηση και την ενημέρωση προκύπτει ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας Καλυβίων  βρίσκεται σε  πολύ ικανοποιητική λειτουργική κατάσταση,  καθώς είναι σε θέση να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περιστατικά πολλών ειδικοτήτων καθώς και επείγοντα περιστατικά.

Όπως σημειώθηκε η δυνατότητα αυτή  εξασφαλίστηκε την τελευταία διετία, καθώς από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα το Κέντρο Υγείας Καλυβίων ενισχύθηκε με 12 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Σήμερα το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται από 17 συνολικά γιατρούς, μόνιμους και επικουρικούς, όταν στο τέλος του 2014 υπηρετούσαν μόλις 5 γιατροί, (3 γενικής ιατρικής, 1 οδοντίατρος,1 ακτινολόγος).

Οι 17  γιατροί καλύπτουν τις  εξής ειδικότητες: 4 γενικής ιατρικής, 1 παθολόγος, 1 παιδίατρος, 2 καρδιολόγοι, 1 πνευμονολόγος, 1 ορθοπεδικός, 1 οφθαλμίατρος, 2 μικροβιολόγοι, 1 ακτινολόγος, 3 οδοντίατροι.

Επίσης από το καλοκαίρι του 2016 ψηφίστηκε ο νόμος  4368/2026 και θεσπίστηκε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει και εξασφαλίζει την δωρεάν πρόσβαση όλων των παραπάνω κατηγοριών συμπολιτών μας σε όλα τα ιατρεία του, αλλά και σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις.

 

Τα 6 αιτήματα για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Ωστόσο εκ μέρους τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού κατατέθηκαν σειρά αιτημάτων, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει στην καλύτερη υγειονομική φροντίδα και αντιμετώπιση των ασθενών και των έκτακτων περιστατικών, χωρίς την ανάγκη προώθησής τους σε κεντρικότερες δομές υγείας.

Συγκεκριμένα ζητούν:

  • Συμπλήρωση με προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας,
  • Κάλυψη των θέσεων των γιατρών με μόνιμο προσωπικό, σε αντικατάσταση του επικουρικού ιατρικού προσωπικού,
  • Εξοπλισμός του  Μικροβιολογικού- Βιοχημικού Εργαστηρίου με βιοχημικό αναλυτή, είναι απαραίτητος για βασικές εξετάσεις ζωής καθώς και προμήθεια προγράμματος για την ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων των βιοχημικών και μικροβιολογικών  εξετάσεων των ασθενών και τη διατήρηση προσωπικού αρχείου για κάθε ασθενή.
  • Εξοπλισμός του καρδιολογικού ιατρείου με υπερηχογράφο με δυνατότητα ογκολογικής μελέτης, καθώς υπάρχει ήδη ειδικά εκπαιδευμένος καρδιολόγος.
  • Στελέχωση της Διοικητικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας, η οποία μπορεί να γίνει χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, καθώς υπάρχει κενή οργανική θέση και μπορεί να καλυφθεί στο πλαίσιο της κινητικότητας τέθηκε ήδη σε εφαρμογή στο Δημόσιο.
  • Πρόσληψη συντηρητή κτιρίου για την άμεση αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων του κτιρίου.

 

Π. Σκουρολιάκος: Βασικός μας στόχος η αναδιοργάνωση του και η σταθεροποίηση και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος υπογράμμισε ότι «βασικός στόχος  τόσο για την Κυβέρνηση, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη διετία ήταν και παραμένει  η αναδιοργάνωση του και η σταθεροποίηση και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης. Γεγονός καταγράφεται και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, όπου παρά τις δύσκολες συνθήκες, το Κέντρο στελεχώθηκε με σημαντικό αριθμό γιατρών, αναβαθμίζοντας και διευρύνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες».

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τόσο τη διεύθυνση όσο και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ότι θα προωθήσει και θα διεκδικήσει την θετική επίλυση των παραπάνω αιτημάτων, για να διασφαλιστεί και ο πραγματικός σκοπός λειτουργίας του ως κέντρο υγείας. Δηλαδή, 24ωρη λειτουργία με καθολική υγειονομική κάλυψη  των πολιτών, ενίσχυση της πρόσληψης, προώθηση της αγωγής υγείας και ανθρωποκεντρική φροντίδα.

Καλυβίων 1
????????????????????????????????????
Καλυβίων3
????????????????????????????????????
Καλυβίων 4
????????????????????????????????????

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ