Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών και την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

Πρόσφατα Άρθρα

sofronis kalivia σωφρόνης

Σαρωνικός, 19/11/2017

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε χρόνο, στις 19 Νοεμβρίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών. Σκοπός της είναι να υπενθυμίσει τη συνεισφορά του άνδρα στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στην οικονομία, στην φροντίδα και στην ανατροφή των παιδιών.

Η αυτή είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τον πολύπλευρο, θετικό ρόλο των ανδρών στην κοινωνία και στην οικογένεια.

Μια ευκαιρία να προβάλλουμε στα μας υγιή ανδρικά πρότυπα, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με δύναμη, διασημότητα ή υλικά αγαθά, αλλά με αξίες: πρότυπα καθημερινών ανθρώπων, που πετυχαίνουν στόχους με δουλειά, αξιοπρέπεια και εντιμότητα, που είναι συνειδητοί και υπεύθυνοι πολίτες, καλοί σύντροφοι και γονείς.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη γιορτή, για να συμβάλουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, που αναγνωρίζει την αξία, το ρόλο και τη συνεισφορά κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από το φύλο ή την καταγωγή του.»

 


 

 Σαρωνικός, 19/11/2017

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, προκειμένου να αναδειχθεί ένα ανησυχητικό παγκόσμιο φαινόμενο: το γεγονός ότι όλο και περισσότερα στην εποχή μας γίνονται βίας από τους ενήλικους, ακόμη και από τους γονείς τους. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 275 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, βιώνουν τη βία μέσα στα σπίτια τους, από την ίδια τους την οικογένεια ή από  άτομα που γνωρίζουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους.  

Η σωματική τιμωρία, ως μορφή πειθαρχίας, εξακολουθεί να αποτελεί αποδεκτή τακτική για πειθαρχία των παιδιών σε αρκετές χώρες και σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα. Μάλιστα, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου οι πιέσεις προς τις οικογένειες αυξάνονται, τα φαινόμενα παιδικής κακοποίησης γίνονται συχνότερα.

Δυστυχώς, ελάχιστα είναι τα περιστατικά που καταγγέλλονται, εξαιτίας της λανθασμένης αντίληψης ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ιδιωτική υπόθεση. Όμως η σιωπή και η συγκάλυψη δεν βοηθά.

Η οικογένεια πρέπει να είναι το περιβάλλον για την προστασία των παιδιών και όχι για την κακοποίησή τους. Κάθε παιδί που γίνεται θύμα βίας, είναι πιθανόν να επαναλάβει ως ενήλικας ανάλογες συμπεριφορές.

Η άσκηση βίας ενάντια σε οποιοδήποτε παιδί, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Είναι ευθύνη της Πολιτείας, να ενεργοποιήσει όλα τα μέσα και τις δομές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι όμως και ευθύνη του καθενός από εμάς, να αναφέρουμε στους αρμόδιους φορείς κάθε περιστατικό που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή μας.

Ας μην κλείνουμε άλλο τα μάτια μας, απέναντι στον πόνο και τον φόβο που βιώνει ένα κακοποιημένο παιδί. Ο κύκλος της σιωπής πρέπει να σπάσει.»

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ