ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ»

Αγαπητοί συμπολίτες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε σ ένα ιδιαίτερα προικισμένο τόπο,  με μοναδικά ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που πηγαίνουν πίσω στο χρόνο πολλές χιλιάδες χρόνια προ Χριστού.

Την ίδια στιγμή, το μας περιβάλλον είναι απ΄ τα πλουσιότερα στη χώρα μας, αφού συνδυάζει μοναδικά, θάλασσες, ήπιους ορεινούς όγκους, πλούσια δάση, περιοχές κατάλληλες για γεωργικές δραστηριότητες, λιμάνια και μαρίνες.

Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηριστικό αποτελεί και το ανθρώπινο στοιχείο που διαμένει μόνιμα στον τόπο μας. Άνθρωποι με δεξιότητες, μόρφωση και καλλιέργεια που συμβάλλουν καθημερινά στην προσπάθεια  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση  οφείλει να είναι ο πιο κοντινός φίλος του πολίτη. Όμως στον Δήμο χάθηκε πολύτιμος χρόνος ως προς την ορθή παροχή των δημοτικών υπηρεσιών, τη συγκρότηση και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών,  και την εξέλιξη της πολυπόθητης ανάπτυξης, με βάση τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του. Αποτέλεσμα είναι, να αφεθεί έρμαιο της στασιμότητας, της αδράνειας, και της πλήρους απραξίας.

Η προσωποκεντρική διοίκηση, οι αδιαφανείς συναλλαγές, ο διαχωρισμός των δικών μας και των άλλων, οι καθημερινές ψεύτικες υποσχέσεις και η πολιτική φιλοσοφία που βασίστηκε σε πολλές δημόσιες σχέσεις και σε ελάχιστο έργο, θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Γι αυτούς τους λόγους πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που αποτελείται από  έμπειρα και άφθαρτα στελέχη και από νέα πρόσωπα, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, με όρεξη για δουλειά.

Δεν αποτελεί για εμάς αυτοσκοπό η ψηφοθηρία και η απόκτηση εξουσίας, αλλά δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Δήμο μας και τους συνδημότες μας να αντιμετωπίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερα προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Θέλουμε ανθρώπους έντιμους, που δεν αναζητούν το αξίωμα  για να επιβιώσουν, ανθρώπους άξιους, που ό,τι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα της ικανότητάς τους και της δουλειάς τους και όχι της εύνοιας των προστατών τους.

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» έρχεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στα βασικά προβλήματα του Δήμου μας και να κάνει καλύτερη την  ζωή των κατοίκων, αξιοποιώντας το παράκτιο μέτωπο του Δήμου μας, το λιμάνι, το ΒΙΟΠΑ Κερατέας και τις εκτάσεις που βασίζεται ο πρωτογενής τομέας.

Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να αυξήσουμε τον τουρισμό μας,  μειώνοντας παράλληλα την και ειδικότερα στους νέους μας.

Με το βλέμμα στραμμένο στον καθένα χωριστά, αντιμετωπίζοντας μαζί του την δική του προσωπική ανάγκη και καθημερινότητα αλλά και την ίδια στιγμή αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας  για ευημερία και ποιότητα ζωής του συνόλου των συμπολιτών μας , θα εργαστούμε όλοι σαν ομάδα και όχι σαν άτομο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε να πραγματοποιούμε συναντήσεις  με ομάδες πολιτών και Συλλόγους προκειμένου να ακούσουμε τους προβληματισμούς  σας και τις προτάσεις σας, ώστε να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ».

Σας  θέλουμε όλους ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ , με μοναδικό σκοπό να αφήσουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και να χτίσουμε ΜΑΖΙ ένα αναπτυξιακό περιβάλλον, αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει….

 

                                                                     Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

 

                                                                                      Σταύρος Κρητικός