Η λίστα με τα ονόματα της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής. Τα μέχρι σήµερα ονόµατα που έχουν συζητηθεί

Η αντίστροφη µέτρηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές άρχισε στη ΝΔ και σύµφωνα µε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν τα εξής δυο στοιχεία:

Πρώτον, στα ψηφοδέλτια θα συµµετάσχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι σήµερα είναι βουλευτές και άρα εγκαταλείφθηκαν –µε βάση τα τωρινά δεδοµένα- µετά από σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο οι σκέψεις να κοπούν διάφορα πρόσωπα.

Δεύτερον, για τα νέα στελέχη και τους νέους υποψηφίους, περιέγραψε ευκρινώς το προφίλ τους, αλλά και τις… υποχρεώσεις τους.

Η Πειραιώς ήδη έχει διαµηνύσει ότι αξιολογούνται συµπεριφορές επίδοξων υποψηφίων και δεν θα στερήσουν σε κανέναν το δικαίωµα να λέει πως είναι υποψήφιος της ΝΔ, αν και όποιος προβάλλει πως έχει την έγκριση του Κυρ. Μητσοτάκη ή του κόµµατος γενικότερα θα κοπεί από τις λίστες.

Η Κυριακάτικη Kontranews στο ρεπορτάζ του Γιάννη Αναγνώστου παρουσιάζει τις λίστες που έχουν στα συρτάρια της Πειραιώς και αναδεικνύει τα µέχρι σήµερα ονόµατα που έχουν συζητηθεί για τις λίστες της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και εκπλήξεις, ενώ κυρίαρχο ρόλο διαδραµατίζει ο εξ απορρήτων σύµβουλός του Κυρ. Μητσοτάκη και ανιψιός του, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δηµητριάδης.

 

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκ νέου υποψήφιοι στην περιφέρεια Αττικής θα είναι οι σηµερινοί βουλευτές

Μάκης Βορίδης,

Γεωργία Μαρτίνου,

Γιώργος Βλάχος και

Θανάσης Μπούρας.

Στη µάχη του σταυρού θα ριχθούν επίσης

ο Βασίλης Οικονόµου, που µετακινείται από το Επικρατείας,

ο Νίκος Καντερές,

ο Ανδρέας Τσώκος,

ο Γιώργος Κώτσηρας,

ο Νίκος Σοφιανός,

η Ευρώπη Κοσµίδη,

η Βάσω Κόλλια και

ο δικηγόρος Γιάννης Σαµέλης.

Επίσης, προστίθενται από το Μητρώο Στελεχών

ο φαρµακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και

ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο.

Εσχάτως συζητείται και το όνοµα του αυτοδιοικητικού στελέχους Πέτρου Πουλάκη.