Ενημέρωση πολιτών και πρώτες ενέργειες του νέου Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας

Πρόσφατα Άρθρα

Την  1/9/2019  μετά και την καθιερωμένη ορκωμοσία, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του το νέο Συμβούλιο της Κοινότητας Κερατέας και των οικισμών αυτής. Αισθανόμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας με αξιοπρέπεια, ήθος, καθώς και με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες για την ευημερία του τόπου μας.

  Παρόλο που ασχολούμαστε  πρώτη φορά επίσημα με τη τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε πάντοτε υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας. Με αυτή την σκέψη που πλέον γίνεται και πράξη μέσω του Συμβουλίου Κοινότητας, δηλώνουμε ότι θα επιχειρήσουμε να βοηθήσουμε τους της Κερατέας και των οικισμών της, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους με βάση τις αρμοδιότητες που ορίζει ο νόμος.

  Θα πρέπει να τονίσουμε πως παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αφαίρεσης των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων του Κοινοτικού Συμβουλίου στη διαχείριση των ΚΑΠ, στοχεύουμε στην καλή συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ώστε να είμαστε ενήμεροι και να συναποφασίζουμε για την πρόοδο του τόπου μας.

  Για τον λόγο αυτό έχουμε επίσημα αιτηθεί από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου. την τοποθέτηση μελών του Συμβουλίου Κοινότητας στα Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ., στις επιτροπές & εταιρίες μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα του δήμου μας. Το αίτημά μας ευελπιστούμε πως θα γίνει αποδεκτό μετά και την δημόσια δήλωση του Δημάρχου κατά την ομιλία ορκωμοσίας του περί διάθεσης για ουσιαστική συνεργασία και αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων. 

  Η πρόοδος ενός δήμου εξαρτάται απο την συνεργασία  των αρμόδιων αρχών ειδικότερα σε θέματα που χρήζουν άμεσης μελέτης και επίλυσης όπως :

  • Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου
  • Εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού πάρκου στο  Πάνειο όρος
  • Κυκλοφοριακή Κοινότητας Κερατέας

  Για όλα τα παραπάνω έχουμε ζητήσει και αναμένουμε τα σχετικά σχέδια-μελέτες από τον δήμο, προσδοκώντας και στοχεύοντας στην καλύτερη λύση, δίνοντας έτσι τον λόγο στους οι οποίοι  πρέπει να έχουν φωνή στις αποφάσεις των θεμάτων που αφορούν άμεσα την πόλη τους.

  Αυτή την φωνή ευελπιστούμε να ακούσουμε και στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση του Συμβουλίου Κοινότητας, η οποία επιδιώκουμε να γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αφού όμως πρώτα, βάσει του νόμου, οριστούν από τον δήμαρχο και την εκτελεστική του δήμου, υπάλληλοι για γραμματειακή υποστήριξη καθώς και χώρος και εξοπλισμός για να λειτουργήσει το νέο γραφείο της Κοινότητας.

  Αναμένουμε την αμέριστη στήριξή σας και δηλώνουμε για άλλη μια φορά απο εδώ την επιθυμία μας για τακτική επικοινωνία.

Ο στόχος μας είναι ένας :    

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας

Απόστολος Ζορμπάς

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ