ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Δημήτρης Λουκάς. Πιο ισχυρός από ποτέ ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Τέσσερα είναι τα αναμφισβήτητα στοιχεία που κάνουν τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, πιο ισχυρό από ποτέ.

Το πρώτο είναι η δυναμική συνεργασία που ανακοινώθηκε μεταξύ Δημήτρη Λουκά, Κώστα Λεβαντή και Σταύρου Κρητικού. Οι τρεις παρατάξεις από το 2020 επιχείρησαν ένα υποδειγματικό μοντέλο διοίκησης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και παραμερίζοντας τις όποιες διαφοροποιήσεις τους. Η συνεργασία κύλησε σε άριστο κλίμα και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ώριμες πλέον οι τρεις παρατάξεις και μυημένες στην κουλτούρα της συνεργασίας, προχωρούν σε μια νέα πενταετία διοίκησης εδραιώνοντας το γνωστό σε όλους ‘’η ισχύς εν τη ενώσει. ‘’

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι συνέπεια του πρώτου. Ο λόγος για το θηριώδες έργο που υλοποιήθηκε την τετραετία 2019- 2023 ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα που αφορούν τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Κερατέα και το Λαύριο και εκτείνονται σε όλα τα πεδία. Έργα υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, έργα καθημερινότητας, έργα που σφυρηλατούν μια ισχυρή ταυτότητα για το Δήμο Λαυρεωτικής αξιοποιώντας το λιμάνι, την ιστορία του Λαυρίου και της Κερατέας, την πολιτιστική του κληρονομιά, το Γεωπάρκο,  τις νέες τεχνολογίες και τη διεθνή ακτινοβολία του Δήμου.

Το τρίτο στοιχείο είναι το πανίσχυρο ψηφοδέλτιο που μόλις κατατέθηκε. Καταλαμβάνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο των υποψηφίων, περιλαμβάνει σημαίνοντα ονόματα αλλά και ένα νέο υλικό υποψηφίων εξαιρετικά αξιόλογο και αξιόμαχο.

Ένα ψηφοδέλτιο με έντονο των άρωμα των νέων ηλικιακά υποψηφίων, αφού σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά «οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να είναι παρατηρητές, δεν πρέπει να βρίσκονται έξω από τα κέντρα των αποφάσεων, έξω από θεσμούς που αφορούν τη ζωή τους και το μέλλον τους ».

Ταυτόχρονα ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο και πλουραλιστικό. Ανεξάρτητο γιατί ο ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι να διαιρεί αλλά να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Πολυσυλλεκτικό γιατί πρέπει να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό όλων των δυνάμεων της Λαυρεωτικής.

Τέλος το τέταρτο στοιχείο της παντοδυναμίας του Δημήτρη Λουκά είναι το Πρόγραμμα για την πενταετία 2023 – 2028. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων θητειών, θέτοντας όλα τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα, κυρίως τεκμηριώνοντας απολύτως την υλοποίησή τους με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η πρωτοτυπία αυτών των εκλογών είναι ότι ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κατεβαίνει με ένα εκλογικό έντυπο που ενσωματώνει ‘’Απολογισμό και Προγραμματικές Δεσμεύσεις’’, αφού όλα τα έργα αποτελούν μια δυναμική συνέχεια με μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση του Δήμου Λαυρεωτικής, την αναπτυξιακή προοπτική του, την προστασία των πολιτών, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

΄΄ Ο  Δήμος Λαυρεωτικής, κινείται σε ένα σταθερό στρατηγικό άξονα που τέμνει τις προσδοκίες της ανάπτυξης με τις απαιτήσεις προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Ένα σταθερό άξονα που προσδίδει στο Δήμο μας μια ταυτότητα ολοκληρωμένη,  στέρεη και μοναδική ΄΄ υπογραμμίζει ο Δημήτρης Λουκάς.
Από την πλευρά της εφημερίδας μας επειδή γνωρίσουμε όλα αυτά τα χρόνια πόσο μελάνι ξοδεύεται προεκλογικά για να υπονομεύσει η μία παράταξη της αντίπαλη, πόσες δυνάμεις αναλώνονται για να πλήξει η μία παράταξη την αντίπαλη, θεωρούμε ότι αυτή η συνένωση δυνάμεων στο Δήμο Λαυρεωτικής είναι ένα θεσμικό θαύμα και παραμένει ένα αυτοδιοικητικό ζητούμενο.

Ένα ζητούμενο που προϋποθέτει την ωριμότητα να θέτει κανείς  το συμφέρον του Δήμου πάνω από μικροπαραταξιακά συμφέροντα, να θέτει την ενότητα πάνω από επιμέρους διαφορές, να θέτει τη συνένωση δυνάμεων πάνω από διχαστικές πρακτικές.

Οι δημότες του Δήμου Λαυρεωτικής επιδοκιμάζουν με ενθουσιασμό τη στάση αυτή και κάποιες σκόρπιες δυνάμεις που εξακολουθούν να φέρουν την κουλτούρα του διχασμού, της ανούσιας αντιπαράθεσης και της σκόπιμης πόλωσης, μάλλον θέτουν εαυτόν στο περιθώριο της αυτοδιοικητικής ζωής του Δήμου.

 

Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Κερατέας
Περιοδεία πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 με μέλη της παράταξής μας στη Λαϊκή Αγορά Κερατέας.
✔Μοιράσαμε το έντυπο του Απολογισμού και των Προγραμματικών Δεσμεύσεων για τη θητεία 2023 – 2028.
✔Συζητήσαμε με τους συνδημότες μας. Άλλωστε αυτοί είναι η δύναμη μας. Οι ελεγκτές μας. Οι κριτές μας.
✔Αυτοί είναι οι συνοδοιπόροι μας στη μεγάλη και διαρκή πορεία για τον εκσυγχρονισμό της Κερατέας, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, για την αναπτυξιακή της προοπτική.
Συνεχίζουμε Ενωμένοι!
Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Λαυρίου
Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 της παράταξης μας, της Δημοτικής Καινοτομίας, στη Λαϊκή Αγορά Λαυρίου.
✔Συζήτηση με τους δημότες μας για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας.
✔Για την καθημερινότητα αλλά και τους μεγάλους στρατηγικούς στόχους.
✔Για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική μας.
✔Για το Λαύριο της πολιτισμικής ακτινοβολίας και του 2028!
Συνεχίζουμε Ενωμένοι!
Twitter
Facebook
Website

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
la-rustica-Πιτσαρία-–-Εστιατόριο
celavrio
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
Μακριά-από-το-κέντρο-της-Αθήνας
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
Άσκηση-Παρμενίων-2023:-Σειρήνες-συναγερμού-στις-11:00
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;
Λ.-Αθηνών-Σουνίου:-400-παραβάσεις-σε-575-ελέγχους-της-τροχαίας!

Διαβάστε επίσης...

Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-στο-Λαύριο

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στο Λαύριο

Σεισμική δόνηση ύψους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Λαυρίου στις 17:46 της Παρασκευής. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του

Έκτακτη-διακοπή-υδροδότησης-σε-συγκεκριμένες-οδούς-του-Μαρκόπουλου,-σήμερα-Παρασκευή-29/9/2023-ώρες-10:00-–-13:00

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες οδούς του Μαρκόπουλου, σήμερα Παρασκευή 29/9/2023 ώρες 10:00 – 13:00

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες οδούς του Μαρκόπουλου, σήμερα Παρασκευή 29/9/2023 ώρες 10:00 – 13:00 Ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας σας ενημερώνει,

Άκρως-παραγωγική-η-συνάντηση-του-Δημάρχου-Μαρκοπούλου-και-του-Αντιδημάρχου-Τεχνικών-Υπηρεσιών-με-τον-Υπουργό-Ψηφιακής-Διακυβέρνησης

Άκρως παραγωγική η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αρχική » Ενημέρωση » Άκρως παραγωγική η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Scroll to Top