ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Παγώνει για 4 μήνες η εκδίκαση των ενστάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Facebook
Twitter

Μόλις τελείωσε η συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου με τους Δημάρχους Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δημοσίου, περιουσίας δημοτών του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία θα ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 13/12/2019.

Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του  Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872. 

Στο διάστημα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση. 

Οι δύο Δήμαρχοι ευχαριστούν θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο, τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής που εργάσθηκαν για την εξέλιξη αυτή, τα Δημοτικά Συμβούλια Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, και κυρίως τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν συλλογικά και οργανωμένα στη βάση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας η οποία φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκι έχει ως εξής:

«H εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (ΦΕΚ Α΄114) αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020 για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/72 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/68 και 698/76 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικό της Περιφέρειας Αττικής».

 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβάστε επίσης...

“Η Επανάσταση του ’21 στην Αττική, Μεσογείτες – Κερατιώτες Αγωνιστές” την Κυριακή 26 Μαρτίου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας σε συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ,  σας προσκαλούν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου ΧΡΥΣΗ