10.4 C
Keratea
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου – πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δ.Ε. Καλυβίων”.

Αξίζει να διαβάσετε

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου – πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δ.Ε. Καλυβίων”.

Υπογράφηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η σύμβαση για το έργο “Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου – πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δ.Ε. Καλυβίων” από τον Δήμαρχο Σαρωνικού  Χρήστο Γκίνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 575.016,67€  και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο (345.010,00€) και από ιδίους πόρους (230.006,67€).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Λαγονησίου που αφορά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός πάρκου για την ψυχαγωγία, την αναψυχή, το παιχνίδι και την άθληση των μικρών ή μεγάλων σε ηλικία επισκεπτών και χρηστών. Το πάρκο θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο ημικύκλιου καθιστικού (αμφιθέατρο), παιδική χαρά,   χώρο υπαίθριου γυμναστηρίου για τους νέους αλλά και τους γονείς που επιτηρούν τα παιδιά τους. Το αμφιθέατρο αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις καλλιτεχνικών ομάδων, σχολείων και άλλων φορέων και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής.

Το προς ανάπλαση οικοδομικό τετράγωνο καλύπτει συνολικά μια έκταση 3.400 τετραγωνικών μέτρων και έχει περίμετρο 245 μέτρων περίπου. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του δήμου και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Καλυβίων, την οδική αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής και κατοικίας.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο τ. Δήμαρχος Σαρωνικού  Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής  Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλειος Μπούτσης, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας Ευάγγελος Ζεκάκος,  καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων  Χρήστος Ράπτης.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τις πρώτες  ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω την τύχη να υπογράψω τη σύμβαση για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Λαγονήσι, ένα έργο που η υλοποίησή του θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του δήμου μας. Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος αναψυχής προσβάσιμος σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες και θα αποτελέσει ιδιαίτερο πόλο έλξης για  τη νεολαία μας.

Για την πραγματοποίηση της ανάπλασης του εν λόγω χώρου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον τέως δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου για την άοκνη προσπάθειά του για την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο και την εξασφάλιση χρηματοδότησης καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Κυριακόπουλο, χάρη στις ενέργειες του οποίου έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Εύχομαι ο υπό ανάπλαση χώρος να γίνει η αγαπημένη πλατεία όλων μας, προορισμός για μικρούς και μεγάλους, για κατοίκους και επισκέπτες” τόνισε ο Δήμαρχος στη δήλωσή του.  

Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου – πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της Δ.Ε. Καλυβίων”.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα