ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας ανακοινώνονται τα εξής : «Όπως είχαμε  ενημερώσει από το 2014, η έναρξη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο ανατολικό τμήμα της πόλης θα γινόταν όταν θα ολοκληρωνόταν το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων καθότι τα  δίκτυα ομβρίων κατασκευάζονται, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, πάντα ψηλότερα από τα δίκτυα σωληνώσεων ακαθάρτων. Αυτή η στιγμή έφτασε! Το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων ολοκληρώθηκε και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και τη ανάδοχο εταιρία Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε το έργο ξεκίνησε από την Οδό Αντωνίου Κιούση και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το συνολικό μήκος του συλλεκτήρα της συγκεκριμένης οδού είναι περίπου στα 2χλμ.
Η ανάδοχος εταιρία εκτελεί το έργο εφαρμόζοντας πολλά συστήματα ασφαλούς εκσκαφής και προστασίας και εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παρακάμψεις. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου ομβρίων, με τρείς κύριους συλλεκτήρες ομβρίων, ένα στο βορειοανατολικό άκρο (Οδός Αντωνίου Κιούση) και δύο στο νότιο άκρο της πόλης (Οδός Βασιλ. Όλγας και Λεωφ. Β Κωνσταντίνου συνολικού μήκους 1050 μέτρων) που θα συνδέεται τόσο με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο της οδού Αττικής και της Αττικής Οδού όσο και με το υπάρχον -στο νότιο τμήμα- αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου.
Ειδικά, για το τμήμα του έργου που αφορά την Λ.Β.Κωνσταντίνου από τη συμβολή της Λεωφόρου Μαρκοπούλου με τη λεωφόρο Κορωπίου-Αεροδρομίου και έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλίσσης Όλγας για μήκος 850 μέτρων θα καταληφθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (αυτό της ανόδου προς το κέντρο της πόλης). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ως άνω έργο θα επιλύσει το χρόνιο σοβαρό πρόβλημα πλημμυρών της Λεωφόρου Β.Κωνσταντίνου που σε κάθε επεισόδιο βροχόπτωσης μετατρέπεται σε κανάλι, δυσχεραίνει τη διέλευση πεζών και οχημάτων ενώ προκαλεί μεγάλες ζημιές σε καταστήματα.
Το υπάρχον φυσικά παλαιό δίκτυο ομβρίων που δεν επαρκεί θα διατηρηθεί ως συμπληρωματικό της υδροσυλλογής. Ο Δήμος Κρωπίας παρακαλεί τους κατοίκους να επιδείξουν κατανόηση για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί από την  προσωρινή αναστάτωση  αλλά η λύση θα είναι οριστική».
———————–
Με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου το 2011,  εκπονήθηκε μελέτη για περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων και εγκρίθηκε μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης  από το 2012 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επικαιροποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016. Ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη το Καλοκαίρι του 2016 στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 8.154.900,00 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται προς το παρόν από την Περιφέρεια Αττικής ενώ αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ.

Οδός Αντωνίου Κιούση,  14.06.2017
C:UsersuserDesktopΚαταγραφήερ4.JPG
Οδός Αντωνίου Κιούση,  14.06.2017
C:UsersuserDesktopΚαταγραφήεργ3.JPG
14.06.2017,  Εργασίες στον συλλεκτήρα βορειονατολικού τομέα πόλεως Κορωπίου
Οδός Αντωνίου Κιούση, 14.06.2017
C:UsersuserDesktopΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2017ENAΡΞΗ_ΕΡΓΟΥ_ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ_ΟΜΒΡΙΩΝ_ΑΝ.ΤΟΜΕΑ2017ΕΡΓΑ_ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ20172017-05-18 17.39.16.jpg
18.05.2017

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα