12.5 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ

Πρόσφατα Άρθρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση:  Κουντουριώτη  1
Λαύριο  – 19500
Τηλέφωνο:  2292025060
 Fax            :  2292022413
             

 

                     Λαύριο 24/3/2011
                     Αρ. πρωτ: 4664
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή την έκδοση χθες από το Συμβούλιο της Επικρατείας των υπ’ αριθ. 901 – 904/2011 αποφάσεων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, διαδέχθηκε τον Δήμο Κερατέας, εμμένει αταλάντευτα στη ματαίωση της λανθασμένης αλλά και άδικης επιλογής για την κατασκευή και λειτουργία χώρου διάθεσης αστικών αποβλήτων στη θέση «Οβριόκαστρο» για τους λόγους που είναι ήδη στην πολιτεία και στην κοινή γνώμη γνωστοί.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αγώνα έχει αναλάβει, δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα και θεσμικά μέσα που διαθέτει για να γίνει δεκτή η άποψή του ότι η επίμαχη επιλογή δεν είναι μόνον λανθασμένη και άδικη αλλά και παράνομη.

Στις 4 Μαΐου, όπως είναι γνωστό, έχει προσδιοριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση των κύριων προσφυγών έχουν κατατεθεί από το Δήμο μας κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου και της απόφασης για του αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από το Δήμο μας στο δικαστήριο ενόψει της εκδίκασης των συγκεκριμένων υποθέσεων είναι, κατά τη γνώμη μας, συντριπτικά και αποδεικνύουν την προφανή βασιμότητα των επιχειρημάτων μας.

Ειδικότερα ως προς την εκδοθείσα απόφαση οφείλουμε να διευκρινίσουμε, προς παρανοήσεων, ότι δεν συνδέεται με την ουσία των θεμάτων θα εξετασθούν στις προαναφερόμενες προσφυγές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόκριμα. Και τούτο διότι η προσφυγή επ’ αφορμή της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 903/2011 απόφαση (αυτή αναφέρεται στο Δήμο), αφορούσε σε άλλο θέμα και συγκεκριμένα αφορούσε αποκλειστικά στη νομιμότητα του όλου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής.

Ο συνεχίζει πάντως να υποστηρίζει, σε αντίθεση με την άποψη τελικώς έγινε δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση του περιφερειακού σχεδιασμού, ότι ο εγκριθείς σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι παράνομος διότι δεν έτυχε της κατάλληλης δημοσιότητας, την οποία και μόνον θα εξασφάλιζε η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είναι για τον Δήμο προφανές ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός έχει εξ ορισμού γενικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον, δεν αφορά σε συγκεκριμένα άτομα, και ως εκ τούτου θα έπρεπε, όπως όλες οι κρατικές αποφάσεις αυτής της μορφής, να τύχει της αναγκαίας δημοσιότητας.

Η απορία της Δημοτικής αρχής, των κατοίκων της Λαυρεωτικής αλλά και κάθε σκεπτόμενου Έλληνα είναι μία:

Πώς μία απόφαση σε προσφυγή κατατέθηκε το 2006, εκδικάστηκε στις 30.12.2008 και η διάσκεψη έγινε στις 25.6.2009, εκδόθηκε στις 23.3.2011 σε μία περίοδο έντασης, κατάληψης της πόλης της Κερατέας από αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθειας εκβιασμού σε τετελεσμένα γεγονότα. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Ο σεβασμός όλων μας στη δικαιοσύνη είναι δεδομένος. Ο τρόπος όμως χειρισμού της υπόθεσης δίνει λαβή σε σχόλια τα οποία κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην ανεξαρτησία των εξουσιών.

Η έκδοση της απόφασης είναι και χρονικά άκαιρη αφού ήδη επίκειται νέα αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Ο Δήμος μας έχει ήδη αποστείλει έγγραφη πρόταση στους αρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής προτείνοντας τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Κερατέας, σε συγκεκριμένο Ο.Τ., αρκεί στον υπό ψήφιση νόμο για τα επιχειρηματικά πάρκα να προβλεφθεί διάταξη να «επιτρέπει εγκατάσταση επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ