16.8 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Στο Λαύριο η παράσταση – διάλεξη «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» και το εργαστήρι «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΧΟΡΟΣ»

Πρόσφατα Άρθρα

image04

Η αρχιτέκτων + χορογράφος
Σοφία Κονδυλιά

και το εργαστήρι
Αρχιτεκτονική + Χορός

παρουσιάζουν

6 SOLI [ εργαστήρι ]
Χ.Καραμποίκη, Ε.Χολή, Ε.Θανέλλα, Ε.Καμπούρη,
Μ.Σολωμονίδου, Σ.Μπενέτας

HUMAN CONSTRUCTIONS
[ lecture performance ]
Σοφία Κονδυλιά

2 ΙΟΥΛΙΟΥ | ΩΡΑ 20.30


Κτίριο Επίπλευσης

Η παράσταση – διάλεξη  «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» και το εργαστήρι «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΧΟΡΟΣ» που συνεχίζουν τα ταξίδια τους και ετοιμάζονται για την τελευταία τους παράσταση για αυτή τη σεζόν!!!

Μετά από παραστάσεις σε Αθήνα (ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και Θεσσαλονίκη (Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη) με μεγάλη μας χαρά και τιμή ανακοινώνουμε τη σύμπραξη με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Η εκδήλωση αφορά στην παρουσίαση της διεπιστημονικής έρευνας της αρχιτέκτονος και χορογράφου «Αρχιτεκτονική + Χορός» και θα γίνει στο Κτίριο Επίπλευσης του ΤΠΠΛ, στις 2 Ιουλίου ώρα 20.30, με είσοδο προαιρετικής συνεισφοράς.


Η ΕΡΕΥΝΑ
Η έρευνα της αρχιτέκτονος και χορογράφου αφορά στην ανίχνευση σημείων τομής στη συνθετική διεργασία αρχιτεκτονικής και χορού. Η συσχέτιση των δύο τεχνών στηρίζεται στη αντίληψη πως και οι δύο τέχνες δημιουργούν χώρο μέσα από την κίνηση των σωμάτων. Το σώμα αντιλαμβάνεται, δημιουργεί και κατανοεί το χώρο και τη δυναμική του με τρόπο κιναισθητικό.
Ξεκινώντας (2011-2014) από τη μελέτη συνθετικών θεωρήσεων αρχιτεκτόνων και χορογράφων η έρευνα περνά, στην παρούσα φάση της (2015-2016), σε βιωματικό επίπεδο με στόχο να ανατροφοδοτηθεί και να εξελιχθεί μέσα από την πράξη.


ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΧΟΡΟΣ»
Tην παρουσίαση της έρευνας θα «ανοίξουν» 6 νέοι δημιουργοί που συμμετείχαν στο 2ο εργαστήρι σύνθεσης solo “Αρχιτεκτονική & Χορός”. Το εργαστήρι διεξήχθη από τη χορογράφο τους μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το εργαστήρι είναι πειραματικό και στόχος του είναι η ανατροφοδότηση της έρευνας μέσα από την εφαρμογή της.
Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα κατοικήσουν τους χώρους του Κτιρίου Επίπλευσης, παρουσιάζοντας τα soli τους σε μία «ζωντανή» έκθεση. Ο κόσμος θα ξεναγηθεί στις solo δημιουργίες ακολουθώντας προτεινόμενη διαδρομή.
xορεύουν
Ε.Χολή | Μ.Σολωμονίδου | Ε.Καμπούρη | Χ.Καραμποίκη | Ε.Θανέλλα | Σ.Μπενέτας


Video trailer από τις συναντήσεις 2ου κύκλου του εργαστηρίου:
teaser:

“haud ignota loquor” | Σ. Μπενέτας https://vimeo.com/169861710

“Ο Φόβος της σύνδεσης” | Χ. Καραμποίκη https://vimeo.com/169721264

“Προσωπικοί μικρόκοσμοι”| Ε. Χολή https://vimeo.com/170251509

“Cross the Line”| Μ. Σολωμονίδου https://vimeo.com/170235095
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗ HUMAN CONSTRUCTIONS


Η παράσταση είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διεργασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων.


«Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…»
Το έργο συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη του τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα παρασταστικής  διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου. 
Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή …
και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς… αυτό που φτιάχνεις.

Συντελεστές: 
Σύλληψη | Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
σκηνικού: PV 
Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφίες: pv, Μαριάνα Μπολάνο, Μάνος Γαρυφάλλου
αφίσας: pv, Σοφία Κονδυλιά
Διάρκεια: 40’

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται. 

Δείτε το Video teaser της παράστασης εδώ: https://vimeo.com/169460615


Δείτε συνέντευξη της χορογράφου εδώ: https://artic.gr/sofia-kondulia-sunenteuxi/40897/
Λεωφόρος Aθηνών – Λαυρίου
2  Ιουλίου
ώρα έναρξης: 20:30 
είσοδος: ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά
κρατήσεις: 22920 25316  [10:00-16:00]
690 673 0217 [16:00-21:00]

CONTACT |INFO: 
[email protected] 
Fb page: Sofia Kondylia DANCE + Architecture 
https://www.facebook.com/Sophia.Kondylia/

Με την υποστήριξη:upgsSerJnawq2aXx
CMp72yBUbZvr0qEGtEATubF5O FBWz0nLKKLViJ0fkvW3gAQ RWnWXMU9Ti8E2Mo8FOKe435IF pKU bktGf2I9L63KViLEgPhaX5wuQu61uByBNFD7ME i5H9mZ3k9ntEYemPJ eqFWXSn6CA
ΕΜΠ Σχολή Αρχιτεκτόνων
OΠΑΝΔΑ
Duncan Dance Center
VAULT Theatre Plus
RokaniwaHQzZHRYijCoVqD5nUqb4nLirn0I2xAlIvAM1el7dvZaOCsg7TUv336bAO ALbtdpDiM6UrMQ1CscpZZt9vondZG17ug89OO4ea4DUntCVEDR3rvQj7JRL82UFDFEJYXYUJncNwlB0b55DxXQn98IFZwa vJPmcIbwK7ffYyLu8o6ORRPZKBRagz eMzFL wHuZrNyDwoKp7lHBt umSGZcswRoAWT1T7TTIj3GKT5T okfO0L Q
Kinoussis Group


Χορηγοί Επικοινωνίας:
Η Σοφία Κονδυλιά αποφοίτησε το 2012 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ. Εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Έχει παρουσιάσει χορογραφική δουλειά σε χώρους και φεστιβάλ της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Σκυτάλη, Team in progress, Saltator, Ntalika, Ρέον. Η προσωπική της έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της χορογραφίας με την αρχιτεκτονική σύνθεση διερευνώντας χορογραφικούς τρόπους που δανείζονται στοιχεία από τους δύο χώρους.  Έχει συγγράψει τη διάλεξη: «Αρχιτεκτονική και Χορός: θεωρία, σύνθεση, άσκηση», την οποία παρουσίασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Αθήνας(2010) και της Ξάνθης(2013), στο studio χορού «Present Body» (2013) και στο festival Vault Openseptember 4 (2015). Αυτό το έτος ασχολείται με ένα ανοιχτό χορογραφικό πείραμα μέσα από τη διεξαγωγή εργαστηρίων σύνθεσης solo, στα οποία δοκιμάζει τα συμπεράσματα της προσωπικής της έρευνας σε άλλους καλλιτέχνες. Παράλληλα, ετοιμάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά, τη διάλεξη “Human Constructions”, που παρουσιάζει την έρ ευνα και έχει κεντρικό θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία.
afisalayrio60TEMCEADCEB3CF87CF81CF89CEBCCEB7CE913

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ