11.3 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Το πόρισμα για τον ψευτογιατρό του Κορωπίου

Πρόσφατα Άρθρα

«Κόλαφος» για τον κατηγορούμενο ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, που διέμενε στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, είναι το πόρισμα της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στον ανακριτή του 1ου Τμήματος Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, Φωτεινό Καλαφάτη, και το οποίο αποκαλύπτει η Realnews. Συνολικά 12 ανθρωποκτονίες και 15 απόπειρες ανθρωποκτονίας αποδίδει στον ψευτογιατρό το ιατροδικαστικό πόρισμα.

 

Στις 50 σελίδες της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, η κ. Δημακοπούλου, πραγματογνώμων Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς, αποδίδει τον θάνατο 12 ασθενών αλλά και την επιβαρυμένη κλινική κατάσταση άλλων 15 εν ζωή στις «θεραπείες» του Ν. Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, αντίστοιχα. Μεταξύ των θυμάτων του φέρονται να είναι και επτά παιδιά!

 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση για τα ελληνικά χρονικά και σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα σκευάσματα που φέρεται να παρείχε ο κατηγορούμενος περιείχαν τοξικές ουσίες, γράφει η στο πόρισμά της. «Στους επιβαρυμένους κλινικά χορηγείται ένα “κοκτέιλ” διάφορων ουσιών μεταξύ των οποίων εμπεριέχονται εστέρες, φαινόλες, οξέα, ψευδαισθησιογόνα-παραισθησιογόνα, όπως η Δ9-τετραϋδοκανναβινόλη, η οποία αποτελεί το κύριο συστατικό των προϊόντων της κάνναβης», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Στον οργανισμό των θυμάτων βρέθηκαν συνολικά 28 τοξικές ουσίες, στις οποίες κάποιος απλός πολίτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Τίθεται το ερώτημα, πώς, από πού και από ποιον ο Κοντοστάθης προμηθεύτηκε αυτές τις ουσίες. Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση κατηγορούνται και πραγματικοί γιατροί ως συνεργοί του «δρος Κόντου», όπως συστηνόταν στα θύματά του.

 

«Έως έξι μήνες ζωής»

 

Προγεγραμμένη ήταν η μοίρα των ασθενών που φέρονται να εμπιστεύθηκαν τον Κοντοστάθη. «Κατά μέσο όρο για τα θύματα, από τη γνωριμία τους με τον Κοντοστάθη έως τον θάνατο, μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών ζωής το μέγιστο». Ο ίδιος εμφανίζεται να γνωρίζει τις δραματικές συνέπειες των πράξεών του για τους ασθενείς, αλλά αδιαφορεί.

 

«Ο ίδιος γνωρίζει την κατάληξη των ασθενών μετά τη της ενδεδειγμένης ιατρικής θεραπείας, αλλά αποσκοπεί στο να διακόψει την επαφή και να άρει την εμπιστοσύνη των ασθενών στους θεράποντες ιατρούς τους. Απλά, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή».

 

Παράλληλα, στο πόρισμά της η περιγράφει το mondus operandi του κα­τηγορουμένου. Στην αρχή επιλέγει τα θύματά του: «Όλα τα που επιλέγει είναι ασθε­νείς με νοσήματα χρόνιας κακοήθειας. Δεν επι­λέγει που να ανήκουν σε άλλες ευ­παθείς ομάδες, όπως για παράδειγμα άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθεια ή σακχαρώ­δη διαβήτη, καθώς αυτοί οι ασθενείς δεν βρί­σκονται σε απόγνωση (δεν πρόκειται για ανί­ατες και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες) και ως εκτούτου δεν θα υπέκυπταν στις εγκλημα­τικές του φιλοδοξίες». Στη συνέχεια τους ζητά να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακο­λουθήσουν τις δικές του «ιατρικές» οδηγίες: «Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε ιατρική θερα­πεία υπό ενδεδειγμένη ιατρική καθοδήγηση. Συναντούν τον Κοντοστάθη και με δόλια μέσα από τον ίδιο πείθονται πως αν διακόψουν την ενδεδειγμένη ιατρική θεραπεία, θα σωθούν… Χορηγεί “ναρκωτικές ουσίες” όπως κάνναβη και άλλες επικίνδυνες ουσίες σε συνδυασμό, κάποιες με τοξική δράση στον οργανισμό».

 

Επιδιώκει τον θάνατο των ασθενών, έστω την επιδείνωση της υγείας τους, προκειμένου να τους προτείνει τη λύση ενός «σωτήριου» χει­ρουργείου, έναντι φυσικά αμοιβής: «Οι μεν με κακοήθεια πεθαίνουν. Οι “εν ζωή” που ξέφυγαν, εκδηλώνουν μεταστάσεις. Απο­βλέπει στο να επέλθει ο θάνατος στους ογκολογικούς ασθενείς και στους υπόλοιπους να εγκα­τασταθεί τυχόν “αναπηρία”, προκειμένου να τους χειρουργήσει ως “νευροχειρουργός”».

 

Και όλα αυτά τα πράττει έχοντας πλήρη συ­νείδηση των πράξεών του: «Ψυχοπαθολογία δεν διαφαίνεται, αφού σύμφωνα με τον του Κοντοστάθη δεν προκύπτει να λαμβά­νει ανάλογη θεραπευτική αγωγή. Η επαναλαμ­βανόμενη δράση καταδεικνύει ότι ενεργεί συ­νειδητά, επιδιώκοντας το όφελος».

 

Γάλα από τσοπάνη

 

Στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη εμπεριέχονται κάποιες από τις εξαντλητικές δίαιτες που χορηγούσε στους ασθενείς. «Εγώ προτιμώ το γάλα ή το πορτοκάλι, γιατί πά­ει κατευθείαν στο αίμα. Αν μπορείτε, βρείτε γάλα από καμία φάρμα ή από κανέναν τσο­πάνη», συμβούλευε ο ίδιος. Πρότεινε και θε­ραπείες για δήθεν προβλήματα που είχαν οι του στα αγγεία καθώς και δερματίτι­δες. «Ποιος ασθενής είχε πρόβλημα με τα αγ­γεία και τις δερματίτιδες; Ουδείς», αναγράφε­ται στο πόρισμα. Αντίθετα, ήταν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, «καρκινοπαθείς που ακόμη και άλλοι ιατροί εκτός των θεραπό­ντων, δεν τους “αγγίζουν”», σημειώνει η ιατρο­δικαστής Ουρ. Δημακοπούλου

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ