ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

Πρόσφατα Άρθρα

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στις 12:30μμ πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Κιτσίου Κορωπίου, ειδική τιμητική εκδήλωση και βράβευση για τον μεγάλο δωρητή Αθανάσιο Μαρτίνο και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από τον Δήμο Κρωπίας και την Σχολική της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αθανάσιο Μαρτίνο και ο προσκεκλημένος του Δήμου Κρωπίας, ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, κ.Νίκος Μαντζούφας, παρέδωσε την τιμητική  πλακέτα στον εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας κ.Σταύρο Πέτρουλα επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών της. Μετά την εκδήλωση τα τιμώμενα πρόσωπα οι εκπρόσωποι και οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις αίθουσες με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που  διαθέτουν μετά τις σημαντικές δωρεές και τις χορηγίες.

Ο μέγας δωρητής, Αθανάσιος Μαρτίνος βραβεύτηκε για την πολύχρονη προσφορά του στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κρωπίας και ιδιαίτερα για την προσφορά του στην στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας των νέων σχολείων του Κιτσίου με διαδραστικά συστήματα. Ο κ. Κιούσης δήλωσε ότι είναι η ελάχιστη τιμητική διάκριση για έναν τέτοιο μεγάλο δωρητή. Το ήθος του κ.Μαρτίνου και η αγάπη του για το Κορωπί και συνολικά για κάθε κοινωνική και εκπαιδευτική δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης που χρήζει υποστήριξης είναι αξιομνημόνευτα.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος βραβεύτηκε για τη δημιουργία του εργαστηρίου νέων τεχνολογιών edulab. (Είναι ειδική διαμορφωμένη αίθουσα που παρέχει σε μαθητές και καθηγητές όλες τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες -open source).Πολλά τα θετικά σχόλια του Δημάρχου Κρωπίας και τoυ ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ για την καθοριστική συμβολή της ΕτΕ στη διαδικασία της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο Κίτσι (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, 3οΓυμνάσιο, 2ο Γενικό Λύκειο).
Την  τιμητική εκδήλωση «άνοιξε» ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης ο οποίος κάλεσε τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κιτσίου Κορωπίου κα Ελισάβετ Μερκούρη να απευθύνει τον χαιρετισμό της. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κρωπίας. Ο κ.Κιούσης ευχαρίστησε θερμά τον μεγάλο Δωρητή, Αθανάσιο Μαρτίνο και την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, επανέλαβε εν συντομία το ιστορικό της δημιουργίας του σχολικού συγκροτήματος και απέδωσε τα εύσημα στον ειδικό γραμματέα των ΣΔΙΤ και στην Εθνική Τράπεζα για τις επιτυχημένες προσπάθειες τους στην εξεύρεση λύσης για την υλοποίηση του  μεγάλου έργου. Ο κ. Κιούσης τελείωσε το χαιρετισμό του από την αίθουσα του πιο σύγχρονου ελληνικού δημόσιου εκπαιδευτηρίου με μια έκκληση για εθνική συνεννόηση στο μεγάλο ζήτημα της ανακοπής του κύματος μετανάστευσης των νέων επιστημόνων και επαγγελματιών στο εξωτερικό. Επανέλαβε ότι «είναι ανεπίτρεπτο οι νέοι μας να εκπαιδεύονται τόσα χρόνια στην και να αποδίδουν την υπεραξία της γνώσης τους στο εξωτερικό».
Επίσης χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ.Νικόλαος Μαντζούφας, ο εκπρόσωπος της ΕτΕ, Αν.Διευθυντής Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων κ.Σταύρος Πέτρουλας, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕτΕ, και συνεργάτης της για το χρηματοδοτικό εργαλείο jessika κ.Κωνσταντίνος Σταυρίδης, ο κ.Ευάγγελος Καλπίας, διευθυντής 3ου Λυκείου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κιτσίου κ.Σκαρλής, εκπρόσωπος των μαθητών και οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Μανώλης Γρινιεζάκης. Παρευρέθηκαν επίσης, τα διευθυντικά στελέχη της ΕτΕ, κ.κ, Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Κωνσταντίνος Βενετσάνος, Διευθυντής Μεγάλων Έργων, Σωκράτης Παλαιοκρασσάς, η κα Ρίτα Φανάρα, εκπρόσωπος τύπου της ΕΤΕ, ο εκπρόσωπος της ΚΤΥΠ Α.Ε, κ.Κόντης, ο του Δ.Σ Κρωπίας, Νίκος Γιαννάκος, η της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Δήμητρα Μιχαιρίνα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Πολίτης,  ο υπεύθυνος λειτουργίας του κτιρίου από πλευράς  ιδιωτικής εταιρείας, κ.Νίκος Συμεωνίδης, τα στελέχη των Σχολικών Επιτροπών, κ.κ.Ρένος Μανωλάς και Μαρία-Ελένη Παπαμιχάλη, ο ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας, Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
——————–
Η δωρεά του Αθανασίου Μαρτίνου περιλαμβάνει : 11  διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης ( μηχανές προβολής και φορητοί υπολογιστές, 8 στο Γυμνάσιο  και 3 στο Λύκειο)
Με τη χορηγική υποστήριξη του i-bank της Εθνικής Τράπεζας (σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε και το Υπ.Παιδείας)  δημιουργήθηκε η  αίθουσα  Edulab που  υποστηρίζει  13-28 θέσεις μαθητών και περιλαμβάνει :Rasberry Pi3 με λειτουργικό Linux για τις θέσεις μαθητών και laptop για τον καθηγητή, Διαδραστικό προβολέα τεχνολογίας ultra show throw, 3D printer, 3D scanner και σετ ρομποτικής  
Η Σχολική Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναφέρουμε ότι έχει υποστηρίξει επίσης το συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου με εξοπλισμό κουζίνας και λευκών συσκευών (ψυγεία), πολλαπλά σκίαστρα και κουρτίνες (όπως στα γραφεία Διευθυντή και υποδιευθυντή του 3ου Γυμνασίου, στη γραμματεία, και στο γραφείο διδασκόντων), παγκάκια για τους μαθητές, βιβλιοθήκες, έδρες καθώς και συμπλήρωση εξοπλισμού (π.χ στο Γυμνάσιο στην αίθουσα διδασκόντων με εκτυπωτή και βιβλιοθήκες, έπιπλα , ντουλαπάκια  κ.α),  και 2  Η/Υ ( 1, 3ο Γυμνάσιο και 1 στο 2ο Λύκειο).
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :
Φωτο: Σταύρος Πέτρουλας,Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, Νίκος Μαντζούφας, ειδ.γραμματέας ΣΔΙΤ (από αριστερά προς τα δεξιά)
Φωτο: Αθανάσιος Μαρτίνος και Δήμαρχος Κρωπίας (από δεξιά προς τα αριστερά)

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: