Τα Μεσόγεια και οι Μεσογείτες στον πόλεμο του ’40 και στην Κατοχή (Συνέντευξη)

Αξίζει να διαβάσετε

40 tsopanis mesogeia

Σημαντικά στοιχεία, ορισμένα από τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά, σχετικά με τη ζωή στα τόσο κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου όσο και της Κατοχής, δημοσιοποιήθηκαν από τον διακεκριμένο ιστορικό και συγγραφέα, Δρ Κωνσταντίνο Τσοπάνη στη διάρκεια συνέντευξής του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στα πριν από το ξέσπασμα του πολέμου και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μεταξά είχε δημιουργήσει μια θετική κατάσταση για το σύνολο και των Μεσογειτών πολιτών.

Ο Δρ Τσοπάνης έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη συμμετοχή των Μεσογειτών στον Ελληνικό Στρατό αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο ο τότε ηγούμενος Μονής της Κερατέας, Ματθαίος Καρπαθάκης έπεισε εκατοντάδες μοναχούς να καταταγούν και να πολεμήσουν κατά του Καθολικισμού ενώ επεσήμανε και την τους από το Μέτωπο μετά τη συνθηκολόγηση.

Παράλληλα περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πολλά περιστατικά που σημάδεψαν την περιοχή, στη διάρκεια της Κατοχής αλλά και τις προσπάθειες που έκαναν οι Μεσογείτες για να φυγαδεύσουν στη Μέση Ανατολή πλήθος στρατιωτών και συμμάχων αλλά αξιωματικούς και πολιτικούς.

Ακούστε παρακάτω την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα του Δρ Κωνσταντίνου Τσοπάνη στον planetwebradio.gr:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Πηγή: Τα Μεσόγεια και οι Μεσογείτες στον πόλεμο του ’40 και στην Κατοχή (Συνέντευξη)

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα