ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ

Πρόσφατα άρθρα

Facebook
Twitter

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου  2022

 

Οι υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το ελληνικό εθνικό σύστημα υγείας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και “νοσούν” βαριά. Η διαπίστωση είναι κοινότοπη, αλλά επίκαιρη. Ένα από τα πάμπολλα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας είναι το ζήτημα της αποκέντρωσης των δομών και λειτουργιών του. Γεγονός που δημιουργεί σωρεία επιπλέον προβλημάτων σε διάφορες πλευρές της καθημερινότητας των πολιτών.

Στην περιοχή των Μεσογείων της Αττικής, περιοχής “πέριξ του αερολιμένα <Ελ. Βενιζέλος>” και τρίτης σε πληθυσμιακή συγκέντρωση πανελλαδικά μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της “Κίνησης Πολιτών για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων”, το πρόβλημα της περίθαλψης και των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους είναι χρόνιο και, μεταξύ άλλων, εντείνει και τα υφιστάμενα προβλήματα δυσλειτουργίας του ευρύτερου αττικού αστικού ιστού. Ενδεικτική είναι η επιβάρυνση “του άξονα υπερσυγκέντρωσης Βασ. Σοφίας – Μεσογείων – Κηφισίας”, την οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της η “Κίνηση Πολιτών” και μια ακόμη απόδειξη ότι δεν πρόκειται για μια “τοπικιστική απαίτηση”, αλλά για ένα αίτημα το οποίο αφορά τόσο τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, όσο και την εύρυθμη λειτουργία ενός ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (www.sopro.gr) υπογραμμίζει την παρατήρηση στην ανακοίνωση της “Κίνησης Πολιτών για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων”, ότι δηλαδή στην περιοχή “οι υπάρχουσες υγειονομικές δομές φροντίδας αδυνατούν για έγκαιρη αντιμετώπιση” των προβλημάτων που ανακύπτουν – και αυτό συμβαίνει δίπλα στο πολιτικό και διοικητικό κέντρο της χώρας – και επισημαίνει τη σημασία και σε αυτή την περίπτωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η αναβάθμιση της οποίας αποτελεί κεντρικό προγραμματικό στόχο του σοσιαλιστικού κόμματος.

Πέραν τούτου συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε το εύλογο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ίδρυση γενικού νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Η ίδρυσή του δε θα συμβάλλει απλώς στην αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και στη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στη βελτίωση των γενικότερων αστικών λειτουργιών της ευρύτερης περιοχής.

 

Γραφείο Τύπου της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (www.sopro.gr

Τμήμα Επικοινωνίας και Τεκμηρίωσης 

(Σε συνεργασία με το Τμήμα Ανατολικής Αττικής)

 

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

ektakti-diakopi-ydrodotisis-ston-oikismo-tou-markopoulou,-logo-apokatastasis-vlavis-se-kentriko-agogo-ydrefsis-simera-paraskevi-24/3/2023-kata-to-chroniko-diastima-11:30-pm-12:30-mm.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Μαρκόπουλου, λόγω αποκατάστασης βλάβης σε Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης σήμερα Παρασκευή 24/3/2023 κατά το χρονικό διάστημα 11:30 π.μ. -12:30 μ.μ.

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Μαρκόπουλου, λόγω αποκατάστασης βλάβης σε Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης σήμερα Παρασκευή 24/3/2023 κατά το χρονικό διάστημα

“o-agrotourismos-mporei-na-dosei-touristiki-othisi-stin-anatoliki-attiki.”-tou-dionysi-vythoulka

“Ο Αγροτουρισμός μπορεί να δώσει τουριστική ώθηση στην Ανατολική Αττική.” Του Διονύση Βυθούλκα

Αγροτουρισμός… Σύμφωνα με την wikipedia «ο αγροτουρισμός είναι μορφή ήπιου τουρισμού κατά την οποία οι επισκέπτες μένουν σε αγρόκτημα και συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Σημείο