19.9 C
Keratea
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Το «World Travel Awards» ανέδειξε τα νησιά του Σαρωνικού στους τοπ προορισμούς για το 2023

Αξίζει να διαβάσετε

You are here: Home / ΕΛΛΗΝΙΚΑ / Το «World Travel Awards» ανέδειξε τα νησιά του Σαρωνικού στους τοπ προορισμούς για το 2023

Οι επτά λόγοι
Τα νησιά του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής αναδείχθηκαν ως Κορυφαίος Νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το έτος 2023 στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards.
Κατά την τελετή βράβευσης «Europe Gala Ceremony» που πραγματοποιήθηκε στις 29/09/2023 στο Βατούμ της Γεωργίας, τα νησιά του Σαρωνικού κέρδισαν την 1η θέση στην ψηφοφορία του διεθνούς κοινού, μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια Νησιά, Σποράδες).
«Όσκαρ» τουρισμού στα νησιά του Σαρωνικού
Πρόκειται για ιδιαιτέρως σημαντική διάκριση, καθώς τα Βραβεία «World Travel Awards», τα οποία χαρακτηρίζονται και ως τα «Όσκαρ» του τουρισμού, αποτελούν πολυετή και διεθνώς καταξιωμένο θεσμό, του οποίου το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων-ορόσημο σε όλες τις ηπείρους, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο εχέγγυο ανταμοιβής και απονομής αριστείας σε όλους τους βασικούς τομείς των κλάδων του τουρισμού.
Η ανάδειξη των Νησιών του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023, από το κοινό που συμμετείχε σε σχετική ψηφοφορία, στηρίχθηκε στους εξής 7 λόγους:

  • Στην αυθεντικότητα του πολιτιστικού χαρακτήρα, και την ιστορικότητα των νησιών,
  • Στην ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ,
  • Στο ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές ακτογραμμές και παραλίες, την ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση κι όχι μόνο, όπως: sailing-yachting, island-hopping, trekking, wellness, γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό, οικογενειακές διακοπές, πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και events για ενήλικες και παιδιά, κ.ά.
  • Στην γευστική τοπική γαστρονομία, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα,
  • Στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε ανταγωνιστικές τιμές,
  • Στην μοναδική ελληνική φιλοξενία,
  • Στην ευκολία πρόσβασης και την εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, που τα καθιστούν ιδανικές επιλογές ακόμα και για digital nomads.

Την υποψηφιότητα των νησιών του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023, επιμελήθηκε η Επιτελική Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

Για την ανάδειξη των Νησιών του Σαρωνικού ως κορυφαίου Νησιωτικού προορισμού της Ελλάδας για το έτος 2023 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Το βραβείο αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Αττικής και τη Δ/νση Τουρισμού. Με διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη επιβραβεύεται η συστηματική, στοχευμένη και εντατική δουλειά που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα από τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού στην Αττική Θεόδωρο Κουτσογιαννόπουλο, το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Νήσων και  όλα τα μέλη της Ομάδας εργασίας που συμμετείχαν στο εν λόγω εγχείρημα. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται επίσης στους τοπικούς φορείς».

Σχετικά Tags
νησιά Τουρισμός Σαρωνικός

Source: news.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Πρώτη ήττα για τους Άνδρες του Ν. ΟΠΕΡ στην Κερατέα – GOODnet.gr

Πρώτη ήττα για τους Άνδρες του Ν. ΟΠΕΡ στην Κερατέα  GOODnet.gr

Σχετικά άρθρα