Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Αξίζει να διαβάσετε

Παρασκευή 30.09.2022

Οδεύοντας προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2022) ο Δήμος Σαρωνικού και  η του δήμου απευθύνουν ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί αναφορικά με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να την προκαλέσει.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, συνεχάρη τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Μπάμπη Γαλάνη, καθώς και τα στελέχη και τους εθελοντές της υπηρεσίας, που για ακόμη μια χρονιά επέδειξαν ευσυνειδησία και επιχειρησιακή κατά την τέλεση του δύσκολου έργου τους. «Αναμένουμε από την πολιτεία έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς της Πολιτικής Προστασίας των δήμων. Αυτοί οι με ελάχιστα μέσα και με κίνδυνο της ζωής τους, προσπαθούν για το καλύτερο, για τη δική μας προστασία. Ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην ασφάλειά μας η πολιτεία θα πρέπει να παράσχει ουσιαστική στήριξη και οικονομική ενίσχυση  ώστε να καλύψουν επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Μπάμπης Γαλάνης, σημειώνει: «Με τη συμβολή όλων των πολιτών, των στελεχών και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας αποφύγαμε καταστροφικά περιστατικά πυρκαγιάς, το φετινό καλοκαίρι. Ας συνεχίσουμε να μεριμνούμε με την ίδια σοβαρότητα για τη ζωή μας, τις περιουσίες μας και φυσικά για τους πολύτιμους φυσικούς πόρους που μας έχουν απομείνει. Μπορεί σ’ ένα μήνα να λήγει η αντιπυρική περίοδος, ωστόσο όλοι μας συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε για το καλό του τόπου», υπογραμμίζει. «Τον Σεπτέμβριο όπως και όλους τους μήνες του καλοκαιριού», τονίζει,  «η παρενέβη εγκαίρως σε περιστατικών κατάσβεσης φωτιάς αποσοβώντας την σοβαρότερη εξέλιξή τους».

Οι σημαντικότερες της Πολιτικής Προστασίας για τον Σεπτέμβριο είναι οι παρακάτω:

 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στην κατάσβεση φωτιάς σε  ύπαιθρο,  στην περιοχή Πέτα Καλυβίων.
 • Ειδοποίηση από το πυροφυλάκιο «Μερέντα», για εξακρίβωση πυρκαγιάς από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή Κουβαρά.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς, εντός καταυλισμού στην περιοχή Μπαλτά Κερατέας. Επιπροσθέτως υπήρξε συνδρομή της Πυροσβεστικής Μαρκοπούλου.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στην κατάσβεση πυρκαγιάς, εντός ιδιωτικού οικοπέδου με αμπέλια επί της οδού Μυρινούντος περιοχή Μαρκοπούλου.
 • Ειδοποίηση από Πυροσβεστική Μαρκοπούλου για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας, προς αναζήτηση αγνοουμένου στην περιοχή Τσαμάλι Κερατέας.
 • Ειδοποίηση από 199, για ρύθμιση κυκλοφορίας στην περιοχή Πέτα Κερατέας, ύστερα από οχήματος. Υπήρξε συνδρομή της τροχαίας Κερατέας.
 • Συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε τροχαίο στην περιοχή Γαλάζιας Ακτής, με ρίψη πριονιδιού λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος από διαρροή λαδιών. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε μετακίνηση του οχήματος από το σημείο για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.
 • Ειδοποίηση από πολίτη, για απεγκλωβισμό ζώων, στις περιοχές Αναβύσσου και Π. Φώκαιας από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας.
 • Ειδοποίηση από πολίτη, για παροχή βοήθειας από την σε τροχαίο, μεταξύ  Ι.Χ.  και δικύκλου στην περιοχή Σαρωνίδας.
 • Ειδοποίηση από 199, για παροχή πρώτων βοηθειών σε τροχαίο στην περιοχή Καλυβίων μεταξύ 2 οχημάτων. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο.
 • Ειδοποίηση από το 199, για κατάσβεση πυρκαγιάς εντός οικίας στην περιοχή Λάκκα Αναβύσσου. Υπήρξε συνδρομή και της Πυροσβεστικής Λαυρίου.
 • Κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν από ρίψη κεραυνών εντός των Δήμων Καλυβίων και Λαυρεωτικής.
 • Ειδοποίηση από τροχαία, για συνδρομή των πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας και παροχή Α΄Βοηθειών σε τροχαίο μεταξύ 2 οχημάτων, στην περιοχή Αναβύσσου. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο.
 • Ειδοποίηση από 199, για συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσβεση πυρκαγιάς, εντός κατοικημένης περιοχής, σε χαμηλή βλάστηση στο Βγέθι  Λαυρεωτικής.
 • Ειδοποίηση από 199, για κατάσβεση φωτιάς σε Ι.Χ. ύστερα από ανάφλεξη στην περιοχή Κερατέας. Υπήρξε συνδρομή και της Πυροσβεστικής Μαρκοπούλου.
 • Ειδοποίηση από 199, για κατάσβεση πυρκαγιάς σε ύπαιθρο στην περιοχή Μαρκοπούλου -κοντά στον ιππόδρομο-, υπήρξε συνδρομή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου καθώς και της αντίστοιχης Υπηρεσίας Κορωπίου.
 • Ρύθμιση κυκλοφορίας από πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας επί της Λ. Καλυβίων, λόγω πραγματοποίησης προγραμματισμένων εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό του δικτύου ύδρευσης.

                                                                                        Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: Τα σημαντικότερα συμβάντα Πολιτικής Προστασίας για τον μήνα Σεπτέμβριο. 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα