ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Π.-Μπαλωμένος-(ΕΤΑΔ)-στην-«Η»:-Τα-σχέδια-για-taekwondo-και-Ακτή-Βουλιαγμένης-–-Πότε-ανοίγει-το…

Π. Μπαλωμένος (ΕΤΑΔ) στην «Η»: Τα σχέδια για Taekwondo και Ακτή Βουλιαγμένης – Πότε ανοίγει το…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


<

article xmlns:xlink=”http://www.w3.org/1999/xlink”>

Ο εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος, ανοίγει τα χαρτιά του στην «Η» για τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, την Ακτή Βουλιαγμένης και την Ωκεανίδα, τα 7 Ξενία που θα βγουν σε διαγωνισμό αξιοποίησης εντός του 2023 αλλά και για το εμβληματικό Μπούρτζι στο Ναύπλιο

ΗΜΕΡΗΣΙΑ TALKS

Γιάννης Φώσκολος, δημοσιογράφος

Γιάννης Φώσκολος

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΑΔ και εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτης Μπαλωμένος

Σε τρεις με τέσσερις μήνες θα βγουν στον αέρα οι διεθνείς διαγωνισμοί για το Taekwondo και τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου αλλά και για την Ακτή Βουλιαγμένης με την Ωκεανίδα, ξεκαθαρίζει με συνέντευξή του στην «Η», την οποία παραχώρησε στο περιθώριο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, ο οποίος είναι εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΤΑΔ.

Μιλώντας για την Ακτή Βουλιαγμένης, ο κ. Μπαλωμένος ξεκαθαρίζει πως πρόθεση της ΕΤΑΔ είναι να προσελκύσει ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό. «Να έρθουν επενδυτές οι οποίοι θα φέρουν εμπειρία από το εξωτερικό και θα κάνουν το ακίνητο σημείο αναφοράς για το παραλιακό μέτωπο», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Η ΕΤΑΔ στοχεύει, λέει ο κ. Μπαλωμένος, μέσα στο 2023 να φέρει προς αξιοποίηση μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας τουλάχιστον 7 Ξενία ανά την Ελλάδα, όπως επίσης και τουριστικά περίπτερα, για παράδειγμα στο Σούνιο και στην Επίδαυρο.

Και το Μπούρτζι; Ανοίγει ξανά εντός των επόμενων εβδομάδων, προαναγγέλλει ο κ. Μπαλωμένος.   

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μπαλωμένου

Ποιες είναι οι εκκρεμότητες και ποια είναι τα στοιχήματα της ΕΤΑΔ για το αμέσως επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι ο κλάδος των ακινήτων είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα.

Έχουμε καταρτίσει για το 2023 ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ωρίμανσης και αξιοποίησης ακινήτων. Οι δύο ναυαρχίδες της αξιοποίησης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι το γήπεδο του Taekwondo στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, μια αθλητική εγκατάσταση μαζί με τα παράπλευρα ακίνητα, το γυάλινο κτίριο, την Πλατεία Νερού.

Εκεί φιλοδοξούμε να ξεδιπλώσουμε όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο ακίνητο. Η εταιρεία έχει την εμπειρία να τρέξει έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό. Έχουμε εξωτερικούς συνεργάτες εξαιρετικούς που μας βοηθούν. Πιστεύω ότι θα πάει καλά.

Εκεί λοιπόν τι πρέπει να περιμένουμε; Τι χρήσεις θα δούμε;

Συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακό κέντρο, χώροι εκδηλώσεων, εστίαση, γραφειακοί χώροι. Αυτές είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις πάνω στις οποίες εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε.

Και το χρονοδιάγραμμα;

Αισιοδοξώ ότι εντός του επόμενου τριμήνου θα μπορεί να είναι στον αέρα ο διαγωνισμός. 

Η δεύτερη εμβληματική μας αξιοποίηση για το 2023 είναι η Ακτή Βουλιαγμένης. Στρατηγική της εταιρείας μας αλλά και του μετόχου μας, του Υπερταμείου, είναι να αποδεσμευτούμε από τις επιχειρηματικές μονάδες και να τις βγάλουμε στην αγορά.

Μιλάμε για την Ακτή Βουλιαγμένης, την Ωκεανίδα, το εστιατόριο και την πλαζ. Εμβληματικό και πανέμορφο ακίνητο ακίνητο. Κι εκεί θα πάμε σ’ έναν διεθνή διαγωνισμό στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με το Ταε κξβον ντο.

Τι θα δούμε διαφορετικό εκεί; Διότι είναι ένα τοπόσημο της Αθήνας

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Θα πάω ένα βήμα πίσω. Το σκεπτικό της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου εδράζεται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι να υποβοηθήσει την Πολιτεία στην στρατηγική την οποία ακολουθεί στην κτηματαγορά. Ο δεύτερος άξονας είναι να προσελκύσει ποιοτικούς επενδυτές. Σε αυτόν τον δεύτερο άξονα υπάρχει και ο τρίτος άξονας που έχει να κάνει με το να αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες.

Πάνω λοιπόν στον δεύτερο άξονα, στο να προσελκύσουμε θεσμικούς επενδυτές, ποιοτικούς επενδυτές είναι και το στοίχημα το οποίο έχουμε βάλει για την Ακτή Βουλιαγμένης. Να έρθουν επενδυτές οι οποίοι θα τρέξουν την Ακτή και στο σύνολο το ακίνητο με έναν επαγγελματικό τρόπο, να φέρουν εμπειρία από το εξωτερικό και να το κάνουν πραγματικά ένα σημείο αναφοράς για το παραλιακό μέτωπο.

Εκεί έχουμε χρονοδιάγραμμα.

Πάλι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Νομίζω ότι είναι ένας ικανός χρόνος να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια.

Και μια που είμαστε και στο παραλιακό μέτωπο, να ρωτήσω για αυτό που λέμε Αθηναϊκή Ριβιέρα. Εκεί έχετε και την εκκρεμότητα για το Grand Resort Λαγονήσι, αλλά και πώς βλέπετε την Αθηναϊκή Ριβιέρα στην επόμενη μέρα, που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα;

Η εκκρεμότητα με το Grand Resort Λαγονήσι είναι κάτι το οποίο έρχεται από το παρελθόν. Ταλαιπωρεί την Εταιρεία σχεδόν δύο δεκαετίες.  Υπάρχει ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο θα αναζωογονήσει την περιοχή και ενδεχομένως να αλλάξει και τον τρόπο που βλέπουμε την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Είναι ο ποδηλατόδρομος ο οποίος θα ενώσει τον Δήμο Καλλιθέας μέσω ενός πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου με το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης. Διατρέχει, όπως αντιλαμβάνεστε, το μεγαλύτερο κομμάτι του παραλιακού μετώπου. Εκεί η εταιρεία του Δημοσίου είναι παρούσα, καθώς διέθεσε 70 στρέμματα ιδιοκτησίας της για αυτό το έργο είναι παρούσα γιατί συμμετείχε στη χάραξη του ποδηλατόδρομου, αφενός μεν για να προστατέψει την ακίνητη περιουσία της, αφετέρου δε για να αποκτήσουν, άμα τη λειτουργία αυτού του ποδηλατόδρομου, υπεραξία τα ακίνητά της. Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά αυτό το έργο. Συμμετέχουμε στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ωρίμανσης πριν την κατασκευή και είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι.

Πώς οι δικές σας κινήσεις – έχετε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων – που επηρεάζουν επί της ουσίας ολόκληρη την κτηματαγορά.

Είναι μια πραγματικότητα ότι η εταιρεία διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Δεν είναι όλο το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ άμεσα αξιοποιήσιμο. Οι χρόνοι ωρίμανσης ενός δημόσιου ακινήτου είναι τελείως διαφορετικοί από τους χρόνους ωρίμανσης ενός ακινήτου που κινείται στη σφαίρα της ιδιωτικής οικονομίας. Υπάρχουν διάφορα εμπόδια, απαιτούνται συνέργειες. Κατά συνέπεια, χρειάζεται ένα δημόσιο ακίνητο περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει και να αξιοποιηθεί.

Παρ όλα αυτά έχουμε βάλει προτεραιότητες. Υπάρχει ένα νομοσχέδιο το οποίο ευνοεί την εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Αναφέρομαι στο νομοσχέδιο για τα καταπατημένα ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών. Ένα μεγάλο κομμάτι του χαρτοφυλακίου μας, που μπορεί να είναι και το ένα τρίτο, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί μέσω πώλησης σε ιδιώτες καταπατητές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΤΑΔ.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, αυτό το οποίο απομένει είναι η αξιοποίηση σημαντικών τουριστικών ακινήτων, όπως είναι τα «Ξενία», όπως είναι τουριστικά περίπτερα. Έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και για τα δύο μέσα στο 2023.

Τι θα γίνει με τα Ξενία; Τι λέει το πρόγραμμά σας;

Τα «Ξενία» είναι μια ειδική περίπτωση. Είναι μεγάλης αξίας, μεγάλης πολιτιστικής αξίας, μεγάλης τουριστικής αξίας, ένα πραγματικό κεφάλαιο για τον τόπο μας. Κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 60. Έχουν μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, όμως έχουν και κάποιους περιορισμούς. Λόγω του ότι χωροθετούνται σε ευαίσθητους πολιτιστικά χώρους, χωροθετούνται στα κέντρα των πόλεων στον πυρήνα του αστικού ιστού, χωροθετούνται σε χώρους με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Αυτό λοιπόν τους δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ακίνητα τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σημαίνει ότι χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό για την ωρίμανση και για την αξιοποίησή τους. Η εταιρεία στοχεύει μέσα στο 2023 τουλάχιστον επτά ακίνητα να τα φέρει προς αξιοποίηση μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας ανά την Ελλάδα. Το ίδιο θα συμβεί και με τουριστικά περίπτερα. Κάποια τουριστικά περίπτερα, όπως στο Σούνιο, όπως στην Επίδαυρο θα είναι άμεσα προς αξιοποίηση.

Έχουμε κάμπινγκ. Ήδη μόλις πρόσφατα επιτύχαμε μια μίσθωση στο κάμπινγκ Φαναρίου.

Κλείνω με το Μπούρτζι στο Ναύπλιο. Κατόπιν μιας εξαιρετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, το ακίνητο αναστηλώθηκε αν θέλετε από την αρχή. Αυτή τη στιγμή είναι ένα κόσμημα και η εταιρεία θα το διαχειριστεί εκ πρώτης ως μια επιχειρηματική μονάδα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι στη διάθεση του κοινού και προς διάθεση η επιχείρηση εστίασης για αξιοποίηση.

Μπορείτε να μας πείτε περίπου πότε θα ανοίξει το Μπούρτζι; Το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο;

Πολύ πιο σύντομα. Σε λίγες εβδομάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
μαρτινου
«Ανάβαση-kερατέας»-για-7η-χρονιά
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr
Η-Κερατέα-ψήφισε-Δημήτρη-Λουκά-και-“Δημοτική-Καινοτομία”
saronida-lagonisi-anatoliki-attiki--1200x800
afisa
Μεγάλη-επιχείρηση-της-Αστυνομίας-σε-Κορωπί-και-Πόρτο-Ράφτη!

Διαβάστε επίσης...

7η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Για 7η φορά διοργανώνεται η «Ανάβαση Kερατέας» (Regularity Rally Sprint) από την λέσχη Classic Microcars Club την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12:00 στην Κερατέα.

Έκτακτη-διακοπή-νερού-σήμερα-Δευτέρα-18-9-2023-κατά-το-διάστημα-1400-–-18.00,-σε-συγκεκριμένες-οδούς-στην-πόλη-του-Μαρκόπουλου,-λόγω-βλάβης-στο-δίκτυο-ύδρευσης

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 18-9-2023 κατά το διάστημα 14.00 – 18.00, σε συγκεκριμένες οδούς στην πόλη του Μαρκόπουλου, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 18-9-2023 κατά το διάστημα 14.00 – 18.00, σε συγκεκριμένες οδούς στην πόλη του Μαρκόπουλου, λόγω βλάβης

Ανοικτή θα είναι η έκθεση κεραμικών του Μουσείου “ΑΚΕΛ-Πάνος Βαλσαμάκης” το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 7-9 μ.μ.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023», η έκθεση κεραμικών του Μουσείου “ΑΚΕΛ-Πάνος Βαλσαμάκης” θα είναι ανοικτή το Σάββατο 23 και την Κυριακή

3rd-olympic-health-run-2023:-Συμβολικός-φιλανθρωπικός-αγώνας-δρόμου-3χλμ-και-10χλμ.-ενάντια-στον-παιδικό-καρκίνο,-που-διοργανώνεται-για-3-συνεχόμενη-χρονιά,-σε-συνδιοργάνωση-της-Ελληνικής-Λεμφολογικής-Εταιρείας-και-του-Συλλόγου-Γονέων-και-Κηδεμόνων-Παιδιών-με-Νεοπλασματικές-Παθήσεις,-«Η-Πίστη»

3rd Olympic Health Run 2023: Συμβολικός φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου 3χλμ. και 10χλμ. ενάντια στον παιδικό καρκίνο, που διοργανώνεται για 3 συνεχόμενη χρονιά, σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Η Πίστη»

Αρχική » Ενημέρωση » 3rd Olympic Health Run 2023: Συμβολικός φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου 3χλμ. και 10χλμ. ενάντια στον παιδικό καρκίνο, που διοργανώνεται για 3 συνεχόμενη

Scroll to Top