14.1 C
Keratea
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Οι ζωές μας στις φλόγες. Οι αγώνες μας κι η αλληλεγγύη ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που…

Αξίζει να διαβάσετε

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συγκέντρωση 25/08/2023 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας ενάντια στο διαρκές κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των πυρκαγιών και στην επανεμφάνιση φασιστών στο κοινωνικό προσκήνιο
Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας τις ζωές μας τον φυσικό κόσμο.

Το φετινό καλοκαίρι, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης με πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, τα περισσότερα ανεξέλεγκτα, από άκρη σε άκρη της χώρας. Τεράστιες εκτάσεις γης γίνονται στάχτη, εκατοντάδες ζώα καίγονται ζωντανά, άνθρωποι που αγνοούνται στα πύρινα μέτωπα στη συνέχεια βρίσκονται απανθρακωμένοι, σπίτια φτωχών οικογενειών καταστρέφονται .Κι όλα αυτά μαζί με άλλα διαδραματίζονται από την αρχή του καλοκαιριού στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Λαγονήσι μέχρι και τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Πάρνηθα.
Από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι το φετινό του 2023, η κοινωνική βάση έρχεται αντιμέτωπη κάθε χρόνο με καταστάσεις πυρκαγιάς. Κάθε φορά το κράτος και το πολιτικό του προσωπικό σπεύδουν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τις καταστροφές που θα επιφέρει η εκάστοτε πυρκαγιά. Κόσμος διώχνεται από τα σπίτια του, πολλές φορές με τη βία της αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκκένωση περιοχών, εκατομμύρια στρέμματα δασικών περιοχών γίνονται στάχτη και δεκάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια και το βιος τους μέσα στις φλόγες. Παράλληλα, το κράτος υπονομεύει απροκάλυπτα τις υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στο κεφάλαιο να κάνει χρυσές μπίζνες, ιδιωτικοποιώντας τεράστιες δασικές εκτάσεις, λιμάνια κ.ά. και υποτιμά τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκούς υπερεξοπλισμούς και εξοπλισμό της αστυνομίας.
Οι πυρκαγιές και γενικότερα οι φυσικές καταστροφές δεν είναι, όπως λέει το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό, αποτέλεσμα κάποιας «αόριστης» κλιματικής κρίσης. Αποτελούν απόρροια του καπιταλιστικού συστήματος οργάνωσης της ζωής και της συνεχούς λεηλασίας του φυσικού κόσμου με βάση τα συμφέροντα και τα κέρδη των εκάστοτε επενδυτών ανά περιοχές. Ενός συστήματος που δεν έχει στο κέντρο του τη ζωή, την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων και την αυταξία της φύσης, παρά μόνο την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη λεηλασία και την υφαρπαγή της φύσης για την κερδοφορία των λίγων εις βάρος των πολλών. Ενός συστήματος που δεν μπορεί να οικοδομήσει τίποτα άλλο πέρα από τον κόσμο του θανάτου, των καταστροφών, της εξαθλίωσης και της αρρώστιας.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, ακροδεξιοί έχουν βρει την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να αναδυθούν στο κοινωνικό πεδίο στον Έβρο αποτελώντας το μακρύ χέρι του συστήματος, καλύπτοντας τις πραγματικές ευθύνες κράτους και κεφαλαίου για τις πυρκαγιές ρίχνοντας την ευθύνη σε εμπρησμούς μεταναστών. Μάλιστα οι ακροδεξιοί κύκλοι οργανώνονται και καλούν κόσμο να περιπολεί, κάνοντας πογκρόμ σε μετανάστες, επιθέσεις μέχρι και εγκλωβισμό σε κοντέινερ. Παράλληλα με τα παραπάνω, γνωστοποιήθηκε ότι 26 μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη φωτιά της Δαδιάς. Σε συνέχεια των παραπάνω, την Τετάρτη 23/08, ομάδα περίπου 30 φασιστών κινήθηκε συντεταγμένα και προσπάθησε να επιτεθεί στην καλεσμένη, από τη συνέλευση κατάληψης παλιού νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), αντιφασιστική συγκέντρωση στο ανοιχτό Αναγνωστήριο, όπου εδώ και μέρες μαζεύονται είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα υλικά για τη στήριξη αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και τους πληγέντες και τις πληγείσες.
Είναι φανερός ο ρόλος που διαδραματίζουν οι φασίστες για το κράτος και το κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή που έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, οικοσυστήματα και σπίτια καταστρέφονται και άνθρωποι βρίσκονται απανθρακωμένοι, οι φασίστες λειτουργώντας σαν το δεξί χέρι του συστήματος συγκαλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και καπιταλισμού για τις πυρκαγιές και ενισχύουν τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος του θανάτου, πραγματοποιώντας πογκρόμ σε μετανάστες και επιθέσεις σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και χώρους όπου γίνεται συλλογή υλικής βοήθειας και έχει στηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην Αλεξανδρούπολη, που στοχοποιούνται επειδή αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα που προσφέρει μόνο θάνατο και έχουν υψώσει το πρόταγμα της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.
Το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι εχθροί αυτής της συνθήκης. Το αστικό κράτος πάντα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και θα επιδίδεται σε δαπάνες που δεν έχουν σχέση με τις σύγχρονες κοινωνικές και εργατικές ανάγκες. Μέσα από τα συντρίμμια και την καμένη γη που αφήνει πίσω της η καπιταλιστική σήψη, ο ίδιος ο λαός, οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται, αναπτύσσουν άμεσα αντανακλαστικά αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και με αυταπάρνηση συμβάλλουν στην προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για τη σωτηρία ανθρώπων, ζώων, σπιτιών. Αυτά τα αντανακλαστικά πρέπει να διατηρηθούν, να ενισχυθούν και να γίνουν αγώνας ενάντια στο σύστημα που εκμεταλλεύεται πολυεπίπεδα τη φύση και τη ζωή. Γιατί , κόντρα στην αστική αφήγηση και την κρατική αδιαφορία, τη φωτιά δεν τη σβήνουν ούτε οι υπερεξοπλισμένες δυνάμεις καταστολής ούτε τα τεράστια ποσά για πολεμικές δαπάνες. Τις σβήνει η πρόληψη για έργα και ο εξοπλισμός ενάντια σε τέτοιες καταστροφές. Τις σβήνει η υπεράσπιση του φυσικού κόσμου, ο αγώνας για την οικοδόμηση μια άλλης κοινωνίας: αυτή της ζωής, της αρμονικής συνύπαρξης, της υγείας και της αξιοπρέπειας.
Πλήρης αποζημίωση των πληγέντων – Άμεση πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών τους!
Δαπάνες για τη Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση, όχι για τους εξοπλισμούς και τα αιματηρά πλεονάσματα!
Να προστατευθούν οι καμένες δασικές περιοχές από αλλαγή χρήσης γης , οικιστικά και εργολαβικά συμφέροντα!
Προστασία της αναγέννησης του δάσους και αναδάσωση!
Να καταργηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη!
Να σταματήσει η οικοδόμηση και η εκμετάλλευση γης σε δασικές περιοχές! Καμία ανεμογεννήτρια σε κανένα βουνό!
Να ξαναπάρουμε τους όρους προστασίας των τόπων μας στα χέρια μας!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ!
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Δίκτυο αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία

e-max.it: your social media marketing partner

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Επιστήμονες αποκάλυψαν την κολοσσιαία ποσότητα CO2 που εκπέμφθηκε το 2023 –

Πηγή: Επιστήμονες αποκάλυψαν την κολοσσιαία ποσότητα CO2 που εκπέμφθηκε το 2023 -

Άγιος Νικόλαος: Ποιος ήταν ο προστάτης των ναυτικών που γιορτάζει σήμερα (6/12) η Εκκλησία μας…

Είναι μάλιστα μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής λόγω του σχήματός της. Για να βρεθείς εκεί θα...

Σχετικά άρθρα