Οι δήμοι Αττικής συμπαραστέκονται στις πληγείσες περιοχές

Πρόσφατα Άρθρα

σελίδες: 1 2

Ένα κύμα συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές και προς ενίσχυση των πυρόπληκτων, έχει ξεσπάσει αυτή την εβδομάδα από άκρη σε άκρη της Αττικής.

Τα αντανακλαστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν άμεσα, καθώς οι δήμοι τέθηκαν αμέσως στην πρώτη γραμμή για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, νερών, ζωοτροφών και φαρμακευτικού υλικού και μια γιγάντια επιχείρηση μεταφοράς και τροφοδοσίας έχει στηθεί από τους ίδιους τους δήμους της Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι και τεράστια και συγκινητική. ‘Ανθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν και συνεχίζουν να σπεύδουν στα σημεία που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές και συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας, με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες προς βοήθεια των πληγέντων από τις πυρκαγιές και οι δήμοι ήδη να έχουν πραγματοποιήσει με δικά τους μέσα τις πρώτες αποστολές, αρχικά προς τις Αχαρνές, τη Βαρυμπόμπη και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας και ακολούθως προς τη Βόρεια Εύβοια, τη Μάνη, την και την Αρκαδία.

Ενδεικτικά:

– Ο δήμος Καλλιθέας έστειλε αρχικά βοήθεια στον δήμο Αχαρνών και στον δήμο Διονύσου, αλλά και φαρμακευτικό υλικό σε σταθμό του Ε.Ε.Σ. Και ακολούθησαν αποστολές βοήθειας στον δήμο Δωρίδος και στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ιστιαία και τη Λίμνη Ευβοίας, αλλά και στη Γορτυνία.

– Από τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας οργανώθηκε η πρώτη αποστολή με προορισμό τη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα το δημαρχείο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αποστολή.

– Ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της περιοχής Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης και τώρα συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

– Ο δήμος μετέφερε και παρέδωσε υλικό στις Ροβιές και από εκεί γίνεται διανομή στα χωριά Παλαιοχώρι, Καλαμούδι, Δαμιά, Δριμώνας, Μαρούλι, Κούλουρος, τα οποία είναι μέσα στα όρια της κοινότητας, αλλά και στην Κερασιά, την Κοκκινομηλιά και τη Σήμια, που είναι εκτός των ορίων. Ακόμη παρέδωσε νερά και υλικό στα χωριά της Γορτυνίας Πυρρής και Λώτι.

– Από τον δήμο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις αποστολές με νερά και ιατροφαρμακευτικό υλικό προς τις δυνάμεις κατάσβεσης που επιχειρούν και προς τις Ροβιές και τη Λίμνη Ευβοίας, ενώ θα υπάρξει αποστολή και προς την Ολυμπία.

– Ο δήμος Αμαρουσίου έστειλε αρχικά ποσότητες ξηράς τροφής για τα αδέσποτα ζώα του δήμου Αχαρνών και στη συνέχεια αποστολή βοήθειας στον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

– Ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παρέδωσε ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη δημοτική ενότητα Λίμνης και Αγίας ‘Αννας του δήμου Μαντουδίου, προκειμένου να προωθηθούν στους πληγέντες και στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

– Ο δήμος Καισαριανής παρέδωσε αγαθά πρώτης ανάγκης στην Πελοποννήσου.

– Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή βοηθείας προς τους κατοίκους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας ‘Αννας στη βόρεια Εύβοια, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή προς την ανατολική Μάνη.

– Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησε μια αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης προς τον δήμο Αχαρνών και άλλη μια προς τον δήμο Μαντουδίου και την κοινότητα Ροβιών Εύβοιας.

– Ο δήμος Γλυφάδας επίσης έχει ολοκληρώσει δύο αποστολές, μία προς την Ολυμπία και μια προς τη βόρεια Εύβοια, ενώ μια τρίτη αποστολή οργανώθηκε για τη Μάνη και μια τέταρτη με κατεύθυνση τη Γορτυνία και το δημαρχείο Τροπαίων Αρκαδίας.

– Ο δήμος Σαρωνικού οργάνωσε αποστολή στους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Η διανομή έγινε κατευθείαν στις κοινότητες που έχουν πληγεί από την καταστρεπτική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών.

-Υλικό με τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους αποστολές τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι δήμοι Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέας Ιωνίας, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Παλλήνης-Γέρακα, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι δήμοι Γαλατσίου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας- δημιούργησαν αμέσως δομές φιλοξενίας ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Ακόμη, η ΚΕΔΕ κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή και δημάρχων από τις πυρόπληκτες περιοχές, αποφάσισε να ανοιχτούν ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους πολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις καλούνται να συνδράμουν οικονομικά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των περιοχών που έχουν πληγεί.

Δήμαρχος Καλλιθέας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην αλληλεγγύη»

Ένας από τους πρώτους δήμους της Αττικής, που οργάνωσε αμέσως συγκέντρωση ειδών και τροφίμων και ξεκίνησε τις αποστολές προς διάφορες κατευθύνσεις ήταν ο δήμος Καλλιθέας. «Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται πρωταγωνιστής», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος και β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος και συνεχίζει: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί και νιώθουν πολύ έντονο αίσθημα αλληλεγγύης. Αλλά και όχι μόνο αυτοί. Για βοήθεια έχουν σπεύσει οργανώσεις και φορείς της πόλης, ανώνυμες εταιρείες, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας, μικροεπιχειρήσεις και καταστήματα. Είναι μαζικό αυτό το κύμα συμπαράστασης». Σχετικά με τις αποστολές που ήδη έχει οργανώσει ο δήμος Καλλιθέας, ο κ. Κάρναβος αναφέρει: «Φτάνουμε πια τα εννέα φορτηγά. Έχω μιλήσει με όλους τους δημάρχους των περιοχών αυτών κι έχουν ανάγκη και από ουσιώδη είδη, όχι μόνο τρόφιμα και νερά, όπως για παράδειγμα η βοήθεια που έστειλε ο δήμος Πειραιά με 150 στρώματα. Είναι πολύ σημαντικές και τέτοιου είδους προσφορές».

σελίδες: 1 2

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ