Ψήφισμα και Δελτίο Τύπου από την “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ”

Πρόσφατα Άρθρα

ΨΗΦΙΣΜΑ 
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος του δήμου Σαρωνικού, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πρακτική της δημοτικής αρχής για τις χωροθετήσεις:
Κ.Ε.Λ, Βιοαποβλήτων, Πράσινου σημείου, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης απορριμάτων, Καύσης βιοαερίου, Κομποστοποίησης κ.α, εντός του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.
Καλούμε την δημοτική αρχή, να επανεξετάσει την θέση της και να δώσει λύσεις στα προαναφερόμενα, λαμβάνοντας υπόψη της όσα οι Νόμοι προβλέπουν, την δημόσια υγεία, τους κατοίκους, το συμφέρον και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.
Διαφυλάσσουμε, την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, την πόλη μας και τις επόμενες γενιές, από πράξεις ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής.
Επισημαίνουμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής, για την ολιγωρία της στην ολοκλήρωση  συνδέσεων των κεντρικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου.
Απαιτούμε, την άμεση σύνδεση του  κυρίως οικισμού των Καλυβίων και του Κουβαρά, στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, όπως προβλέπεται από την χρηματοδότηση του έργου.
Καταγγέλουμε την πρακτική καθυστέρησης μεταφοράς λυμάτων, στον βιολογικό καθαρισμό  Μαρκοπούλου, με κίνδυνο την επιβολή προστίμων, λόγω ανεπάρκειας ικανοποιητικού όγκου επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, επιφυλλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
                                                                            Καλύβια 8/6/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/6/2017 στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού  ενημερωτική συγκέντρωση των συμπολιτών-  συνδημοτών μας σχετική με την αιφνιδιαστική  χωροθέτηση από πλευράς δημοτικής αρχής κέντρου επεξεργασίας λυμάτων [ ΚΕΛ], πράσινου σημείου, διαχείρισης απορριμμάτων , ανακύκλωσης, βιοαποβλήτωνκ.λ.π  τον χώρο του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.
Η κίνησή μας με νεότερα έγγραφα και απέδειξε τη διγλωσσία της δημοτικής αρχής αλλά και την παραπληροφόρηση, αντικρούοντας έτσι τις υποτιθέμενες αλήθειες του δήμου Σαρωνικού, που είχε δώσει σαν απάντηση στην 1η ενημερωτική συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την  26/11/2016.                                                 
Μεπλήθος εγγράφων, κάποια εκ των οποίων μοιράσθηκαν στους παριστάμενους πολίτες, πιστοποιήσαμε την αλήθεια των λόγων μας, καταδεικνύοντας ότι στηριζόμαστε σε στοιχεία και όχι σε ωραιοποιημένες επιστολές.  Ετσι με τα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών:
α)  Aποσαφηνίζεται ότι, κάθε σύνδεση αποχέτευσης αντιστοιχεί σε οικόπεδο εντός σχεδίου, ασχέτως των υπαρχουσών κατοικιών και ότι πληθυσμιακά μπορεί να εξυπηρετήσει το ΚΕΛ Μαρκοπούλου σήμερα το 77% του πληθυσμού των κυρίως οικισμών Καλυβίων και Κουβαρά και όχι το 35%.
β) H δημοτική αρχή αλλοιώνει διαχρονικά τον αριθμό των συνδέσεων προς το ΚΕΛ Μαρκοπούλου, δηλώνοντας ότι την 20/12/2016 οι συνδέσεις ανέρχονται σε 80 και την 1/3/2017 σε 17 συνδέσεις κατοικιών. Μεταβάλλει την απόσταση μετρώντας άλλοτε από το κέντρο του κυρίως οικισμού, άλλοτε από το κοντινότερο σημείο του κυρίως οικισμού και άλλοτε από την του σχεδίου, αγνοώντας ότι υπάρχουν κατοικίες σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Ενημερώνει δε ψευδώς ότι όλες οι εγκαταστάσεις θα είναι κλειστού τύπου, ενώ το έντυπο της ΕΥΔΑΠ αναφέρει για ανοικτές δεξαμενές επεξεργασίας. Οτι δεν θα χύνεται στη θάλασσα ούτε ένα κυβικό εκατοστό νερού, όταν ο ίδιος ο κ.Δήμαρχος σε συνέντευξή του την 16/10/2016 ισχυρίζεται ότι τα νερά θα καταλήγουν στα δικά μας ρέματα και μέσω αυτών στην δική μας παράκτια ζώνη.
γ) Επικρατεί ένα αλαλούμ με την χρηματοδότηση, αρχικά ότι θα γίνει από ευρωπαϊκούς πόρους,  μετά αποκλειστικά από ΕΥΔΑΠ ενώ ταυτόχρονα η ΕΥΔΑΠ δια στόματος δ/ντος συμβούλου την 21/9/16 σε ημερήσια καθημερινή εφημερίδα δηλώνει από τον δήμο.
δ)  Η δημοτική αρχή προσπαθεί να δελεάσει τους ιδιοκτήτες της έκτασης, την οποία θα απαλλοτριώσει  η ΕΥΔΑΠ με αναγκαστική απαλλοτρίωση, ότι θα αποζημιωθούν με τιμές υπέρ πολλαπλάσιες των αντικειμενικών. Υπόσχεται 100 μόνιμες θέσεις εργασίας όταν η ίδια η ΕΥΔΑΠ στο έντυπό της απλά αναφέρει ότι για το έργο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Καθησυχάζει τους κατοίκους προβάλλοντας κατά την γνώμη της τονμικρό αρχικά αριθμό συνδέσεων, αγνοώντας τον υπερβολικά μεγάλο τελικό αριθμό συνδέσεωντουέργου. Ισχυρίζεται ακόμα ότι θα είναι πόλος προσέλκυσης επιχειρήσεων, όταν την 20/12/16 ο ίδιος κ. Δήμαρχος δηλώνει ότι η περιοχή πλέον δεν έχει ζήτηση και δεν έρχονται βιομηχανίες, είναι αφελής δε όποιος ερμηνεύσει αυτό:ότι δηλαδή  περιμένουν το ΚΕΛ για να έρθουν, αντιθέτως οι επιχειρήσεις θα μεταστεγαστούν .
ε)  Εγκαταλείφθηκαν πλήρως οι προσπάθειες σύνδεσης με την Ψυτάλλεια με συνέπεια  την απένταξη του έργου για τον Δήμο Σαρωνικού, όπως και της Παλλήνης αν και γνώριζαν νωρίς την συγκεκριμένη κίνηση. Στην συνέχεια βέβαια Παλλήνη- Γέρακας – Κίτσι Κορωπίου εντάχθηκαν πάλι. Δεν παρουσιάζεται εναλλακτική λύση και καλούνται οι πολίτες να φέρουν πρόταση.     Αποδυναμώνουν την υποχρέωση του δήμου Σαρωνικού να αποχετευτούν  οι κυρίως οικισμοί Καλυβίων και Κουβαρά στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, ΚΕΛ κατασκευασμένο και χρηματοδοτημένο αποκλειστικά για Μαρκόπουλο- και κυρίως οικισμούς Καλυβίων και Κουβαρά. Ωραιοποιούν το “πράσινο σημείο” και απαξιώνουν τη συγκέντρωση “βιοαποβλήτων“,  αγνοούν τους πυρσούς καύσης και την επεξεργασία λυματολάσπης. Όλααυτά δε πρέπει να γίνουν στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.
ΓΙΑΤΙ ? ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ?
Δεν είναι κοινωνικά άδικο  να επιβαρύνουν έναν ήδη επιβαρυμένο τόπο ο οποίος έχει λύσει το αποχετευτικό του ?
Το μόνο που λένε Δήμος και ΕΥΔΑΠ είναι ότι θα είναι ένα στολίδι για τον τόπο μας, λες και αυτό το στολίδι μας έλειπε.Ας στολίσουν λοιπόν αλλού.
Σε σύντομες τοποθετήσεις τους.
  1. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του για το σχεδιαζόμενο έργο και υποστήριξε σαν μοναδική λύση για το αποχετευτικό της παραλιακής ζώνης την σύνδεση με Ψυτάλλεια.
  2. Ο Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης Β. επιβεβαίωσε την δυνατότητα αποχέτευσης κυρίως οικισμών Καλυβίων και Κουβαρά στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου τονίζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του να χρησιμοποιηθεί το ρέμα Αγίου Γεωργίου (ρέμα που υποδεικνύει η ΕΥΔΑΠ στο έντυπό της)ως αποδέκτης.
  3. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευαγγελίου τόνισε ότι το αποχετευτικό της παραλιακής ζώνης πρέπει να λυθεί μετά από διαβούλευση εντός των ορίων του δήμου Σαρωνικού ανεξαρτήτως σημείου χωροθέτησής του.
  4. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης Κ. επεσήμανε ότι η Ψυτάλλεια έχει σχεδιασθεί για την Αττική και ανήκουμε και μείς στον Σαρωνικό κόλπο.
Στη συνέχεια η “Κίνηση πολιτών” ενημέρωσε ότι απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο το οποίο ανέλαβε και την υπόθεση, την κατάλληλη δε χρονική στιγμή θα πράξει τα δέοντα.
Επεσήμανε δε την δημοσιοποίηση του θέματος κατόπιν επαφών με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας και όχι μόνο, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται από την μέχρι τώρα κατάθεση τριών (3)  ερωτήσεων στη Βουλή.
Τελειώνοντας τονίζουμε ότι πρέπει η Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το σημείο χωροθέτησης και να λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης είτε με σύνδεση στην Ψυτάλλεια είτε εναλλακτικά με τη δημιουργία τοπικών ΚΕΛ.

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: