Olympic Yacht Show 2022: Οι Έλληνες κατασκευαστές στη κορυφή!

Αξίζει να διαβάσετε

OYS1

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το Σκάφος Αναψυχής. Το Olympic Yacht Show 2022 θα πραγματοποιηθεί 07 – 10 Οκτωβρίου στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο και όπως και πέρυσι πρόκειται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Μια για το σκάφος αναψυχής που φέτος εστιάζει στους Έλληνες κατασκευαστές καθώς η Ελλάδα μπορεί να παινεύεται για πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τομέα του σκάφους αναψυχής.

GSV 3401 HDR

Το Olympic Yacht show που αναμένεται να συγκεντρώσει στην Olympic Marine τις καλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση στο Σκάφος Αναψυχής και όπως και πέρυσι έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το περσυνό in-water show τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 15. από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

phot2

Φέτος, έχοντας ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες, το show αναδεικνύει τα νέα μοντέλα προς πώληση (New Yachts for Sale) που ανήκουν στην premium κατηγορία. Στην έκθεση έχει επίσης προβλεφθεί χώρος για τη μεγάλη κατηγορία των Luxury Ribs και Luxury Day Cruisers.

Σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται τα ελληνικά ναυπηγεία μεταξύ των οποίων η Technohull, Skipper-BSK, Rafnar Hellas, Ribco, Rock Marine, Seafighter, Olympic Ribs, Onda Tenders κ.α.

GSV 1561

Στόχος του Olympic Yacht show να αναδείξει σε διεθνές επίπεδο την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία των ελληνικών σκαφών, και, παράλληλα, να φέρει σε επαφή το κοινό με τις καλύτερες της αγοράς.

Αρκετές από τις εταιρείες μάλιστα επιφυλάσσουν για τους του show παγκόσμιες πρεμιέρες εντυπωσιακών δημιουργιών ενώ συνολικό οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν πάνω από 100 σκάφη. 

«Το Olympic Yacht Show έχει στόχο να καταστεί η πιο σημαντική επικοινωνίας της ελληνικής ναυπηγικής αγοράς. Τα ελληνικά σκάφη πρέπει να έχουν το δικό τους Show στην πατρίδα τους και να αποτελούν πόλο έλξης για τους ξένους αγοραστές και έναν από τους λόγους επίσκεψης στην έκθεση» δηλώνει ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής.

phot4

Το show διαθέτει πλωτό και χερσαίο τμήμα. Στο χερσαίο τμήμα της θα φιλοξενηθούν κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίζουν για τις υπηρεσίες τους σε θέματα εξοπλισμού, τεχνολογίας, επισκευής και γενικότερα υποστήριξης σκαφών, όποια ανάγκη και αν υπάρχει.

Το 2o Olympic Yacht show τελείται υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρίου.

Το στηρίζουν επίσης το Ναυτικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ένωση Μαρινών Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, η Ένωση Ελλήνων του Μονακό και το CEO club .

phot6

Αναφερόμενος στην διοργάνωση ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ αναφέρει: «Μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στόχος μας στον ΕΟΤ είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην διεθνή αγορά, να εξελιχθούμε και να ενισχύσουμε το brand «Ελλάδα». To yachting και ο θαλάσσιος τουρισμός συμβάλλουν καθοριστικά στη δυναμική ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Το Olympic Yacht Show είναι πόλος έλξης για τους ξένους αγοραστές και σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια».

phot1

Στην ουσία το Olympic Yacht Show είναι το μοναδικό event στην Ελλάδα με σαφή προσανατολισμό στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία σκαφών, στον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα που δημιουργεί ο κλάδος.  Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση άλλωστε αποτέλεσε θεσμό στην συνείδηση των ανθρώπων του κλάδου.

Το για τους λάτρεις της θάλασσας και όσους θέλουν να δουν τα σκάφη αναψυχής στο φυσικό τους περιβάλλον, είναι στο  2Ο Olympic Yacht show, από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της Olympic Μarine.

DJI 0007

Πηγή: Olympic Yacht Show 2022: Οι Έλληνες κατασκευαστές στη κορυφή!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα