Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής

Πρόσφατα Άρθρα

Θεωρούνταν κάποτε οι αθόρυβοι «βασιλιάδες» του real estate στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έχοντας στην κατοχή τους πανάκριβα ακίνητα (βίλες και εξοχικές κατοικίες) στην παραλιακή ζώνη, τα οποία και εκμεταλλεύονταν μέσω αρκετών εταιρικών σχημάτων.

Η Τίγκα, παρά την ισχυρή οικονομική της επιφάνεια, όμως, ουδέποτε ανήκε στους celebrities και τους αγαπημένους των φλας και των κοσμικών εκδηλώσεων. Ανθρωποι χαμηλού προφίλ, τόσο ο Ευγένιος Τίγκας όσο και η σύζυγός του Στέλλα Λαζάρου δεν έγιναν ποτέ talk of the town.

Η «σιδηρά κυρία» του ΝΟΒ

Μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι η κυρία Λαζάρου-Τίγκα είναι του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, θέση την οποία διατηρεί εδώ και 14 χρόνια. Και αυτό είναι κάτι που από μόνο του πιστοποιεί τόσο την ευρύτερη αποδοχή στο πρόσωπό της όσο και την ποιότητα της δουλειάς της στον ιστορικό όμιλο.

Ετσι, η Τίγκα μπορεί να μην είναι ευρύτερα γνωστή, αποτελεί ωστόσο «συστατικό στοιχείο» της κοινωνίας της όπου και διαμένει. Παράλληλα, διατηρούσε, τουλάχιστον κατά το παρελθόν, διακριτική παρουσία και στον τομέα της ναυτιλίας μέσω διάφορων εταιρειών (Navitrans, Νavigation Maritime κ.ά.), χωρίς πάντως αξιόλογο αριθμό πλοίων.

Οι ελάχιστες φορές που απασχόλησε τη δημοσιότητα ήταν την περίοδο 2013-2014, όταν είχε βγάλει προς πώληση τα δύο τότε ακριβότερα ακίνητα της Ελλάδας, για τα οποία ζητούσε το αστρονομικό ποσό των 70 εκατ. ευρώ. Αυτονόητο, βέβαια, ότι με τη χώρα στο βαθύ σκοτάδι της οικονομικής κρίσης το target group των υποψήφιων αγοραστών περιλάμβανε Αραβες κροίσους, Ρώσους ολιγάρχες ή αμερικανικά funds με σε ακίνητα. Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες φιλοξενήθηκαν από εξειδικευμένες διεθνείς ιστοσελίδες και γραφεία που απευθύνονται σε ανάλογο πελατολόγιο…

xartis__1_

Το ένα ήταν μια έπαυλη 750 τ.μ. στη Σαρωνίδα, κατασκευής του 1980, με τεράστια πισίνα, μεγάλο κήπο μέχρι και μικρή ιδιωτική παραλία. Για τη συγκεκριμένη το ζεύγος Τίγκα ζητούσε 25 εκατ. ευρώ.

Το «φιλέτο» των 20 στρεμμάτων
Το δεύτερο ακίνητο ήταν μετά βεβαιότητας το ακριβότερο στην Ελλάδα, καθώς εκείνη την εποχή είχε εκτιμηθεί από στελέχη της αγοράς στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ το ζεύγος Τίγκα ζητούσε 10 εκατ. παραπάνω, δηλαδή 45 εκατ. ευρώ. Αν και δεν είναι γνωστό πόσοι μνηστήρες υπήρξαν και τι παζάρια έγιναν, το ήταν το «φιλέτο» να μην πουληθεί και αντίθετα να εξελιχθεί σε εστία προβλημάτων για τους ιδιοκτήτες του.

Ετσι από τα «υψίπεδα» των 45 εκατ. ευρώ, προ επταετίας, τώρα βγαίνει στο σφυρί με τιμή 14,65 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο κτήμα στο Λαγονήσι, λίγο πριν από το συγκρότημα «Grand Resort Lagonissi», έκτασης 20 στρεμμάτων και από τα ελάχιστα τόσο μεγάλα στην περιοχή, που βρίσκεται στην άκρη μιας μικρής χερσονήσου εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού.

Μέσα στο κτήμα υπάρχει ημιτελές συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που άρχισε να χτίζεται το 1995, συνολικής επιφάνειας άνω των 2.000 τ.μ., αποτελούμενο από την κύρια κατοικία και δύο ακόμη ανεξάρτητους ξενώνες.

Αυτό το «βαρύτιμο» ακίνητο, όμως, αντί να πουληθεί, ενεπλάκη λόγω δανείων, όπως και η Τίγκα, στην περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Η πρώτη κατάσχεση έγινε το 2017 και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2020, ενώ το 2008 είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης κατά της Starlet Κτηματική (συμφερόντων Τίγκα) και υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ασφάλεια ποσού 23.040.000 ευρώ.

Η φθορά του χρόνου
Με βάση την κατασχετήρια έκθεση, πρόκειται για ένα οικόπεδο (πρώην αγροτεμάχιο), άρτιο και οικοδομήσιμο, μαζί με τρία ανεξάρτητα ημιτελή κτίρια. Ειδικότερα, το πρώτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 115,21 τ.μ. και ισόγειο 150 τ.μ., με καθιστικό με τζάκι, χώρο τραπεζαρίας, κουζίνα, WC ξένων, κλίμακα καθόδου στα υπνοδωμάτια, κλίμακα καθόδου προς το υπόγειο, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό και γκαρνταρόμπα και ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο με en-suite λουτρό.

Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από ισόγειο όροφο 912 τ.μ. και υπόγειο 331,50 τ.μ., που περιλαμβάνουν:

■ Δυτικό διαμέρισμα 168,75 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό.
■ Ανατολικό διαμέρισμα 162,75 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό.
■ Νοτιοδυτικό διαμέρισμα 173,15 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, δύο υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά, το ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει και γκαρνταρόμπα.
■ Νοτιοανατολικό διαμέρισμα 167,50 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό.
■ Βορειοδυτική μεζονέτα 173,99 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα και ένα master υπνοδωμάτιο με en-suite λουτρό, WC ξένων και δωμάτιο υπηρεσίας.
■ Βορειοανατολική μεζονέτα 173,99 τ.μ. με αντίστοιχες υποδομές.

Το τρίτο κτίριο αποτελείται από ισόγειο όροφο 650,10 τ.μ. (με υπόγειο 92 τ.μ. που περιλαμβάνει λεβητοστάσιο, τρεις αποθήκες, διάδρομο, τέσσερα WC και ένα αίθριο) και ισόγειο 686,16 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκες, WC ξένων, τρία υπνοδωμάτια, το ένα εκ των οποίων master με en-suite λουτρό και γκαρνταρόμπα, και ένα επιπλέον λουτρό. Το δεύτερο και το τρίτο κτίριο είναι σχεδόν ενιαία, ενώ το πρώτο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου. Ακόμη, αποπερατωμένο είναι μόνο ένα τμήμα του τρίτου κτιρίου και τα υπόλοιπα βρίσκονται, σύμφωνα με την έκθεση, σε ημιτελή κατάσταση, και συγκεκριμένα στο στάδιο των επιχρισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ