9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο «καπετάνιος» της κρουαζιέρας θέλει αποκλειστικά το λιμάνι του Λαυρίου

Αξίζει να διαβάσετε

Την ανάγκη μεταφοράς της κρουαζιέρας από τον Πειραιά στο Λαύριο επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, εδώ και χρόνια θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων νέα δεδομένα. Αρχικά ήταν προτεραιότητα η μεταφορά της ακτοπλοίας από τον Πειραιά στο Λαύριο. Όμως στην πορεία το πλάνο έμεινε πιο πίσω και έχει πέρασε στην πρώτη γραμμή η κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «newmoney.gr» από κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Ναυτιλίας για το Λαύριο μέχρι σήμερα, γενικώς επίσημο ενδιαφέρον για επενδύσεις έχει δείξει μία μόνο εταιρεία και αυτή είναι από τον κλάδο της κρουαζιέρας. Πρόκειται για τη Celestyal Cruises του ομίλου Louis η οποία είναι και η μόνο που χρησιμοποιεί λιμάνια ως home porting:

«Μόνο μία εταιρεία έχει δείξει ενδιαφέρον να επενδύσει στο Λαύριο και αυτή είναι η Celestyal Cruises. Στα σχέδια, σε πρώτη φάση της είναι να διπλασιάσει την υπάρχουσα προβλήτα, σε πλάτος, να φτιάξει τον επιβατηγό σταθμό» επεσήμαναν στο «newmoney.gr» στελέχη του ΥΝΑ και προσέθεσαν: «Βέβαια το θέμα στην πρόταση της Celestyal είναι ότι ζητάει το λιμάνι για αποκλειστική από εκείνη χρήση. Για τον λόγο αυτό κάνουμε συνεχείς συσκέψεις με το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εξετάσουμε αν συμφέρει το κράτος να παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση του λιμανιού ή να το εκμεταλλευτεί εκείνο και να δώσει στην εταιρεία κρουαζιέρας τον επιβατηγό σταθμό».

Στελέχη της αγοράς υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαίος ο απεγκλωβισμός της κρουαζιέρας από το κορεσμένο λιμάνι του Πειραιά, όπου τα κρουαζιερόπλοια είναι τελευταία σε προτεραιότητα, αφού προηγούνται τα πλοία της ακτοπλοίας, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στους χρονικούς περιορισμούς προσέγγισης του λιμανιού, αφού κάθονται τα πλοία αρόδου αν και έχουν φθάσει νωρίτερα και περιμένουν τα ακτοπλοϊκά. Επιπλέον βάσει συμφωνίας τα πλοία που μεταφέρουν τα εμπορευματοκιβώτια της Cosco έχουν άμεση προτεραιότητα στην πλοήγηση.

Ποια είναι η Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρία που διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά, ενώ για την περίοδο 2016-17 πραγματοποιεί κρουαζιέρες για όλο το χρόνο στην Κούβα. Η εταιρία διαχειρίζεται πέντε μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σαν σήμερα…

8 Δεκεμβρίου το 1797Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό. το 1911Γεννήθηκε ο Νίκος...

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα