11.3 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα Εποχή: Απάντηση στην ανακοίνωση της «Δημοτικής Καινοτομίας»

Πρόσφατα Άρθρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29.06.2017


Απάντηση στην ανακοίνωση της  «Δημοτικής Καινοτομίας»


ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΑ !
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ


Στο σημερινό Δελτίο της Παράταξής του, ανάρτησε και στην ιστοσελίδα του Δήμου(!), ο Δ. Λουκάς ακολουθεί για μια ακόμη φορά την πάγια τακτική του να χρησιμοποιεί ύβρεις και ψέματα εναντίον μας με στόχο να συσκοτίσει την πραγματικότητα και να καλύψει τις ευθύνες του.Η επιμονή του Δ. Λουκά να προχωρήσει, στις 28.06.2017, σε δεύτερο διαγωνισμό για την τοποθέτηση καντινών και ομπρελών σε 14 παραλίες μέσω της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. παρά την ακύρωση του πρώτου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την αποδοχή των  ασφαλιστικών μέτρων από τη δικαιοσύνη και τις αντιδράσεις συλλόγων, φορέων, επαγγελματιών και πολιτών, υποχρέωσε δώδεκα Δημοτικούς Συμβούλους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους να ζητήσουν, από τις 20.06.2017, να τεθεί και να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός έξη ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος.


Σύμφωνα με το νόμο, το θέμα θα έπρεπε με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί μέχρι τις 26.06.2017. Δηλαδή, πριν την ημέρα του νέου διαγωνισμού.


Παραβαίνοντας το νόμο, ο Πρόεδρος κάλεσε συνεδρίαση με δύο ημέρες καθυστέρηση για να συζητηθεί το θέμα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και να βρεθεί το Δημοτικό Συμβούλιο προ τετελεσμένων γεγονότων.
Στην έναρξη της συζήτησης του θέματος, ο Πρόεδρος παρουσιάζοντας μια δήθεν γνωμοδότηση νομικού συμβούλου δήλωσε ότι θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο αναρμόδιο να κρίνει αποφάσεις της δημοτικής επιχείρησης και δεν θα επιτρέψει τη συζήτηση του θέματος.


Η εξοργιστικά αντιθεσμική και παράνομη άποψη του Προέδρου έτυχε της αποδοχής του Δημάρχου, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας των παρόντων δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Η αποχώρηση του Προέδρου μετά από εντολή του Δημάρχου, προκάλεσε σκόπιμα  και τη διακοπή της συνεδρίασης.


Όλα ήταν προγραμματισμένα, όπως και η δεν επέτρεψε τη μετάδοση της συζήτησης από το διαδίκτυο, για να αποφύγει ο Λουκάς την καταδίκη των ενεργειών του να «προικίσει» τη Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. σε βάρος του Δήμου και να της φτιάξει ταμείο. Μετά την παραχώρηση για εκμετάλλευση ακόμη και του ιστορικού Πρώτου Δημοτικού Σχολείου του Λαυρίου μαζί με όλα τα ακίνητα του δήμου, προχωρά παράνομα στην παραχώρηση και «δήθεν» κοινόχρηστων χώρων για καντίνες, αγνοώντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε κατοίκους, επισκέπτες, υπάρχουσες επιχειρήσεις και ακόμα και σε όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό.  


Δηλώνουμε, ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και για να μην επιτρέψουμε στον Λουκά και την παρέα του να θεωρούν το δήμο τσιφλίκι τους.


Θεωρούμε συνυπεύθυνους για ότι ζημιά προκύψει για το Δήμο, από την υλοποίηση των συγκεκριμένων παράνομων αποφάσεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. τις ψήφισαν και τις αποδέχτηκαν.


Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε Πρόταση Μομφής εναντίον του Προέδρου και θα ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, επιδιώκοντας παράλληλα την ακύρωση των αποφάσεων της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.


Επιτέλους όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ακόμη και όσοι παραμένουν ακόμα στην παράταξη του Λουκά, πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης του Δ. Λουκά και της παρέας του.


Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες μας προσάπτει, ας κοιτάξει τον καθρέφτη του γιατί του ταιριάζουν γάντι.


Για την ώρα, τον προκαλώ να μας πει για ποιό λόγο έγινε η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο Δήμο πριν λίγες ημέρες,  να μας ενημερώσει πότε ξεκινούν τα έργα των 30.000.000 ευρώ έχει εξασφαλίσει όπως δηλώνει και πότε θα παρουσιάσει τους Οικονομικούς Απολογισμούς για το 2015 και 2016.


Και να τον ενημερώσω ότι ο Λεβαντής και οι συνεργάτες του δεν έστησαν ποτέ εταιρείες στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, ούτε έκαναν μπίζνες με «επενδυτές» Καπερώνη.    

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Σχετικά:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ