Να γίνει το Ερασίνειο Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Αττικής, με καθολικά δωρεάν παροχές για τον λαό.

Αξίζει να διαβάσετε

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής,  στα πλαίσια της Παναττικής ημέρας δράσης των Συνδικάτων για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, θα κάνει στο χώρο του Ερασίνειου Νοσοκομείου, που βρίσκεται στην λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 11πμ.

Το Ερασίνειο είναι μια σχεδόν έτοιμη δομή η οποία μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες από 220 κλίνες, σε έτοιμο κτίριο 55. τ.μ. και που κάλλιστα θα μπορούσε να δημιουργηθεί Δημόσιο Γενικό που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής.

Αντί αυτού όμως,  ο χώρος βγαίνει συνεχώς στο σφυρί από τραπεζικό όμιλο ώστε να πουληθεί στους ιδιώτες και να γίνει μια ακόμα πανάκριβη δομή υγείας για τον εργαζόμενο λαό.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής απαιτεί να επιταχθεί ο συγκεκριμένος χώρος μαζί με το τεράστιο συγκρότημα και τις εκατοντάδες κλίνες και να δημιουργηθεί εκεί Δημόσιο Γενικό που να παρέχει καθολικά δωρεάν παροχές στο λαό χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτικών ομίλων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα τους και να απαιτήσουμε όλοι μαζί αυτό που είναι το πιο σημαντικό, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες πανδημίας, την ενίσχυση δηλαδή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Επίσης απαιτούμε:

  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για SARS-COV-2 σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς
  • Άμεσα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

 

Η Διοίκηση 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα