Μοναδική εμπειρία: Φοιτητές Γεωλογίας του ΑΠΘ στα έγκατα του Λαυρίου -Τρομερές εικόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ που είναι και μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κοιτασματολόγων επισκέφθηκαν με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Μέλφο και τους διδάσκοντες Δρ. Χρήστο Εμμανουηλίδη και Δρ. Σταύρο Οικονομίδη, το Λαύριο για να μελετήσουν τα σημαντικά γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής.

Οι φοιτητές είδαν από κοντά και διδάχθηκαν για τα ρήγματα, τα μάγματα, τα κοιτάσματα, τα υδροθερμικά διαλύματα, τα αμέτρητα πολύχρωμα και σπάνια ορυκτά, που συναντιούνται στο Λαύριο και είναι παγκοσμίως γνωστά.

Οι φοιτητές με τους Καθηγητές τους διείσδυσαν στα έγκατα του Λαυρίου, στις σκοτεινές υγρές γαλαρίες της Πλάκας, για να ανακαλύψουν τα εξαιρετικά σημαντικά γεωλογικά μυστικά που κρύβει η περιοχή. Όμως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαν τους εξειδικευμένους οδηγούς, Ηρακλή Κατσάρο και Βασίλη Στεργίου κατοίκους του Λαυρίου που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να τους ξεναγήσουν στην Στοά 80. Επίσης η χρηματοδότηση της Διεθνούς Ένωσης Κοιτασματολόγων βοήθησε στο παραπάνω εγχείρημα.

Πρόκειται για μία δράση των φοιτητών που έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο αντικείμενο της κοιτασματολογίας και επισκέπτονται μεταλλεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις.

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα