23.8 C
Keratea
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Εθιμοτυπική Συνάντηση του νέου ΔΣ της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού με τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλη

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου – Μεγάλα Πεύκα Κερατέας  κ. Εμμανουήλ Τσακίρης και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη για να παρουσιάσουν το έργο και τους στόχους της Ένωσης, καθώς και για τα ζητήματα που απασχολούν τους απανταχού ομογενείς μας.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2021

Δελτίο  Τύπου

 

Θέμα: Εθιμοτυπική Συνάντηση του νέου ΔΣ της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού με τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλη

 

Τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλη, επισκέφτηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιουνίου 2021, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ). 

 

Συγκεκριμένα, στην εθιμοτυπική συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος, κα Ρούλα Σκουρογιάννη, ο Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτριος Βεζύρης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Αλέξανδρος Γιατζίδης, ο Ταμίας, κ. Εμμανουήλ Τσακίρης και η Γεν Έφορος, κα Ανθή Πίκουλα, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο και τους στόχους της Ένωσης, στον Περιφερειάρχη Αττικής. 

 

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της ΕΑΕΤΕ ενημέρωσε αναλυτικά τον Περιφερειάρχη Αττικής, για τους στόχους και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει να υλοποιήσει η ΕΑΕΤΕ στο διάστημα της επόμενης θητείας της, στο πλαίσιο του διαχρονικού της στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των κυριότερων ζητημάτων που απασχολούν τους απανταχού Ομογενείς μας. Έναν στόχο τον οποίο υπηρετεί με σταθερότητα επί σειρά ετών και ο κ. Πατούλης από όλες τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει.  

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και δρομολόγησης κοινών συνεργειών με στόχο αφενός να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του έργου της Ένωσης και αφετέρου να υπάρξει στήριξη από πλευρά της Ένωσης σε σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

 

Επισημαίνεται πως ο κ. Πατούλης υπήρξε επί σειρά ετών ενεργό μέλος της ΕΑΕΤΕ και με την ευκαιρία της επίσκεψής του το ΔΣ της Ένωσης, του ανακοίνωσε ότι τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού. 

 

«Με συνδετικούς κρίκους τόσο την Ένωση όσο και το ενδιαφέρον για τους Έλληνες της Ομογένειας, η δυναμική προοπτική συνεργασίας με την σε δράσεις που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς επιβεβαιώθηκε στη σημερινή μας συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη», επεσήμανε η Πρόεδρος της ΕΑΕΤΕ, Ρ. Σκουρογιάννη.

 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης για την τιμή και διαβεβαίωσε ότι ο κοινός στόχος της ενημέρωσης για ζητήματα των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί σταθερό συνδετικό κρίκο των δύο μερών και κινητήρια δύναμη για σημαντικές δράσεις. «Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας αλλά  και με δεδομένη τη διαχρονική στήριξη των Ελλήνων ομογενών σε κάθε δράση μας που στόχο έχει το καλό της χώρας και των πολιτών, θα είμαστε σε μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας. Εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας δυνατότερα, εμείς θα είμαστε παρόντες, προσφέροντας κάθε στήριξη στο έργο σας» σημείωσε.

 

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχήθηκε στα μέλη του νέου Δ.Σ. να έχουν μία δημιουργική θητεία και δύναμη για να αγωνίζονται για την επίτευξη των σκοπών της Ένωσης. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΤΕ χάρισαν στον Περιφερειάρχη Αττικής τη συλλεκτική επετειακή αφίσα της Ένωσης για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, ένα έργο που φιλοτέχνησε ο εικαστικός Μανώλης Σαββιδάκης.

Το Δ.Σ. της ΕΑΕΤΕ

 

Σχετικά με την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

H Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού, νομοθετημένη και αναγνωρισμένη από το1938, με τα μέλη της να βρίσκονται στην αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχει συμβάλει θετικά στην  και πληροφόρηση με την , οργανώνοντας διαλέξεις με καλεσμένους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές για την καλύτερη ενημέρωση των Ομογενών μας, σε θέματα Εθνικά και Ευρωπαϊκά.
Κατά τη μακρά πορεία της, έχει πραγματοποιήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες με Έλληνες Επιστήμονες του Εξωτερικού. Μεταξύ αυτών, αξίζει να  θυμίσουμε το Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικού Τύπου, το 1980, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Ένωσης και το Α’ Διαβαλκανικό Συνέδριο Τύπου, το 1999, σε και . Επίσης, το Α’ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Συνείδηση της Ευρώπης και το Βυζάντιο ως πρώτη και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα», το 2004, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Ερευνών (Π.Ι.Β.Ν.Ε.). 

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ