Στη Βουλιαγμένη βρίσκονται τα ακριβότερα σπίτια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπου οι τιμές εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Η ζήτηση ειδικά από ξένους που θέλουν να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην χώρα μας μέσω της αγοράς ακινήτου αυξάνεται συνεχώς. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες που ακούν για σημαντικές επεμβάσεις στην περιοχή, όπως το Ελληνικό και η ανάπλαση του Φαλήρου, έχουν ήδη αρχίσει να ανεβάζουν δειλά-δειλά τις τιμές.

«Εννέα στους δέκα που αγοράζουν σπίτια στα Νότια Προάστια είναι ξένοι», σημειώνει στο insider.gr ο κ. Αλέξης Κοντοράβδης του Μεσιτικού Γραφείου Monopoly Real Estate. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζεται από Κινέζους και Άραβες, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Τούρκους πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοράβδη η αγορά της περιοχής βρίσκεται στην καλύτερη της φάση από την έναρξη της κρίσης, ενώ οι τιμές σταθεροποιούνται και σε επιλεγμένα ακίνητα και περιοχές αυξάνονται κιόλας.

Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία του spitogatos.gr για τις τιμές πώλησης κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και στα παράλια της Αττικής. Στην Βουλιαγμένη η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 4.672 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Γλυφάδα 3.583 ευρώ το τετραγωνικό και στο Κάτω Ελληνικό τα 4.283 ευρώ το τετραγωνικό. Πιο οικονομικά είναι τα σπίτια σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο με τις μέσε τιμές ανά τετραγωνικό να διαμορφώνονται στα 2.641 και 2.445 ευρώ αντίστοιχα.

Όσο απομακρυνόμαστε από την Αθήνα οι τιμές υποχωρούν. Στην Βάρη η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 2.884 ευρώ το τετραγωνικό και στην Βάρκιζα τα 2.293 ευρώ το τετραγωνικό. Στην Σαρωνίδα η μέση τιμή φθάνει τα 2.580 ευρώ το τετραγωνικό και στο Λαγονήσι τα 2.236 ευρώ. Από την άλλη στο Σούνιο η μέση τιμή πώληση φθάνει τα 3.298 ευρώ το τετραγωνικό.

  Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Κερατέας την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αυτές είναι οι μέσες τιμές πώλησης. Ανάλογα με την τοποθεσία και την κατασκευή κάθε ακινήτου οι τιμές διαφοροποιούνται αρκετά και βέβαια δεν λείπουν και οι υπερβολές, όπως για παράδειγμα στην Γλυφάδα, όπου νεόδμητο πολυτελές ρετιρέ πωλείται με 8.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές πώλησης:

 

Σχόλια μέσω facebook