Κόντρα στην Περιφέρεια Αττικής με φόντο το σεξιστικό συνέδριο για τη γονιμότητα που ακυρώθηκε

Πρόσφατα Άρθρα

Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στον διάλογο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, απαντά η Περιφέρεια Αττικής στην περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Δύναμη Ζωής» η οποία, με ανακοίνωσή της, εγκαλεί τη Διοίκηση της περιφέρειας να απαντήσει σχετικά με την «προκλητική υποστήριξη της στο συνέδριο της ντροπής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για το συνέδριο με τη γονιμότητα.

Στην ανακοίνωση, η περιφέρεια εκφράζει την κατάπληξη της για αυτή τη στάση της «Δύναμη Ζωής» καθώς, όπως αναφέρει, θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη της σε μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το δημογραφικό.

Υπογραμμίζει ότι το απαιτεί ενότητα, συν-αντίληψη και συν-απόφαση σε μέτρα πολιτικής και ότι σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση.

«Ο ανεύθυνος λαϊκισμός που επιδεικνύει η παράταξη “Δύναμη Ζωής”, με αφορμή τους λάθος χειρισμούς κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα συνέδριο για τη γονιμότητα», τονίζει η περιφέρεια, «δεν μπορεί να τους απαλλάξει από τη μεγάλη πολιτική ευθύνη που έχουν για το γεγονός ότι στήριζαν μια κυβέρνηση που πήρε μια σειρά από οικονομικά μέτρα, που εξόντωναν την μέση ελληνική οικογένεια. Μέτρα, όπως η του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ΦΠΑ για βασικά καταναλωτικά αγαθά, κλπ».

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής» χαρακτηρίζει το συνέδριο «ντροπή και προκλητικά οπισθοδρομικό» ενώ εκφράζει έκπληξη και απορία για την υποστήριξη και συμμετοχή της περιφέρειας σε αυτό, τη στιγμή που μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, απέσυραν τη στήριξή τους η Προεδρία της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ κά επίσημοι φορείς και της τέχνης.

Επίσης, ζητά από τη Διοίκηση της περιφέρειας να απαντήσει σε τι συνίσταται η υποστήριξη της, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή αυτή και η συμμετοχή, εκθέτοντας θεσμικά τον φορέα και τέλος, εάν δέχεται την πρόταση της «Δύναμης Ζωής» για διοργάνωση συνεδρίου με αντικείμενο τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης, ενός νέου προνοιακού μοντέλου στη βάση επιδοματικών πολιτικών των νέων ζευγαριών, της πολιτικής της αναδοχής, της τεκνοθεσίας για όλους, επαναπατρισμό των νέων, υποδοχής και ένταξης ξένων και μεταναστών κά, για τη σοβαρή αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Πηγή: Κόντρα στην Περιφέρεια Αττικής με φόντο το σεξιστικό συνέδριο για τη γονιμότητα που ακυρώθηκε

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ