Έναρξη του προγράμματος JESSICA για την Περιφέρεια Αττικής

Πρόσφατα Άρθρα

f426b73cb9 athens panorama+forkeratea

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 έλαβε χώρα ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με προσκεκλημένους τους δημάρχους και υπηρεσιακά όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα «Το πλαίσιο χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης JESSICA».

Η ημερίδα οργανώθηκε από την και την Εθνική Τράπεζα, υπό την ιδιότητά της ως διαχειριστή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο κος Γιάννης Σγουρός, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κος Νικόλαος Μαντζούφας και ο Πρόεδρος του κος Γεώργιος Ανωμερίτης. Ακολούθησαν ομιλίες/παρουσιάσεις της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής κας Θεοδώρας Ζαχαριά, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κου Ηλία Παπαγεωργίου, και των εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας.

Οι ομιλητές έκαναν γενική παρουσίαση του προγράμματος JESSICA, των σημαντικότερων θεσμικών και τεχνικών θεμάτων του προγράμματος και περιέγραψαν τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση. Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη του προγράμματος JESSICA για την Περιφέρεια Αττικής, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία χρηματοδοτεί, με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, ανταποδοτικά έργα που εντάσσονται σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση των έργων καλύπτεται με μέγιστο ποσοστό 70% από τους πόρους του προγράμματος JESSICA, ενώ τουλάχιστον 10% θα είναι τραπεζικό δάνειο, από την Εθνική Τράπεζα ή από άλλη εμπορική τράπεζα. Προτάσεις θα μπορούν να υποβληθούν μετά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, στην οποία και θα περιέχεται αναλυτικά ο τρόπος υποβολής τους.

www.bankingnews.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ