ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣIΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΟΥΦΑΓΙΑΣ

Η αστραπιαία αντίδραση των οργανωμένων πυροσβεστικών δυνάμεων του Κορωπίου το απόγευμα της Τρίτης 18ης Ιουλίου 2017 απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό φωτιάς στο νότιο τμήμα του Κάστρου Χριστού στην οδό Φουφάγιας που αν εξελισσόταν θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές και το δασικό σύστημα του κεντρικού και νότιου Υμηττού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Π.Υ Κρωπίας, η πολιτική προστασία Δήμου Κρωπίας και η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας-τμήμα δασοπυρόσβεσης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Θοδωρή Γρίβα) με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ Κρωπίας,  Πύραρχο, Νικόλαο Σπάη  κατόρθωσαν να δράσουν γρήγορα,  παρά τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που έπνεαν, και να αποτρέψουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Κάηκε περιμετρικά οικιών, χαμηλή βλάστηση και αμπελοκαλλιέργειες (η πρώτη εκτίμηση είναι 4 στρέμματα) το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτράπηκε εξέλιξη φωτιάς εντός κατοικιών που στις αυλές τους είχαν πεύκα καθώς και σε παρακείμενη δασική έκταση που θα μετέφερε τη φωτιά στον Υμηττό.
Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς όταν κάτοικοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους στα πληρώματα των ανδρών της Π.Υ Κρωπίας για την προσπάθειά τους. Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, με την έναρξη της πυρκαγιάς ειδοποίησε να σταλεί άμεσα το δεκάτονο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Κρωπίας και κατόπιν πήγε στην περιοχή και ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Π.Υ Κρωπίας, τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Θοδωρή Γρίβα και τους κατοίκους.
Σε δηλώσεις του μετά τη θετική εξέλιξη του περιστατικού επισήμανε τα εξής : «Ήταν ένα πολύ ύποπτο περιστατικό που δεν εξελίχθηκε γιατί οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις έδρασαν οργανωμένα και αστραπιαία. Μπράβο, στην  Π.Υ Κρωπίας και στο προσωπικό της, στην πολιτική προστασία του Δήμου και την εθελοντική ομάδα. Αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα οργανωμένης κρατικής και αυτοδιοικητικής συνεργασίας και δράσης.Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος έχει επιληφθεί του περιστατικού και διερευνεί τα αίτια.Καλώ σε επαγρύπνηση όλους τους κατοίκους, συλλόγους για την προστασία της ζωής, των περιουσιών και των δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου μας».
——————–
Στην κατάσβεση και στην υποστήριξη συμμετείχαν, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Κρωπίας, 1 πυροσβεστικό όχημα πρώτης προσβολής της Π.Υ Κρωπίας,  1 πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων Δήμου Κρωπίας(δεν χρειάστηκε να επέμβει τροφοδότησε όμως άμεσα με νερό όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Κρωπίας για να είναι ετοιμοπόλεμα) καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα πρώτης προσβολής Δήμου Κρωπίας, στελεχωμένα με εκπαιδευμένα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας και με υπαλλήλους πολιτικής προστασίας.  ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ