Στηρίξτε και σεις το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για τη δημιουργία Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice)

Πρόσφατα Άρθρα

Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή.

Αγαπητοί φίλοι,
Μετά την τετραετή παροχή Ανακουφιστικής Φροντίδας Κατ’ Οίκον και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, στόχος της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ” είναι η ανάπτυξη ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice) με 10-14 κλίνες. Η μέχρι τώρα τετραετής εμπειρία κατέδειξε την ανάγκη δημιουργίας του ξενώνα κυρίως για τις εξής δύο περιπτώσεις ασθενών:
1. Ασθενείς που αντιμετωπίζουν πολύπλοκα και ανθεκτικά στη θεραπεία συμπτώματα οπότε και απαιτείταιvεντατικότερη και πιο ελεγχόμενη .
2. Ασθενείς των οποίων οι οικογένειες-φροντιστές έχουν εξουθενωθεί από την συχνά μακρά και επώδυνη φροντίδα τους.
Η δημιουργία του ξενώνα έχει σκοπό να καλύψει αυτές τις ανάγκες με τρόπο επιστημονικά και τεχνολογικά άρτιο και ταυτόχρονα δημιουργώντας την αίσθηση της σπιτικής ατμόσφαιρας στους ασθενείς.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής πραγματοποιούμε το πρόγραμμα “ΠΡΟΣΦΕΡΩ” σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTEVODAFONE και WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ (κατόπιν χορήγησης άδειας με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) ως εξής:
Με την αποστολή SMS από τις 9 π.μ. της 16ης Ιουνίου έως τις 9 π.μ. της 23ης Ιουνίου 2014 στον πενταψήφιο αριθμό19059 τη λέξη ΦΡΟΝΤΙΔΑ χρεώνεται 1 ευρώ στο λογαριασμό της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ” για τη δημιουργία του ξενώνα ΑΦ (συνολικό κόστος SMS 1,23 ευρώ).
Εκ μέρους της Διοίκησης, των Λειτουργών Υγείας, των Εθελοντών και κυρίως των ασθενών μας σας ευχαριστούμε πολύ.

ΜΑΦ “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”
210-6635955
www.galilee.gr
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: