10.5 C
Keratea
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Ανασκόπηση – Aπολογισμός για το “forkeratea.blogspot.com”

Αξίζει να διαβάσετε
Το ιστολόγιο “forkeratea”, ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2009 από δύο καλούς φίλους εξαιτίας ενός στοιχήματος… όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο.

Το στοίχημα ήταν να διαπιστώσουμε πως κάθε μέρα στην πόλη μας συμβαίνουν αρκετά πράγματα, που αξίζουν να επισημαίνονται και να δημοσιεύονται.

Όχι δεν ζούμε σε μια πόλη νεκρή, δεν ζούμε «σε ένα τόπο που τίποτα δεν κινείται και τίποτα δεν συμβαίνει» όπως ακούσαμε να υποστηρίζουν ορισμένοι…

Εμείς βλέπουμε μια πόλη γεμάτη ζωή, μια πόλη γεμάτη στιγμές και εμπειρίες, γεμάτη από γεγονότα της καθημερινής μας ζωής που περνούν και χάνονται μέσα στο ποτάμι του χρόνου, γεγονότων που πολλοί δυστυχώς δεν έχουν καν επίγνωση αυτών.

Μια πόλη ζωντανή, με συλλόγους, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σχολεία γεμάτα από παιδιά, με αθλητικές υποδομές, με όμορφες παραλίες που το καλοκαίρι κατακλύζονται από παραθεριστές για να χαρούν τον ήλιο και την θάλασσα, μια πόλη τόσο κοντά στην πολύβουη πρωτεύουσα που όμως παράλληλα προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε αυτή η καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια του ιστολογίου που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ημερολόγιο γεγονότων και δημοσιευμάτων που αφορούν την πόλη μας. Ένα τέτοιο ημερολόγιο θα μπορούσε πιθανόν να έχει και ιστορική αξία καθώς θα μπορούσε κάποιος σε μελλοντικό χρόνο να ανατρέξει και να ξαναθυμηθεί γεγονότα του παρελθόντος.

Στα γρήγορα λοιπόν και βιαστικά, χωρίς προηγούμενη εμπειρία και προετοιμασία, έγινε στις 13 Δεκ. 2009 η δημιουργία του ιστολογίου και η ανάρτηση της πρώτης είδησης που αφορούσε την νίκη επί του Ηρακλή των κοριτσιών της Κερατέας που αγωνίζονται στην Α κατηγορία του βόλεϊ γυναικών.

Συνολικά μέσα σε 80 ημέρες έγιναν 233 αναρτήσεις που αντιστοιχούν περίπου κατά μέσο όρο σε 3 αναρτήσεις κάθε ημέρα. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα θαρρούμε πως διαδραματίστηκαν αρκετά σημαντικά γεγονότα στην πόλη μας , άλλα ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα. Ο συνεχιζόμενος αγώνας των κατοίκων για μια καθαρή Κερατέα χωρίς Χ.Υ.Τ.Α. , η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», οι εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης, οι επιτυχίες στον αθλητισμό, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Αποκριάς, ορισμένες διαφωνίες στα δημοτικά συμβούλια ( μετά λύπης είδαμε ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το ιστολόγιο ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης), η προσεχής εγκατάσταση της έκθεσης «ΕΛΑΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» στην Κερατέα, η επιτυχία του θεατρικού εργαστηρίου της Κερατέας στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», οι προτάσεις για Εναλλακτική Πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, η τελετή θεμελίωσης του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής μας, η εγρήγορση των πολιτών τις τελευταίες μέρες κατά της εγκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. κ.α.

Από την αρχή και με την παραίνεση του καλού φίλου Α. θέσαμε κάποιους όρους σχετικά με το περιεχόμενο των αναρτήσεων και αυτοί ήταν οι εξής:

Ο σκοπός του ιστολογίου είναι να ενημερωτικός και οι αναρτήσεις σε αυτό να αποτελούν :

1. Αναδημοσιεύσεις χωρίς τροποποίηση, από τον τύπο ή άλλους ιστοχώρους, επίκαιρων (κυρίως) ειδήσεων και γεγονότων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την πόλη της Κερατέας και για τα οποία οι συντάκτες φέρουν επώνυμα την ευθύνη για την ακρίβεια των όσων γράφονται,

2. Επώνυμες ανακοινώσεις από υπαρκτά πρόσωπα των οποίων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ταυτότητά τους 
 
3. Κάποια αφιερώματα που αφορούν την πόλη μας

Στους αναγνώστες του ιστολογίου αφήσαμε ανοικτή την δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων έτσι ώστε να μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν την γνώμη τους, διότι θεωρήσαμε πως σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από κάποιο από όλα αυτά τα δημοσιεύματα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να απαντήσει και να εκφράσει την άποψή του προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Προσπαθήσαμε αμερόληπτα χωρίς διάκριση και άνευ σκοπιμότητας να δημοσιεύσουμε όλα τα άρθρα που υπέπεσαν στην αντίληψή μας είτε αυτά μας τα έστειλαν φιλικά ιστολόγια τα οποία και τα ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την βοήθειά τους, είτε τα αντλήσαμε οι ίδιοι από τα μέσα επικοινωνίας. Οι διαχειριστές του ιστολογίου απέφυγαν με επιμέλεια τον σχολιασμό των αναρτήσεων και διατηρούν την ανωνυμία τους για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν πολύ καλή δεδομένου ότι από την έναρξη σε διάστημα 3 μηνών μόλις, οι ιστοσελίδες που διαβάστηκαν από τους χρήστες του ιστολογίου έφτασαν περίπου τις 25.000 (page views). Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερώνεται από μια πηγή ειδικού ενδιαφέροντος που αφορά την πόλη του και στην οποία θα βρει συγκεντρωμένη όλη την επικαιρότητα όπως αυτή καταγράφεται από τα μέσα επικοινωνίας.

Αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε μια πολύ συγκινητική ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε από κάτοικο πλέον του εξωτερικού, του οποίου η καταγωγή είναι από την Κερατέα, και μας ευχαρίστησε θερμά για την ενημέρωση που είχε την δυνατότητα να αντλήσει μέσω του ιστολογίου για την αγαπημένη του πατρίδα. Του ευχόμαστε και μείς να είναι πάντα καλά και ελπίζουμε όταν με το καλό επιστρέψει να ιδωθούμε από κοντά. Όντως καλέ μας φίλε, η Κερατέα έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 25 χρόνια. Μεγαλώνει επεκτείνεται, κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται, αλλά παράλληλα διατηρεί και τον παλιό – καλό της χαρακτήρα, με τις ήσυχες γειτονιές, την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα ήθη και τα έθιμα που κληρονομήσαμε από εσάς τους παλαιότερους, και που θα τα μεταδώσουμε και στην επόμενη γενιά.

Στις 13 Μαρτίου 2010, 3 μήνες μετά την έναρξη του ιστολογίου έχει οριστεί από τους διαχειριστές να τελειώσει αυτό το εγχείρημα. Η γνώμη μας είναι είναι πως μια ανάλογη ιδέα θα ήταν χρήσιμο να συνεχιστεί, αυτήν την φορά από μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων με περισσότερες γνώσεις γύρω από τους υπολογιστές και το διαδίκτυο έτσι ώστε να προκύψει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδυάσει παράλληλα με αυτήν την δραστηριότητα και την ανάπτυξη και λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της Κερατέας. Ήδη η αρχή έχει γίνει σε αυτό απ΄οσο γνωρίζουμε.

Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε δημόσια τον καλό φίλο Γ.Π. για την υποστήριξη και τις όμορφες ιδέες του όσον αφορά τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και πάντα χαρές στην ζωή σας.

Ας ελπίσουμε, τέλος, να δοθεί ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση του Χ.Υ.Τ.Α. που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία τα τελευταία 8 – 10 χρόνια. Απαιτούμε από την πολιτεία να σεβαστεί το φυσικό μας περιβάλλον, την πολιτιστική μας κληρονομιά και επιτέλους να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, βιώσιμη, οικολογική και κοινωνικά αποδεκτή. Δεν θέλουμε να γίνουμε ο νέος σκουπιδότοπος της Αττικής. Αξιόλογες αντί-προτάσεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς από πολλούς φορείς (πανεπιστημιακούς, οικολογικές οργανώσεις κ.α.). Είμαστε βέβαιοι πως μπορεί να βρεθεί η λύση. Αρκεί να υπάρχει η θέληση.

εκ του ιστολογίου “forkeratea.blogspot.com”  Μάρτιος 2010Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα