ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Έρχεται δορυφορικός σταθμός του Έλον Μασκ στο Κορωπί. (στην βιομηχανική περιοχή του Κορωπίου – Θέση Αλωνίστρα).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Ένα μεγάλο δορυφορικό σταθμό, δαπάνης αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ, θέλει να δημιουργήσει η SpaceX στην Ελλάδα.

Στόχος του δορυφορικού σταθμού είναι να στηρίξει τη λειτουργία του νέου διεθνούς τηλεπικοινωνιακού δικτύου Starlink αξίας 10 δισ. δολ. (8,4 δισ. ευρώ) που τώρα αναπτύσσει η SpaceX, η ιδιωτική εταιρεία διαστήματος του Αμερικανού επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Το δίκτυο αυτό θα βασιστεί σε περίπου 4.300 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς πάνω από τη Γη, τους οποίους θα αναπτύξει η SpaceX, για λογαριασμό της θυγατρικής της εταιρείας Starlink.

Η τελευταία ήδη έχει αδειοδοτηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για να παράσχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες μέσω του δορυφορικού δικτύου στη χώρα μας. Η παροχή υπηρεσιών έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά σε 300 χρήστες κι εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του έτους, ή τις αρχές του 2022, η υπηρεσία θα διατεθεί και εμπορικά. Ήδη δοκιμαστικές υπηρεσίες του δικτύου Starlink προσφέρονται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες τόσο της Ευρώπης (Βρετανία, Ολλανδία κ.ά.), όσο και της Ωκεανίας (Αυστραλία). Η εταιρεία μάλιστα, εκτιμάται ότι ήδη έχει θέσει σε τροχιά γύρω από η Γη, περισσότερους από 1.700 δορυφόρους.

Για την ανάπτυξη του δορυφορικού σταθμού στη χώρα μας η SpaceX βρίσκεται σε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα χειρίζονται στελέχη της εταιρείας από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η Starlink έχει παρουσία στη χώρα μας μέσω της Starlink Holdings Netherlands, που έχει ιδρύσει στην Ολλανδία η SpaceX.

Ο δορυφορικός σταθμός που θέλει να αναπτύξει η SpaceXστη χώρα μας πρόκειται ν’ αναπτυχθεί στο Κορωπί και συγκεκριμένα στην βιομηχανική περιοχή του Κορωπίου (Θέση Αλωνίστρα).

Πρόκειται για δορυφορικό σταθμό κόμβο (hub) που θα «συλλέγει» και θα «διανέμει» τηλεπικοινωνιακή κίνηση σε μια ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Ο σταθμός του Έλον Μασκ στο Κορωπί, όπως λέγεται πλέον θα διαθέτει 9 δορυφορικές κεραίες, οι οποίες θα επικοινωνούν συνεχώς με ισάριθμους δορυφόρους του δικτύου.

Ο σταθμός του Κορωπίου, εφόσον ολοκληρωθεί θα είναι ένας από τους δεκάδες δορυφορικούς σταθμούς που θα δημιουργήσει η SpaceX σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να «ανεβάζει» και να «κατεβάζει» την τηλεπικοινωνιακή κίνηση μεταξύ των δορυφόρων και των επίγειων δικτύων. Mόνο στις ΗΠΑ η εταιρεία σχεδιάζει 32 αντίστοιχους δορυφορικούς σταθμούς ενώ μερικές δεκάδες θα δημιουργηθούν και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

Ο λόγος που επέλεξε η Starlink το Κορωπί για να δημιουργήσει το δορυφορικό σταθμό στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται οι υποδομές της ιταλικής SparkleGroup.

Οι δύο εταιρείες, SpaceX και Sparkle Group, φαίνεται να συνεργαστούν στη δημιουργία του σταθμού καθώς οι υποδομές της Sparkle στο Κορωπί θα αποτελέσουν την πύλη «εισόδου» και «εξόδου» κίνησης από το δορυφορικό δίκτυο της Starlink στο επίγειο δίκτυο της Sparkle κι από εκεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

vraveio-“kalyteri-praktikis-gia-to-thalassio-perivallon”-stin-beach-cleaning-gia-to-programma-mple-saronikos

Βραβείο “Καλύτερη πρακτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον” στην Beach Cleaning για το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός»

Κατά τη διάρκεια της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, Verde Tec 2023, η ομάδα Beach Cleaning είχε τη χαρά να συναναστραφεί με περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους πολίτες

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟΥ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΠΠΛ ΚΑΙ ΕΜΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

  Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, συντελέστηκε ένα ακόμη βήμα προόδου στην πορεία ολοκλήρωσης του νέου Μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας Λαυρίου (ΜΜΜΛ), το οποίο θα στεγασθεί στο