32.7 C
Keratea
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Έφερναν ναρκωτικά από την και τα τοποθετούσαν σε καβάτζες στο Κορωπί

Πρόσφατα Άρθρα

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών εξάρθρωσε η

Πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που επικοινωνούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», με οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή τύπου «πυραμίδας».

Τεράστια κέρδη από τη διακίνηση κοκαΐνης, χασίς αλλά και μεταναστών αποκόμιζε μεγάλο κύκλωμα που εξάρθρωσε η  Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και τις αστυνομικές αρχές της Δωδεκανήσου, σε Αθήνα και Κω.
Πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που επικοινωνούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», με οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή τύπου «πυραμίδας».
Σε 44 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ
Η συνέλαβε 44 μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε και Κω, ενώ άλλα 23 άτομα κατηγορούνται για στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Από τους συλληφθέντες οι 23 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 20 Έλληνες και ένας υπήκοος . Τα επτά ηγετικά μέλη, Αλβανοί και Έλληνες, συνελήφθησαν στην Αττική.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, το κύκλωμα είχε δύο σκέλη που δρούσαν ανεξάρτητα, αλλά συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς είχαν συναλλαγές και κοινά μέλη στην Κω.
Το ένα σκέλος του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και το άλλο στη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην και στη συνέχεια σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό, οι ελληνικές αρχές είχαν στενή συνεργασία τον σύνδεσμο της EUROPOL στην Αθήνα.
Ο «σκληρός πυρήνας» του κυκλώματος είχε έδρα την Αττική και κυρίως τα Μεσόγεια, με εγκέφαλο έναν Αλβανό με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν, που οι συνεργάτες του τον φώναζαν «αφεντικό», ή «εργοστάσιο», από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που εισήγαγε.
Η δεύτερη οργάνωση, που είχε άμεση σχέση με το «διευθυντήριο» της Αττικής, είχε έδρα την Κω. Και μέσα σε όλα φαίνεται πως «έπαιζε» η ομάδα των διακινητών μεταναστών, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά και είχαν και άλλες δοσοληψίες με την ομάδα των λαθρεμπόρων της Κω.
Ξεκίνησαν έρευνες για ναρκωτικά και έπεσαν πάνω στη διακίνηση μεταναστών
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για τη διακίνηση ναρκωτικών και στην πορεία οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνες και παρακολουθήσεις, έπεσαν πάνω στην οργάνωση διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, από τις αστυνομικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες, διαπιστώθηκε ότι το «δαιδαλώδες» εγκληματικό δίκτυο, από τις αρχές του χρόνου διακίνησε περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη και πέντε κιλά κοκαΐνη, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, η διεθνική εγκληματική οργάνωση, με έδρα στην Κω και στην Τουρκία, με μέλη Έλληνες και αλλοδαπούς, από τις αρχές του χρόνου, πέτυχε τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, τουλάχιστον 25 αλλοδαπών και την περαιτέρω προώθηση αυτών στην Αττική, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Έφερναν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα τοποθετούσαν σε καβάτζες στο Κορωπί
Η συμμορία των ναρκωτικών προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» στην περιοχή του Κορωπίου. Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, διακινούσαν τα ναρκωτικά εντός Αττικής και στην Κω. Η διακίνηση γινόταν μέσω ενός μεγάλου δικτύου από «βαποράκια». Στην Αττική συναντιούνταν με τους αγοραστές στα χωράφια κοντά στην λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ενώ στην Κω τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με τα της γραμμής και αποθηκεύονταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι να προωθηθούν στο «αγοραστικό κοινό».
Οι τιμές πώλησης των ναρκωτικών στην Αττική ανέρχονταν στα 800 ευρώ το κιλό κάνναβης και στα 38 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης. Στους «καλούς πελάτες» η οργάνωση έκανε «εκπτώσεις».
Στην Κω, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε 1.500 ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από 80-100 ευρώ.
Διακινούσαν έναντι 3.000 έως 12.000 ευρώ
Όσον αφορά τη διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, τα διαμένοντα στην Τουρκία μέλη, εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να προωθηθούν παράνομα από τους οποίους λάμβαναν, προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς, το αντίτιμο διακίνησης, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό.
Κατά την ημέρα της διακίνησης, επιβίβαζαν τους διακινούμενους σε σκάφος, χωρητικότητας 10 ατόμων, το οποίο άμεσα κατέπλεε με προορισμό την Κω.
Εκεί αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης στην Κω, εκ των οποίων ο ένας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, τα οποία τους μετέφεραν σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία. Εκεί τους περιποιούνταν, τους έντυναν, τους έβαφαν τα μαλλιά για να φαίνονται Ευρωπαίοι, τους προμήθευαν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια και ύστερα τους οδηγούσαν στον Πειραιά με πλοία της γραμμής, διαλέγοντας μέρες με πολύ κίνηση, ή με βροχή, για να μειώνουν τις πιθανότητες ελέγχου από το Λιμενικό.
Και πάλι διέμεναν σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στην υπόλοιπη . Μετά την ολοκλήρωση των μεταφορών τα μέλη στην Ελλάδα, έπαιρναν τα χρήματα από τους αρχηγούς στην Τουρκία, με εμβάσματα, μέσω εταιρείας χρηματικών συναλλαγών. Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν είχαν πραγματοποιήσει δύο από Τουρκία, με 24 μετανάστες και 13 μεταφορές στην Αθήνα συνολικά 33 ατόμων, με συνολικό κέρδος που υπολογίζεται γύρω στα 72.000 ευρώ.

Σχολιασμός του άρθρου

μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ