«Eάν έλθει ο εισαγγελέας, εδώ θα γίνει της Κερατέας»

Οι πρώτοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους πριν λίγα λεπτά έξω από το υπό κατάληψη Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ, στη Μεσογείων 194.

Μίλησαν με κάποιους από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν κάτω από χειροκροτήματα. Το σύνθημα που ακούγεται είναι «εάν έλθει ο εισαγγελέας, εδώ θα γίνει της Κερατέας».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παρουσία ΜΑΤ. Να σημειωθεί ότι πολλοί οδηγοί καθώς περνάνε μπροστά από το κτίριο κορνάρουν σε ένδειξη συμπαράστασης.

http://now24.gr

21.53 – Τρίτη 22 Νοεμβρίου:

Οι εκκλήσεις για αλληλεγγύη από τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους και καταληψίες στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ, στη Μεσογείων 194 (Χολαργός), συνεχίζονται. Μέχρι…στιγμής η παρουσία1000 και πλέον πολιτών καθιστά αποτρεπτική την όποια απόπειρα ανακατάληψης του κτιρίου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Διαμαρτυρόμενοι έχουν βγει και στην οδό Μεσογείων, κουνάνε σημαίες της ΓΕΝΟΠ και φωνάζουν συνθήματα.

Στόχος είναι να κρατηθεί απόψε η κατάληψη και η συγκέντρωση ζωντανή! Εάν αδυνατίσει η περιφρούρηση τα ΜΑΤ θα μπορέσουν να εισβάλλουν στο κτίριο και να συλλάβουν τους καταληψίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται κοντά και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να κάνουν την κίνησή τους. Γι’ αυτό πρέπει να διαδώσετε την έκκληση αλληλεγγύης και όσοι περισσότεροι συμπολίτες μπορούν και θέλουν, να πάνε ακόμα και τώρα στην κατάληψη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22.18 – Τρίτη 22 Νοεμβρίου:

Χιλιάδες οι πολίτες που έχουν σπεύσει στην κατάληψη. Πρέπει να γίνουμε δεκάδες χιλιάδες, η κατάληψη αυτή είναι οι Θερμοπύλες του λαϊκού κινήματος. Το αντισυνταγματικό χαράτσι της κυβέρνησης μπορεί να αποσυρθεί! Αρκεί να κρατήσει η κατάληψη!

  Πρόσκληση και θέματα της 10ης  Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής στις 5 Ιουνίου 2020

Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων από συνδικαλιστές της ΔΕΗ

 Μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικήςς της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλη οργανώσεων έχουν συγκεντρωθεί έξω από την υπό κατάληψη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό, στη Μεσογείων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η λεωφόρος σε εκείνο το σημείο.
Παρούσα η αστυνομία που απειλεί με επέμβαση, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.
Νωρίτερα, διορία έως τις 8 το βράδυ, είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων. Διαφορετικά, είχε αναφερθεί, θα διέταζε την εκκένωση του κτιρίου.
Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν. Η συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από προχθές, Κυριακή, πραγματοποιείται μέχρι αυτήν την ώρα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, που τους επισκέφθηκε και πάλι απόψε.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν διακόψει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.
Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί εξάλλου ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Κάνει λόγο για ημίμετρα και ζητά να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.
kathimerini.gr

  ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com