Βασίλης Οικονόμου: Θετικές εξελίξεις για το κτηματολογικό γραφείο Κορωπίου και για το Δήμο Λαυρεωτικής

Αξίζει να διαβάσετε

Μετά από που προκλήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου, Θεόδωρου Λιβάνιου και των Βουλευτών Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου και Γιώργου Βλάχου δρομολογήθηκε το τέλος στις οχλήσεις του Κτηματολογίου προς τους πολίτες, λόγω μη εφαρμογής του νόμου για τους δασωμένους αγρούς στον Δήμο και ειδικά στον πρώην ΟΤΑ της Κερατέας.

Συγκεκριμένα:

1) Το άρθρο 67 του ν. 998/1979, όπως ισχύει, μετά την αντικατάσταση του με το άρθρο 93 του Ν. 4915/2022 (ΦΕΚ Α 63/24.3.2022) ορίζει ότι «το Δημόσιο δεν προβάλλει κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή που δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου».

Στην ανωτέρω διάταξη διευκρινίζεται ρητά ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι τοπικού χαρακτήρα αλλά πρέπει να εφαρμόζεται σε όλη την Επικράτεια, κάτι το οποίο δεν αντιλαμβάνονταν δυστυχώς όλες οι κρατικές υπηρεσίες.

2) Όσον αφορά τη πληγή που χάσκει ορθάνοικτη στην και αφορά τη δυσλειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Κορωπίου με την αφάνταστη ταλαιπωρία των πολιτών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, αποφασίστηκε να παρθούν άμεσης αλλαγής των υπευθύνων για αυτές τις τραγικές εικόνες ταλαιπωρίας των πολιτών τους τελευταίους μήνες. Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι εκκρεμούσες υποθέσεις μηνών για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Αττική.

Ο σεβασμός στον πολίτη είναι ύψιστο καθήκον όλων μας, αιρετών αλλά και δημόσιων λειτουργών και αυτή είναι μία αρχή μη διαπραγματεύσιμη από τη και τους Βουλευτές της.

Πηγή: Βασίλης Οικονόμου: Θετικές εξελίξεις για το κτηματολογικό γραφείο Κορωπίου και για το Δήμο Λαυρεωτικής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα