ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Πρωταθλήτρια σε αυθαίρετα η Αν. Αττική: Ραφήνα, Αρτέμιδα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Κερατέα & Κορωπί στις πρώτες θέσεις!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Οι πολίτες που είχαν χτίσει παράνομα σε δάση και δασικές εκτάσεις αδιαφόρησαν πλήρως να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να εξασφαλίσουν προσωρινή ασυλία από κατεδαφίσεις και πρόστιμα.

Μετά από περίπου έξι μήνες που έμεινε ανοικτή η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις δασικών αυθαιρέτων, την οποία διαχειρίζεται το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μόνο 3.866 αυθαιρετούχοι υπέβαλαν αιτήσεις οι οποίες αφορούν έκταση 8.540 στρεμμάτων, δηλαδή δεν αντιστοιχούν ούτε στο 2% από τα συνολικά 600.000 στρέμματα που υπολογίζεται ότι καταλαμβάνουν τα αυθαίρετα στις (άλλοτε) δασικές περιοχές της χώρας.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα των δηλώσεων στην πλατφόρμα του Ελληνικού Κτηματολογίου, σε επίπεδο νομών, μετά την Αττική, ακολουθεί η Κορινθία, η Εύβοια και η Βοιωτία.

Όσον αφορά την Αττική, η Σαλαμίνα είναι η πρωταγωνίστρια και ακολουθούν Κορωπί, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Μάνδρα, Μέγαρα, Ραφήνα και Αρτέμιδα.

Εκτός Αττικής, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν τους Αγίους Θεοδώρους στην Κορινθία. Μία από τις αιτίες του μειωμένου ενδιαφέροντος ήταν και η γενικότερη αίσθηση πως θα δοθεί παράταση, κάτι που δεν έγινε, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει με σιγουριά το άνοιγμα εκ νέου της πλατφόρμας σε μεταγενέστερη φάση.

Και αυτό διότι θα πρέπει να κατεδαφιστούν όσα δασικά αυθαίρετα δεν δηλωθούν, κάτι που, ωστόσο, έχει περιορισμένες πιθανότητες, συνεπώς θα υπάρξει μια δεύτερη ευκαιρία μετεκλογικά.

Πηγή: paron.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Η Σοφία Συρίγου από την Κερατέα ετοιμάζει γιαουρτόπαστα, φλογέρες και μουστοκούλουρα, τα ρετρό γλυκά «της γιαγιάς» αλλιώς!

«Στη φωτεινή κουζίνα της στην Κερατέα, η Σοφία Συρίγου εμπνέεται διαρκώς νέες γεύσεις και συνδυασμούς. Είναι αδύνατον να φτιάξει δύο φορές την ίδια συνταγή, ιδιαίτερα

Έπεσαν-οι-υπογραφές-για-το-νέο-υπερσύγχρονο-κτίριο-του-5ου-Δημοτικού-Σχολείου-Κορωπίου

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου  Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση

Πας-σε-58-λεπτά,-με-8e-βενζίνη:-Το-χωριό-με-τα-γαλαζοπράσινα-νερά-και-τις-φθηνές-τιμές-που-θυμίζει-νησί

Πας σε 58 λεπτά, με 8€ βενζίνη: Το χωριό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις φθηνές τιμές που θυμίζει νησί

Μια πηγή όασης για τους καλοκαιρινούς μήνες δεσπόζει εντός Αττικής, ένας προορισμός με άμεση πρόσβαση από τους Αθηναίους. To Δασκαλειό Κερατέας είναι ένας μικρός οικισμός

Το-Γεωπάρκο-Λαυρεωτικής,-το-δίκτυο-unesco-και-η-πορεία-προς-την-τουριστική-και-οικονομική-ανάπτυξη-(Συνέντευξη)

Το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής, το δίκτυο UNESCO και η πορεία προς την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη (Συνέντευξη)

Τις πολύ σοβαρές προοπτικές που προδιαγράφονται για την τουριστική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής επεσήμανε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό

Scroll to Top