Πατούλης: Ο θεσμικός και πολιτικός κατήφορος της κας Δούρου δεν έχει τέλος

Πρόσφατα Άρθρα

Η σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανυπαρξία ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης από την της κας Δούρου, στο ολοκληρωμένο της Διοίκησης Πατούλη για την πράσινη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. 

Ως Περιφερειάρχης η κα Δούρου δεν έκανε τίποτα για την ανακύκλωση, δεν χωροθέτησε καμία νέα μονάδα επεξεργασίας, δεν προχώρησε ούτε ένα έργο ώστε να μην θάβονται στη Φυλή. Το μόνο έργο που δρομολόγησε ήταν η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Η δική της αδράνεια όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης, είναι αυτή που άνοιξε την όρεξη σε όσους προωθούν ως λύση, την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. 

Και σα να μη φτάνει αυτό, φαίνεται ότι και ως αντιπολίτευση, κρύβεται πίσω από διαδικασίες, για να μην φανεί η αδυναμία της να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος. 

Έτσι παραβλέπει την πραγματικότητα ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στη χώρα με Π/Υ 98,5 εκ. ευρώ, με 100% από το ΕΣΠΑ.  Παραβλέπει ότι έχουν ήδη μοιραστεί 126 ειδικά οχήματα συλλογής βιοαποβλήτων και πάνω από 30. κάδοι βιοαποβλήτων. Παραβλέπει ότι 55 δήμοι έχουν υπογράψει προγραμματικές για την με τον ΕΔΣΝΑ. 

Παραβλέπει ότι η διοίκησή μας έχει πάρει την πρωτοβουλία να δρομολογήσει αναζήτηση χώρων για την υλοποίηση του συνόλου του ΠΕΣΔΑ ενώ η ίδια δεν έκανε ούτε μισή προσπάθεια να χωροθετήσει. 

Επικαλείται ότι εκπροσωπεί τους δήμους και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, προσβάλλοντας βάναυσα τον ΕΔΣΝΑ στον οποίο εκπροσωπούνται και συμμετέχουν ενεργά όλοι οι δήμοι. 

Σε πείσμα της πραγματικότητας, επιμένει στη δική της κατασκευασμένη εκδοχή η οποία συνοψίζεται στη φράση «μην αφήνεις ποτέ την πραγματικότητα να σου χαλάσει την προπαγάνδα περί καύσης». Έτσι αναπαράγει ψέματα και μύθους για δήθεν μονάδες καύσης στην Αττική, ενώ γνωρίζει καλά ότι τέτοιες μονάδες δεν προτείνονται από το ΠΕΣΔΑ. 

Με τέτοια προκλητική διαστρέβλωση της αλήθειας, με αναβολές και άναρθρες κραυγές δεν λύνονται τα προβλήματα. 

Επιπλέον, επιδεικνύει και θεσμική απρέπεια, αφού δεν αναγνωρίζει στη διοίκηση το κατοχυρωμένο από τη νομοθεσία δικαίωμά της να καθορίσει το πότε και το πως θα διεξαχθεί η δημοκρατική συζήτηση για την ψήφιση της στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ. Δεν την ενοχλεί η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για να εκθέσει τις απόψεις της, την ενοχλεί που δεν έχει θέσεις, την ενοχλεί που αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ανεπάρκεια της.

 

Στον πολιτικό και θεσμικό της κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε.

 

Θα δώσουμε πράσινες λύσεις εκεί που οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής απέτυχαν.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ