Ο Νικόλαος Στάμου εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Λαυρεωτικής

Πρόσφατα Άρθρα

Με ευρεία και ψήφους 15 υπέρ και 8 κατά, εκλέχθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ο Νικόλαος Στάμου Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Δήλωση Νικολάου Στάμου 

Πέμπτη 28/7/

Εχθές Τετάρτη 27/7/2022, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, στην 13η συνεδρίαση, με εξέλεξε με την ύπαρθμ. 79/ απόφαση του : Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αλλά και επιβράβευση της εικοσαετους προσφοράς μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα τοπικά κοινωνικά δρώμενα.
Με αίσθημα ευθύνης και πλήρους αφοσίωσης δεσμέυομαι να υπηρετήσω τους συνδημότες μου, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η χθεσινή απόφαση είναι μια περίτρανη απόδειξη λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών• είναι μια περίτρανη απόδειξη ότι στο όνομα της αξιοκρατίας δεν χωρούν ούτε ταξικές διακρίσεις ούτε κοινωνικοί αποκλεισμοί.
Είναι μια περίτρανη απόδειξη ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι υπέρτατο αγαθό στην Δημοκρατία!
– Άλλωστε στην εικοσαετή μου δράση στα κοινά, όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε θέση κατείχα ήταν προϊόν της λαϊκής βούλησης και όχι αποτέλεσμα εκβιασμού ή συναλλαγής….
Ποτέ μου δεν πήρα “καμία θέση υψηλότερη από εκείνη που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου”.
Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και το ξέρουμε πολύ καλά…
Τελεία και παύλα.-
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και να τους διαβεβαιώσω ότι “θα δώσω την ψυχή μου” για να φανώ αντάξιος της επιλογής τους.
– Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Λουκά για την εμπιστοσύνη του και την εισαγωγική του τοποθέτηση στο πρόσωπο μου.
– Ευχαριστώ θερμά τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης: “Δημοτική Πρωτοπορία”, κύριο Σταύρο Κρητικό για την ανιδιοτελή στήριξη του!
– Τέλος ευχαριστώ θερμά τον άνθρωπο που συμπορεύτηκα μαζί του σε κοινούς αγώνες, τον άνθρωπο που διαχρονικά με στηρίζει ως άνθρωπο αλλά και ως πολιτικό όν, τον άνθρωπο που με αξιοποίησε ως Αντιδήμαρχο την τετραετία 2011-2014,
τον πρώην Δήμαρχο κύριο Κωνσταντίνο Λεβαντη!

Με εκτίμηση
Νικόλαος Στάμου
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
Δήμου

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HBKbZ8eZAt3FfRfJY5KnLVHi2Das4AdfQ3CPhpZUw5AAUtLeWjxeCCZ6ra566eRCl&id=100007236243105

Χρήσιμες πληροφορίες για τον θεσμό

Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.

Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Ω82Μ46ΜΤΛ6-ΩΤ2(1)

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και Με τις ψήφους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΑ, που τον στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Και εις ανώτερα στο παλικάρι.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ