ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Λάθη και ψέματα για τους δασωμένους αγρούς στη Λαυρεωτική και τον Σαρωνικό

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Του Πέτρου Φιλίππου

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, έχει να κάνει με εκτάσεις που στο σύνολό τους θεωρούνται βάσει δικαστικών αποφάσεων του 1872-1880, ως Δημόσιες-Δασικές.

 

Το πρόβλημα υποτίθεται πως έχει λυθεί μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Κερατέας, και για την εντός σχεδίου έκταση της κοινότητας Σαρωνίδος (όπου οι κάτοικοι προσέφυγαν όλοι στα δικαστήρια). Εξακολουθεί όμως να υφίσταται για τις περιοχές Λαυρίου, Καλυβίων, Κουβαρά, Αγίου Κωνσταντίνου, Αναβύσσου, Π. Φωκαίας και τις εκτός σχεδίου περιοχές της Σαρωνίδας.

 

Πριν ένα χρόνο με νόμο για τα δασικά της ΝΔ (άρθρο 93 του Ν. 4915/2022, ΦΕΚ 63Α), επιλύθηκε ένα θέμα (χρόνιο αίτημα, σ’ όλη την Ελλάδα) για τους δασωμένους αγρούς.

 

Μετά τη δημοσίευση του νόμου το Υπουργείο Περιβάλλοντος δια του Κτηματολογίου, μετά από γνωμοδότηση, γνωστοποίησε ότι, απ’ όλη την Ελλάδα ο νόμος αυτός ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ στη περιοχή που ισχύουν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις (Δήμος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού).

 

Δεν εφάρμοσε το νόμο για τους δασωμένους αγρούς στην περιοχή μας.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε ένα νέο πρόβλημα γι’ αυτή την περιοχή, μην εφαρμόζοντας τον νόμο για τους δασωμένους αγρούς, κάτι που ίσχυσε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά από  έντονες διαμαρτυρίες φορέων, πριν λίγες μέρες με τροπολογία που υπάγεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση υποτίθεται πως διόρθωσε το λάθος που αυτή δημιούργησε.

 

Κι ενώ η αμφισβήτηση των ιδιοκτησιών αυτής της περιοχής συνέχισε να υπάρχει, η κυβέρνηση αρνήθηκε 4 χρόνια να το επιλύσει. Παραταύτα πανηγύριζε ότι έλυσε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

 

Δεσμευόμαστε πως η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει το πρόβλημα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος που εδώ και πολλές δεκαετίες έχει δεσμεύσει τις ιδιοκτησίες των κατοίκων της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού.

 

  • Ο κ. Πέτρος Φιλίππου είναι υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

ΤΑ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!-ΕΓΙΝΕ-και-σεισμός-στο-Λαύριο…
Σεισμική-δόνηση-“κούνησε”-το-Λαύριο-τα-ξημερώματα
780588
Απόφαση-Κοινοτικού-Συμβουλίου-Κερατέας-στο-αίτημα-του-Δήμου-Λαυρεωτικής-για-Υποβολή-προτάσεων-στον…
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
ΕΚΤΑΚΤΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
avit:-το-«χειροποίητο»-vegan-μαγαζί-της-Γλυφάδας-δεν-είναι-μόνο-για-vegans
Έκτακτες-διακοπές-ρεύματος-σήμερα-σε-9-περιοχές-της-Αττικής
Αποχαιρέτησε-με…-γυμνή-φωτογραφία-το-καλοκαίρι-η-Μίνα-Αρναούτη-(pic)

Διαβάστε επίσης...

kυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-την-Κυριακή-στην-λεωφόρο-Αθηνών-Σουνίου

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Λόγω διεξαγωγής αγώνα τριάθλου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα τριάθλου, με την επωνυμία: «SARONIC

Κορωπί:-Συναγερμός-τα-ξημερώματα-για-φωτιά-σε-κοντέινερ-–-Πληροφορίες-για-εμπρησμό-(φωτό-&-βίντεο)

Κορωπί: Συναγερμός τα ξημερώματα για φωτιά σε κοντέινερ – Πληροφορίες για εμπρησμό (φωτό & βίντεο)

Κορωπί: Συναγερμός τα ξημερώματα για φωτιά σε κοντέινερ – Πληροφορίες για εμπρησμό (φωτό & βίντεο) 22 Σεπτεμβρίου, 2023 , 8:21 πμ Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα

Το-πύρινο-καλοκαίρι-της-Αττικής:-Φλόγες-από-το-Λαγονήσι-και-τη-Μάνδρα-μέχρι-την-Πάρνηθα

Το πύρινο καλοκαίρι της Αττικής: Φλόγες από το Λαγονήσι και τη Μάνδρα μέχρι την Πάρνηθα

Όταν ξημέρωσε η 17η Ιουλίου, τίποτε δεν μαρτυρούσε τον πύρινο εφιάλτη που μόλις ξεκινούσε για να «αγκαλιάσει» τελικά όλη τη νοτιοανατολική, ανατολική και δυτική Αττική.

ΑΠΕ-Λαυρεωτική:-“Έλα-και-εσύ-στις-ακαδημίες-μας.-Έλα-στην-παρέα-μας!”-[ΒΙΝΤΕΟ]

Α.Π.Ε Λαυρεωτική: “Έλα και εσύ στις ακαδημίες μας. Έλα στην παρέα μας!” [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετάβαση σε περιεχόμενο Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Ρεπορτάζ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Εφημερίδες ΕΣ ΛΑΥΡΙΟΝ ΕΒΔΟΜΗ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Εκδηλώσεις Καταγγελίες – Παράπονα Δήμος Λαυρεωτικής Προσλήψεις

Κινηματογραφική-καταδίωξη!-Ξεκίνησε-από-το-Κορωπί,-τους-συνέλαβαν-στην-Γλυφάδα!

Κινηματογραφική καταδίωξη! Ξεκίνησε από το Κορωπί, τους συνέλαβαν στην Γλυφάδα!

Δύο άνδρες συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη. Συγκεκριμένα, η καταδίωξη ξεκίνησε

Scroll to Top