ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΚΚΕ: Ενίσχυση όλων των Μονάδων Υγείας  Ούτε σκέψη για αναστολή λειτουργίας στο ΚΥ Λαυρίου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


Ενίσχυση όλων των Μονάδων Υγείας 

Ούτε σκέψη για αναστολή λειτουργίας στο ΚΥ Λαυρίου

 

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με την γνωστοποίηση – δημοσιοποίηση ότι το Κέντρο Υγείας Λαυρίου οδεύει προς μερική αναστολή λειτουργίας (12ωρη εφημερία από 24ωρη που είναι σήμερα). Η πολύ αρνητική αυτή εξέλιξη είναι ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο «έγκλημα» για την Πρωτοβάθμια φροντίδα του λαού και τις Υπηρεσίες Υγείας που ήδη παρέχονται πετσοκομμένες. Θύτης είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων για την υγεία – «εμπόρευμα», για την «ανταποδοτικότητα», η λογική του κόστους-οφέλους που πρέπει να λειτουργούν τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. και η μεθοδευμένη υποβάθμιση της λειτουργίας τους.

 

Από αυτήν την εξέλιξη δεν βγαίνουν όλοι χαμένοι. Γιατί τα «κοράκια» της Υγείας σχεδιάζουν να θησαυρίσουν στην πλάτη του λαού της περιοχής και ήδη επενδύουν στην τραγική κατάσταση που ζούμε με την υπολειτουργία του ΚΥ και την απουσία Δημόσιου και Δωρεάν Νοσοκομείου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη που από τη μία λειτουργεί ως ο καλύτερος πλασιέ αυτών των επιχειρηματιών, ενώ από την άλλη ο Νόμος της για το «Νέο ΕΣΥ» ξηλώνει ό,τι έχει απομείνει από τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, αφού θα μας βάζει να πληρώνουμε στα Δημόσια Νοσοκομεία όποτε αρρωσταίνουμε και θέλουμε διάγνωση και εξετάσεις. 

 

Αυτός είναι ο κόσμος τους: Η Υγεία και οι ανάγκες του λαού για πρόληψη και θεραπεία να γίνονται πεδία επιχειρηματικής δράσης και κέρδους. Να βλέπουν τους ασθενείς ως «πελάτες», να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά κάθε φορά που θέλουν να γίνουν καλά. Στο όνομα της «εξορθολόγησης δαπανών» όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το χέρι τους για το σημερινό χάλι. Έχουν όλοι ένα μερίδιο ευθύνης.

 

Ο δικός μας ο κόσμος είναι αυτός που αγωνίζεται για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, όπου οι παροχές Υγείας και το φάρμακο δεν θα είναι εμπόρευμα, να παζαρεύεται και να πουλιέται. Είναι ο κόσμος που το σύνολο των παροχών υγείας είναι δωρεάν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν δουλεύουν αξημέρωτα με χρωστούμενες εφημερίες, τα μηχανήματα όλα λειτουργούν, υπάρχει διαθεσιμότητα αναλώσιμων και φαρμάκων, λειτουργούν όλες οι ειδικότητες. Κάθε εργαζόμενος στην Υγεία έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά σε μία μονάδα, δεν πηγαίνει από Κ.Υ. σε Κ.Υ. ή σε Νοσοκομείο να συμπληρώνει τις ώρες αδειούχων ή να καλύπτει κενά.

 

Αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται και σήμερα για το Κ.Υ. Λαυρίου. Σε αυτόν τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν δεν περισσεύει κανένας. Καλούμε τον λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση, πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά στο νέο «έγκλημα», να βάλουμε κάθε εμπόδιο στην υλοποίηση αυτής τη πολιτικής.

 

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου κ’ Αν. Αττ.

Δεν θα τους αφήσουμε να τους περάσει.

Η λειτουργία του ΚΥ είναι υπόθεση όλου του λαού της περιοχής.

 

Παλεύουμε για:

  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και σταθερή δουλειά όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας της περιοχής
  • Δημιουργία Δημόσιου και Δωρεάν Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με όλες τις ειδικότητες
  • Να μην κλείσει/συγχωνευτεί κανένα ΚΥ στην Ανατολική Αττική

 

Ο λαός της περιοχής έχει την πείρα να απαντάει στα αντιλαϊκά σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι θα κάνει και τώρα.

 

ΚΟ Λαυρεωτικής του ΚΚΕ

ΟΒ Λαυρεωτικής της ΚΝΕ

 

  • Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

 

Οι βουλευτές Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλης Θανάσης

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας της 1ης Δ.Υ.Π.Ε. – Κ.Υ. Λαυρίου, σχετικά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου και την πιθανή αναστολή της 24ωρης εφημέρευσής του.

 

Αθήνα 13/01/2023

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Ανακοίνωση ΚΚΕ για ΚΥ_15-1-23

 

 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Θανάσης-Μαρτίνος:-Ο-«εφοπλιστής-της-Γλυφάδας»,-η-αυτοκρατορία-των-74-πλοίων-και-το-φιλανθρωπικό-έργο-–-ΦΩΤΟ
μαρτινου
«Ανάβαση-kερατέας»-για-7η-χρονιά
saronida-lagonisi-anatoliki-attiki--1200x800
7η-Ανάβαση-Κερατέας-–-lavriaki.gr
Η-Κερατέα-ψήφισε-Δημήτρη-Λουκά-και-“Δημοτική-Καινοτομία”
afisa
unnamed (4)

Διαβάστε επίσης...

Έκτακτη-διακοπή-νερού-σήμερα-Τρίτη-19-9-2023-κατά-το-διάστημα-900-–-12.00,-σε-συγκεκριμένες-οδούς-στην-πόλη-του-Μαρκόπουλου,-λόγω-αντικατάστασης-τμήματος-αγωγού

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα Τρίτη 19-9-2023 κατά το διάστημα 9.00 – 12.00, σε συγκεκριμένες οδούς στην πόλη του Μαρκόπουλου, λόγω αντικατάστασης τμήματος αγωγού

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα Τρίτη 19-9-2023 κατά το διάστημα 9.00 – 12.00, σε συγκεκριμένες οδούς στην πόλη του Μαρκόπουλου, λόγω αντικατάστασης

Προγραμματισμός-εξετάσεων-Οκτωβρίου-στο-Κέντρο-Υγείας,-μέσω-του-ΚΕΠ-Υγείας-Δήμου-Μαρκοπούλου

Προγραμματισμός εξετάσεων Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μαρκοπούλου

Αρχική » Ενημέρωση » Προγραμματισμός εξετάσεων Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μαρκοπούλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ                                                                                  

Φρικτό-τροχαίο-με-ένα-νεκρό-και-τρεις-τραυματίες-στη-Λεωφ-Πόρτο-Ράφτη.-Τα-αυτοκίνητα-συγκρούστηκαν-μετωπικά!

Φρικτό τροχαίο με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες στη Λεωφ. Πόρτο Ράφτη. Τα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά!

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο 37ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία  τα δύο

Scroll to Top